Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Sheffield
SHE
Borta
Timrå
TIK

Vinst i matchen som är mer än bara en match

18 augusti 2018 22:50
Efter match

Timrå åkte till Sheffield, England för att ta sig an de Engelska mesta mästarna Sheffield Steelers. Ikväll spelades den första av två matcher som Timrå IK vann med 0-2


Resan till Sheffield har handlat om mer än bara hockey dock. Det är ett par dagar resa tillsammans med laget som är otroligt bra för lagsammanhållningen.

- Bra att få ut något mer av den här resan också än bara tävla, träna och spela hockey och prestera. Det här var jätteviktigt för lagsammanhållningen, det är ingen som kan gå hem till sig och lämna utan man är ihop hela tiden och då kommer man närmare inpå varandra, sa Johan Thelin till Eric Westlund från Sundsvalls Tidning

Men ikväll var det hockey som stod på agendan

Man tog sig an Sheffield Steelers i den första av två matcher i Ice Sheffield (Arenan) och det slutade med vinst/ för Timrå IK.

Svängig första period

Sheffield kom in i matchen starkare än Timrå IK och skapade en hel del bra lägen inledningsvis. Lagen drar på sig utvisningar men klarar sig undan baklängesmål. Det hinner gå nästan 11 minuter innan Marcus Hardegård dundrar in pucken bakom Sheffields målvakt. Målet döms dock bort på grund av målvaktsinterference. Lagen kämpar på därefter utan att något lag lyckas göra mål. Första perioden slutade 0-0.

Timrå tar ledningen

Den andra perioden hinner knappt börja innan Sheffield drar på sig en utvisning som Rickard Palmberg förvaltar och gör matchens första mål. Perioden fortgår därefter med mycket Timråkontroll. Det dröjer tills det är 9 minuter kvar av perioden innan Vilmos Galló gör matchens andra mål och utökar till 0-2 till Timrå IK. Även detta mål gjordes i Powerplay. Matchens sista 9 minutrar består av ett gäng utvisningar och bra lägen där Sheffield är otroligt nära att reducera. Brattström står dock säkert och Timrå IK går till pausvila med 0-2.

Timrå håller ut

Sista perioden inleds med en utvisning på Timrås Hampus Larsson. Timrå klarar sig ur boxplayspelet som följer. Lagen utbyter utvisningar och får spela powerplay vardera i ett par minuter. Sheffield pressar på för en reducering men Brattström i målet håller tätt. 0-2 resultatet håller sig matchen ur och Timrå går vinnandes ur försäsongens andra match.

Resultat

  • Mål: 0-2
  • Målgörare: Rickard Palmberg, Vilmos Galló.

Nästa match

Timrå IK tar sig an samma lag, Sheffield Steelers, redan imorgon klockan 17:00 i samma arena. Matchen visas på Sheffield Steelers TV om du inte är på plats. Är du på plats i England köper du biljetter via denna länk.