Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Hemma
Sheffield
SHE
Borta
Timrå
TIK

Vinst i matchen som är mer än bara en match

18 augusti 2018 22:50
Efter match

Timrå åkte till Sheffield, England för att ta sig an de Engelska mesta mästarna Sheffield Steelers. Ikväll spelades den första av två matcher som Timrå IK vann med 0-2


Resan till Sheffield har handlat om mer än bara hockey dock. Det är ett par dagar resa tillsammans med laget som är otroligt bra för lagsammanhållningen.

- Bra att få ut något mer av den här resan också än bara tävla, träna och spela hockey och prestera. Det här var jätteviktigt för lagsammanhållningen, det är ingen som kan gå hem till sig och lämna utan man är ihop hela tiden och då kommer man närmare inpå varandra, sa Johan Thelin till Eric Westlund från Sundsvalls Tidning

Men ikväll var det hockey som stod på agendan

Man tog sig an Sheffield Steelers i den första av två matcher i Ice Sheffield (Arenan) och det slutade med vinst/ för Timrå IK.

Svängig första period

Sheffield kom in i matchen starkare än Timrå IK och skapade en hel del bra lägen inledningsvis. Lagen drar på sig utvisningar men klarar sig undan baklängesmål. Det hinner gå nästan 11 minuter innan Marcus Hardegård dundrar in pucken bakom Sheffields målvakt. Målet döms dock bort på grund av målvaktsinterference. Lagen kämpar på därefter utan att något lag lyckas göra mål. Första perioden slutade 0-0.

Timrå tar ledningen

Den andra perioden hinner knappt börja innan Sheffield drar på sig en utvisning som Rickard Palmberg förvaltar och gör matchens första mål. Perioden fortgår därefter med mycket Timråkontroll. Det dröjer tills det är 9 minuter kvar av perioden innan Vilmos Galló gör matchens andra mål och utökar till 0-2 till Timrå IK. Även detta mål gjordes i Powerplay. Matchens sista 9 minutrar består av ett gäng utvisningar och bra lägen där Sheffield är otroligt nära att reducera. Brattström står dock säkert och Timrå IK går till pausvila med 0-2.

Timrå håller ut

Sista perioden inleds med en utvisning på Timrås Hampus Larsson. Timrå klarar sig ur boxplayspelet som följer. Lagen utbyter utvisningar och får spela powerplay vardera i ett par minuter. Sheffield pressar på för en reducering men Brattström i målet håller tätt. 0-2 resultatet håller sig matchen ur och Timrå går vinnandes ur försäsongens andra match.

Resultat

  • Mål: 0-2
  • Målgörare: Rickard Palmberg, Vilmos Galló.

Nästa match

Timrå IK tar sig an samma lag, Sheffield Steelers, redan imorgon klockan 17:00 i samma arena. Matchen visas på Sheffield Steelers TV om du inte är på plats. Är du på plats i England köper du biljetter via denna länk.