Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Jacob Olofsson sköt Timrå till en sjunde avgörande

4 april 2018 21:59
Efter match

Mycket stod på spe när Timrå tog emot Karlskrona i den sjätte direktkvalsmatchen till SHL. En förlust skulle innebära att äventyret var över, en seger skulle leda till en sjunde och avgörande match. Ett blockerat skott av Didrik Strömberg, en snabb spelvändning, ett mål av Jacob Olofsson och en fantastisk publikinramning senare står det klart att vi får en sjunde match.


Dubbla powerplaymål

Timrå får en chockstart i den sjätte kvalmatchen mot Karlskrona. Jesper Dahlroth drar redan i första minuten på sig en utvisning och gästerna är inte långsamma att ta fasta på läget. Efter drygt en minut tar Karlskrona ledningen genom ett powerplaymål och mardrömsstarten för Timrå är ett faktum. Hemmalaget ska dock komma att få en chans att replikera mot Karlskrona som även de drar på sig en utvisning. Och Timrå lyckas svara upp precis så bra som de hoppats. Johan Persson drar till med ett kraftfullt skott från slottet och kvitteringen är ett faktum. Utvisningarna slutar inte hagla för det. I samband med powerbreak utvisas Timrå Didrik Strömberg men den här gången uteblir powerplaymålen. Slut med utvisningar där? Självklart inte. Lagen turas om att spela powerplay och följaktligen är det nu Timrås tur. Laget etablerar bra tryck i offensiv zon men vi får inte se något mål den här gången.

Timrå svarar upp igen

Den andra perioden inleds lite mer avvaktande än den första. Båda lagen visar dock att de är på rejält spelhumör och inledningen är jämn. Henrik Haukeland fortsätter visa klass i Timrås mål med ännu en fantomräddning när han sträcker ut sin fulla längd och på något obegripligt vis plockar pucken. Norrmannen ska till slut få komma att kapitulera när Karlkrona kommer stormande i ett samlat anfall mot Timrås kasse och forcerar in ledningspucken, ställningen är 2-1. Timrå ger sig inte för det. Karlskronas målvakt släpper en retur på Didrik Strömbergs skott och där står han - Anton Wedin - och hugger som en kobra, Timrå har utjämnat. Tempen har stigit och matchens dignitet blir tydlig på isen när båda lagen krigar för ledningsmålet. Det får vi dock inte se i den andra perioden, den slutar med ställningen 2-2.

Jacob Olofsson skjuter Timrå till en sjunde match

Timrå inleder säsongens sista period i NHK Arena i boxplay sedan Anton Wedin blivit utvisad efter den andra perioden. Karlkrona lyckas dock inte skapa vidare mycket i spel fem mot fyra och Timrå klarar sig undan smärtfritt. Målet kommer däremot några minuter senare. Genom ett friläge tar Karlskrona ännu en gång ledningen och vi har 2-3 i matchen. Timrå vägrar vika ned sig även denna gång. Nästan uppe vid blålinjen får Marcus Hardegård iväg ett skott som nog hade kunnat flyga hela vägen till Sundsvall om inte målet hade varit i vägen, kvitteringen är ett faktum och arenan kokar som aldrig förr. Inte blir det sämre när Timrå får powerplay. Laget lyckas dock inte få till något ordentligt tryck och Karlkrona kan bli fulltaligt. Karlkrona får en gyllene chans att gör livet surt för Timrå men Didrik Strömberg står för årets kanske vackraste och snyggaste brytning. En snabb spelvändning senare har Jaob Olofsson skjutit in det så viktiga 4-3-målet som för första gången ikväll sätter Timrå i förarsätet.

Statistik

Mål: 4-3

Skott: 26-20

Utvisningsminuter: 6-6

Tekningar: 29-31

Målskyttar

0-1, Mattias Guter (Kellman, Komarek)

1-1, Johan Persson (Kinnvall, Wedin)

1-2, Mattias Guter (Cruseman)

2-2, Anton Wedin (Strömberg, Dahlén)

2-3, Marcus Paulsson (Karlsson, Petersson)

3-3, Marcus Hardegård (Galló, Persson)

4-3, Jacob Olofsson (Kinnvall, Strömberg)