Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Shane Owen tillbaka i buren

16 oktober 2017 10:00

Måndagen bjuder på match mellan Karlskoga och Timrå - och då väljer Karlskoga att återigen ställa Shane Owen mellan stolparna.


DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Timrå, Nobelhallen
» Se matcherna på C More


VÄRT ATT VETA

Defensiven bakom succén
Timrå toppar HockeyAllsvenskan - trots att man (tillsammans med Karlskoga) spelat en match mindre än konkurrenterna.
Nyckeln bakom succén?
Defensiven.
Laget har bara släppt in tio mål på åtta matcher och toppar statistiken både gällande målvaktsspel och boxplay.
Man har lagt mycket fokus på just försvarsspelet.
– Vi har skruvat på det under tiden också, men det har gått över förväntan. Det gick fort för killarna att komma in i det och alla har tagit sin roll på ett fantastiskt sätt, säger tränaren Fredrik Andersson till st.nu.

Owen tillbaka i buren
Jonathan Frykholm gjorde debut i Karlskoga senast när det blev seger borta mot AIK, men mot Timrå så är Shane Owen tillbaka i målburen. Kanadensaren har varit bra så här långt.
– Shane kommer att vakta kassen, annars startar vi på samma sätt som senast, säger tränaren Tobias Thermell till klubbens hemsida.
Saknas gör Erik Brissle, Axel Lindström, Gustaf Thorell och Daniel Bernhardt. Lindström är tillbaka i träning efter sjukdom, men ännu inte aktuell för spel.

Poäng i comebacken
Förra veckans stora snackis var Jonathan Dahlén. Tonåringen gjorde succé i HockeyAllsvenskan ifjol och skrev i somras på för Vancouver Canucks, men försäsongen förstördes av körtelfeber och nu är han tillbaka i Timrå för att spela sig i form.
I comebacken mot Västervik spelade han huvudrollen direkt genom att svara för ett vackert förarbete till matchens enda mål som Jacob Olofsson prickade in.


HETA LIRARE

Trotjänaren Fredrik Höggren gjorde två mål senast - och har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna för Karlskoga.


LÄS MER

» Inför BIK Karlskoga-Timrå
» Inför BIK Karlskoga borta