Timrå J18 & J20s serier pausas året ut
Publicerad: 2020-11-11
J20 / J18
Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott tog under gårdagen beslut om att pausa seriespel för J20 Nationell och J18 Regional med anledning av ökad smittspridning av covid-19.

Förslaget om att pausa seriespel för J20 Nationell (norra/södra) och J18 Regional (region norr/öst/väst/syd) har beretts i Svenska Ishockeyförbundet Elitkommitté Herr samt i Tävlingsutskottet och nu beslutats av Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott.

Beslutet är fattat utifrån:

Ökad smittspridning. Att pausa verksamheter ger möjlighet att stoppa smittspridning.

Flera regioner har infört skärpta restriktioner med anledning av smittspridning vilket inneburit inställda matcher och träningar för flera juniorlag. Det medför en sportslig orättvisa då matcher som ställs in gör att serier inte kan slutföras inom angiven tid.

- Utifrån den ökade smittspridningen och de skärpta restriktioner som utfärdats i många regioner pausar vi verksamheten tillsvidare. Beslutet gäller med start 11 november och minst till årsskiftet. Vi följer utvecklingen noga och vår ambition är att återuppta spel, dock tidigast efter årsskiftet, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

- Naturligtvis ett tråkigt men samtidigt väntat besked. I tider som dessa måste alla i samhället ta sitt ansvar och ishockeyn är inget undantag. Jag lider främst med grabbarna som inte får göra det roligaste som finns men stunder som denna måste man vara ödmjuk inför omvärlden och se helheten. Just nu får vi vara glada över att det bara är matcherna som ställts in vilket betyder att vi egentligen inte ställer in utan ställer om, kommenterar Jimmie Lindström och Martin Nilsson beskedet.

David Åberg