• Huvudsponsorer

Timrå försvarade borgen och tog serieledning.

17 januari 2018 21:27

Timrå hade verkligen ätit sina grönsaker och vägrade ge vika när det va toppmöte mellan Leksand och Timrå. Det var en match med högt tempo och bra fart hela matchen.


Timrå briljerar första perioden

Det skiljer en poäng mellan lagen och Timrå kommer gå ut för att bromsa Leksand direkt och sätta hög press. Efter matchen förväntas man vara serieledare. Det hinner bara gå 51 sekunder så tappar Leksand bort sig framför kasse och 10.Persson kan näta när han gör comeback efter frånvaro. Timrå sätter en otroligt hög press, precis som tränare Fredrik önskade. Aggressivt och bra fart, alla deltar. Det är ett eldigt spel som gör att Leksand tappar spelsinne och tittar bara ner i pucken. Kinnvall får tag i pucken på blå och kan göra en lång fin passning till Gallo som sätter direkt i kasse. Klockan stannar på 03.05 och det står 2-0 till Timrå IK. Dom spelar starkt i mittzon och har ett bra defensivt spel när Leksand närmar sig Timrås kasse. Haukeland titulerar sig fortfarande för seriens bästa målvakt. Både i räddningsprocent och insläppta mål. Timrå har verkligen ätit sina grönsaker. Dahlén drar puck runt kasse samtidigt som han blir hakad men lyckas passa Karlsson som får friläge men Leksand täcker. Leksand åker på utvisning när man hålla fast Berglund. Leksand får pucken och passar ut zon. Men när pucken åker förbi Haukeland så tacklar Leksand Haukeland och det blir spel 5 mot 3. Snygg passning efter tekning utanför offensiv zon. Dahlén får en otroligt bra chans men den tar i stolpen. Det blir några chanser där Timrå får försvara sig men dom avväpnar Leksand snabbt innan dom hinner avfyra skott mot kasse.

Ikonen Boyce visar på kunskap

Lagen går ut med en orolig kraft och Leksand får en möjlighet redan i start minuten. Leksand har en helt annan glöd än i första perioden. Haukeland fick bra 5 skott mot sig förra perioden. Känns som att det kommer bli en hel del mer denna period. Timrå har etablerat sig i offensiv zon och Boyce får en bra möjlighet men går utanför. Tekning i offensiv. Man tappar puck och börjar om i defensiv. Timrå skapar kaos i mittzon. Berglund avlossar skott, utanför. Timrå spelar helt utan burskydd och det är verkligen vad man behöver göra. Man gör inga mål bakom egen kasse. Timrå drar på sig en utvisning och Leksand ska spela powerplay. Än har Timrå haft en otroligt bra boxplay och det vill vi behålla. Men när det kvarstår 40sek så kan Leksand näta 2-1 bakom Haukeland. Dahlén sätter fart och kommer fri men lyckas inte näta. Leksand drar istället på sig en utvisning och Timrå ska spela powerplay. Timrå sätter enorm press. Man har lägen man måste ta vara på. Leksand är starkast i andra perioden. Det blir kamp om pucken i defensiv zon men Timrå avleder och för den ur zon. Icing, tekning i Timrås zon. Man tappar markering och Leksand får möjlighet, Haukeland räddar. Det blir tjockt framför kasse men man lyckas rensa ut. Dahlrot får en klubba i ansiktet från en spelare i Leksand och det blir återigen powerplay för Timrå. Men det dröjer inte länge innan Timrå ikonen, Boyce-rotevall kan göra 3-1 för Timrå IK.

Dahlèn spikar igen

Boyce kommenterade hur dom vill ha tredje perioden, Tight bakåt och full fart framåt. Man kan inte spela på ledning i en match som denna. Båda lagen går ut med starka ben och snabb skridskoåkning. Men det tar bara 2 minuter så har leksand för många spelare på plan och det blir powerplay för Timrå. Leksand stressar Timrå och det blir inget etablerat spel. Det blir ingen utdelning i powerplay och vi återgår till 5 mot 5 spel. När Gallo står bakom Leksands kasse blir han lite för het och rycker klubban ur handen på en vitblå spelare. Leksand kommer få spela powerplay. Leksand knuffar återigen Haukeland och det ska bli spel 4 mot 4 i 50 sekunder. Men det blir starka känslor och en Timrå spelare åker ut och det blir spel 3 mot 4 i 30 sekunder. Man klarar av det och det blir spel 4 mot 4. Det blir spel på blå innan klockan tickar ut och Leksand får slutsekunderna 5 mot 4. Timrå klarar det helt fläckfritt och man spelar åter igen 5 mot 5 spel. 12 minuter av matchen har gått och det blir powerbreak. Det kommer bli dubbelutvisning och spel 4 mot 4. Det är starka känslor på planen. Det finns en chans för friläge och det avfyras med all kraft med insidan stolpen. Båda lagen fulltaliga. Det är en ständig kamp mellan defensiv och offensiv. Klockan står på 17.50. Ska Leksand dra målvakten. Det blir ett missförstånd vid tekning och Leksand åker på en utvisning och man har tagit ut målvakten. Det uppfattar Dahlén och sätter 4-1 till Timrå Ik. Man är nu serieledare.

Mål: 4-1
Skott: 19-24

NÄSTA HEMMAMATCH

Fredag 19 januari
NHK Arena kl 19:00