Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

AIK vann dramatisk seriefinal

15 februari 2018 21:46

AIK vann på straffläggning i en mycket dramatisk match på Hovet. Gästerna kvitterade sent i matchen innan Eric Castonguay satte avgörande straffen.


AIK fick en riktig smakstart på seriefinalen hemma mot Timrå på Hovet. Redan i den första perioden gick hemmalaget upp i 3-0-ledning. Inom loppet av ett par minuter gjorde AIK tre snabba mål. Först ut var Michael Haga, och bara 22 sekunder senare gjorde David Berg 2-0.

Minuten senare kom 3-0 i spel fem mot fyra för AIK. Anton Holm stänkte in sitt 19:e för säsongen, assisterad av lagkaptenen, Christian Sandberg och Clay Wilson.

I den andra perioden kom en tidig reducering av Timrå. Den hårt arbetande spelaren, John Westin, gjorde det mycket viktiga målet fram till 3-1.

Hemmalaget svarade snabbt med att öka på till 4-1, bara två minuter senare. Kalle Jellvert gjorde sitt nionde för säsongen, assisterad av Anton Holm och Clay Wilson.

Halvvägs in i mellanakten kom ännu en reducering från gästernas sida genom Johan Johnsson med sitt elfte för säsongen. Jeremy Boyce-Rotevall och Johannes Kinnvall spelade fram.

Tidigt i den tredje perioden så kom Timrå ikapp med en reducering och bara fem sekunder senare kom även kvitteringen. Johan Persson reducerade i powerplay och kvitteringen gjorde John Westin, med sitt andra för kvällen.

Slutet blev dramatiskt på Hovet. Anton Holm gjorde först 5-4, men Timrå kom tillbaka i slutminuterna genom Jonathan Dahlén med en sen kvittering till 5-5 i powrplay. Matchen gick till övertid, men matchen fortsatte vara jämn och inget av topplagen lyckades vinna under förlängningen.

Till slut var det hemmalaget som vann efter att kanadensaren, Eric Castonguay, satt den avgörande straffen. Därmed fick AIK extrapoängen och hakar på Timrå i toppen av HockeyAllsvenskan.

Statistik: AIK - Timrå 6-5 (PS)

HIGHLIGHTS