Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Het seriefinal på Hovet

15 februari 2018 10:00

Under torsdagen väntar seriefinal mellan tvåan AIK och ettan Timrå som ställs mot varandra på Hovet.


DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Timrå, Hovet
» Se matcherna på C More


VÄRT ATT VETA

I bra form
AIK är i riktigt bra form med fyra raka segrar och poäng i sjutton av de arton senaste matcherna.
– Känslan i laget är väldigt bra, alla ser verkligen fram emot att ta sig an den här utmaningen, så ska vi se till att göra en riktigt bra avslutning, säger Jesper Frödén till AIK:s hemsida.
Han ser fram emot seriefinalen mot Timrå:
– Det ska bli en jäkligt rolig match att spela. Det ska bli kul att se vart vi står gentemot dem. Viktigt match, hoppas vi kan ta hem alla tre poängen.

Tre spelare med landslag
Mot AIK så saknar Timrå tre spelare som är iväg på landslagsuppdrag. Det handlar om målvakten Henrik Haukeland, centern Jacob Olofsso och forwarden Filip Hållander.
Dessutom finns Anton Wedin på skadelistan.
– Det ska bli jätteroligt att möta AIK. Det är ett jättebra lag och vi åkte på en förlust där senast där AIK var bättre. Men vi har slagit dem två gånger också, så det kommer bli en tuff och jämn match. Det gäller att vi spelar ett bra defensivt spel, och satsar på snabba omställningar, säger tränaren Fredrik Andersson till st.nu.

Nyförvärvet på plats
Igår gjorde Timrå klart med amerikanden Michael Parks som hämtas från finska Sport. Han kom till Sverige direkt och finns på plats, men är ännu inte spelklar.
Pappersarbetet väntas ta ungefär en vecka.
– Jag vill gör allt jag kan för att hjälpa det här laget att ta sig framåt. Jag vet inte så mycket om Sverige eller ligan, men jag vet att laget har gjort det bra och jag vill komma in och bidra, säger Parks till st.nu.


HETA LIRARE

Éric Castonguay, AIK, har gjort poäng i fem raka matcher.


LÄS MER

» Jesper Frödén: Varje match är oerhört viktig
» Fredrik Andersson inför AIK