Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Timrå är tillbaka i SHL

6 april 2018 22:10
Direktkval 7

De låg under med 3-1 i matcher men krigade sig tillbaka. Efter en riktig rysare tog sig Timrå tillbaka till SHL under fredagskvällen. Trots att Karlskrona matade skott på Henrik Haukeland kunde gästerna vinna med 2-0.


Det var Karlskrona och Marcus Paulsson som öppnade starkast men efter bara 44 sekunder kunde Vilmos Gallo ge gästerna ledningen. Kort därefter fick hemmalaget chansen att kvittera i numerärt överläge, men istället var det Timrås Johan Johnsson som var närmast att göra mål - men pucken tog i ribban. Karlskrona fortsatte att pressa Haukeland i Timråkassen men kom inte till de riktigt farliga lägena. Blekingelaget vann skottstatistiken med 14-2, trots det var det en 1-0-ledning till gästerna efter de första 20 minuterna.

Den andra perioden kom Karlskrona inte upp i samma driv som i den första perioden men fick chansen att kvittera när det fick spela powerplay i fyra minuter. Detta efter att Joel Kellman fått Marcus Hardegårds klubba i ansiktet vilket resulterade i blodvite. Men Timrå och framförallt Haukeland stoppade alla puckar som hemmalaget matade mot mål. Gästerna spelade väldigt uppoffrande i egen zon och kom även upp med några farliga lägen mot Johannes Jönsson.

– Jag tycker vi försöker ta puckarna mot mål, men just nu ser han lite för mycket av pucken. Vi har skott och powerplay men vi spelar runt för mycket. Det blir lite för statiskt, summerade Mattias Guter till C More.

Uppoffrande spel och bra målvaktsspel

Hemmalaget fortsatte att ta kommandot men fick inte ordning på spelet, mycket tack vare en bra defensiv hos Timrå. De skott som Karlskrona väl fick på mål tog Henrik Haukeland hand om. Jonathan Dahlén kom sedan in i offensiv zon och la pucken mot mål, pucken tog då på Cory Murphys hjälm och in i mål - en ordentlig kalldusch för hemmalaget. Tiden tickade på och med drygt fyra minuter kvar tog Karlskrona time out - och plockade målvakten. Blekingelaget pressade på och hade flera vassa chanser när de dessutom bjöds på ett powerplay med två minuter kvar. Närmast var Mattias Guter som träffade stolpen. Men det ville sig inte för Karlskrona som hade ordentligt tryck i slutminuterna. Vild glädje utbröt sedan när slutsignalen ljöd och det stod klart att Timrå tagit sig tillbaka till SHL.

– Det är helt fantastisk! En av de bästa dagarna i mitt liv! Som de offrar sig idag i förvarsspel och målvaktsspel. Jag vet inte vad jag ska säga, jag finner inga ord!, sa en oerhört glad och lättad Fredrik Andersson.