Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Två viktiga poäng mot serieledarna

24 februari 2018 20:15

Det var en händelserik match mellan Västervik och Timrå under lördagskvällen. Efter att det länge varit mållöst men med flera bra chanser åt båda håll gick matchen till förlängning. Joacim Hedblad avgjorde efter tio sekunder och hemmalaget tog två viktiga poäng.


Det var högt tempo och en händelserik batalj mellan Västervik och Timrå. Den första perioden var jämn, men förblev mållös. I den andra perioden duggade utvisningarna tätt och inom loppet av fyra minuter hade Timrå dragit på sig en utvisning och Västervik två.

Bäst lägen i mittenakten hade först Lukas Löfquist som kom fri mot Victor Brattström, men Löfquist blev störd i skottögonblicket och sedan vände spelet snabbt och Fabian Zetterlund var nära på att ge gästerna ledningen - men skottet satt i stolpen. En svängig och händelserik mittenakt som även den förblev mållös.

Det var Västervik som öppnade den tredje perioden starkast och Brattström stod för flertalet svettiga räddningar. 1-0 kom sedan efter drygt sju minuter, i ett fint samarbete mellan Jonathan Dahlén och Fabian Zetterlund. Det var Dahléns 42:a poäng den här säsongen och Fabian Zetterlund noterades för sitt första mål i Timråtröjan. Hemmalaget fick sedan utdelning i numerärt överläge efter 11.45 när Patrik Blomberg gjorde poäng för nionde matchen i rad. Det var sedan dramatik in i slutsekunden när Hampus Larsson träffade stolpen med bara någon sekund kvar.

I förlängningen behövde Joacim Hedblad bara tio sekunder för att avgöra. Västervik tog därmed två viktiga poäng i bottenstriden.

Statistik: Västervik - Timrå 2-1 OT

HIGHLIGHTS