Hemma
Timrå
TIK
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Olofsson fixade segern på straffar

26 januari 2018 22:05

Timrå fortsätter gå som tåget och vann hemma mot Troja/Ljungby. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt och där klev Jakob Olofsson fram stort.


Den suveräna serieledaren, Timrå, tog emot Troja/Ljungby hemma i NHK Arena under fredagen. Troja/Ljungby som varit stekheta på hemmaplan har det tyngre på bortaplan, vilket bäddar för en tuff match mot Timrå.

Hemmalaget var det starkaste laget i den första perioden. Tobias Liljendahl öppnade matchens målkonto med sitt första mål för säsongen. John Westin och Jesper Dahlroth spelade fram till målet.

I den andra prioden utökade hemmalaget sin ledning fram till 2-0. Johan Persson som gjorde två mål och avgjorde förra matchen visade att målformen sitter i än. Backarna, Hugo Enock och Hampus Larsson spelade fram till Perssons sjätte mål.

Med 32 sekunder kvar att spela av mellanakten så lyckades Troja/Ljungby göra ett sent och mycket viktigt mål. Jonathan Johnsson skickade in sitt tolfte mål för säsongen. Den danska forwarden, Nikolai Meyer, fick assistpoängen.

Med fyra minuter kvar att spela i den tredje perioden så tystade gästerna hemmapubliken med en sen kvittering. Lagets speciella målskytt, Tor Immo, gjorde som han brukar och hittade nätet och tog matchen till övertid.

Förlängningen slutade mållös och matchen fick avgöras på straffläggning. Där klev Timrås unga offensiva stjärna, Jakob Olofsson fram och gjorde det enda målet och fixade extrapoängen.

Statistik: Timrå - Troja/Ljungby 3-2 (PS)

HIGHLIGHTS