Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Timrå
TIK

Timrå utspelade i kvällens bortamatch mot Örebro

25 oktober 2018 21:22
Efter match

Det var två lag som kom från förluster och i behov av en vinst för en förändring i sina negativa trender. Det såg bra ut för Timrå inledningsvis men snabbt tog Örebro över matchen och var det bättre laget därefter.


Stark start av Timrå

Det är två lag som är i behov av vinst men framförallt en vinst efter lite halvdanna resultat den senaste tiden. Det är Timrå som kommer ut i perioden med en rasande fart och lägger press på Örebro från första stund. Om dom första minuterna ska ge en inblick på vilken matchbild vi kommer att få så kommer detta att bli en grinig match – Redan efter en minut är man på varandra och gruffar framför målet.

En minut senare är det dags för matchens första utvisning. Det är Örebro som får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Det ska visa sig vara en kostsam utvisning. Knappt en minut in i utvisningen skickar Rensfeldt en diagonalpass över till Olofsson som enkelt kan snärta in sitt första SHL-mål i karriären.

Timrå fortsätter att ligga framme och vara det bättre laget men matchbilden planas ut och allt eftersom klockan närmar sig halva perioden har Örebro börjat ta över. Örebro är även ytterst nära att kvittera strax innan powerbreaktutan går igång. En Örebrospelare snirklar sig runt Svedberg och lägger in pucken i ett öppet mål, men David Printz sticker fram klubban i sista sekund och räddar pucken på mållinjen.

Efter att lagen turats om i ett par minuter att vara spelförande är det med tre minuter kvar av perioden Timrås tur att spela boxplay. Det blir dock ett kortvarigt boxplay då Örebros Shane Harper kvitterar efter en tilltrasslad situation.

Med bara någon minut kvar av perioden är Timrå ytterst nära att ta ledning igen men Örebros Stefan Steen i målet tar den pucken och vi har 1-1 i periodpausen.

Örebro drar iväg rejält

Den andra perioden hinner knappt dra igång innan Örebros Nick Ebert hittar en lucka i krysset bakom Svedberg. Efter 40 sekunder går Örebro upp i ledning. Örebro fortsätter därefter att vara det bättre laget. Timrå kämpar för att försöka få till något spel men puckinnehavet blir kortvarigt rakt igenom.

Timrå ligger i rejält underläge och spenderar större delen av den första halvan av perioden med att försvara. Det finns dock en gräns för hur mycket man orkar med. Örebro utökar sin ledning till 3-1 sju minuter in i perioden. Där och då väljer Fredrik Andersson att ta en timeout.

Timeouten gav en liten effekt. En stund därpå turas lagen om att anfall och skapa riktigt bra målchanser. Det blev en så kallad hawaii-hockey i ett tag. Detta tar dock slut strax efter 10-minutersstrecket då Örebro lyckas sätta en av dessa chanser och utökar till 4-1.

Det ser mörkt ut men Timrå får en ljusglimt en minut efter målet då Örebros Tyson Spink får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Men mål för Timrå uteblir och man får kämpa vidare fem mot fem. Och kämpa gör man. Blomberg och Galló sätter press på Örebrobackarna och roffar åt sig pucken ett par gånger och får sig ett par lägen där dom är näst intill fria med Steen i Örebromålet. Men målen uteblir. Så förblir det perioden ut och vi går till pausvila med 4-1 till Örebro.

Fortsatt tungt i den sista perioden

Timrå kommer ut i perioden med vetskapen att ska man få med sig något från denna matchen är det bara framåt som gäller. Det krävs minst tre mål för att kvittera men det är lättare sagt än gjort. Man ligger tidigt på för en reducering men efter tre minuter får man pausa sin offensiv för att komma ikapp när Alexander Falk får åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Under det efterföljande boxplayspelet kämpar Timrå febrilt för att inte släppa in något mer mål. Man lyckas försvara sitt mål i ganska exakt två minuter innan Örebro på sekunden utvisningen är över hittar nätet bakom Svedberg. Örebro har utökat till 5-1.

Timrå får knappt andas innan det är dags för boxplay igen. Denna gång slutar utvisningen bättre och man dödar utvisningen på ett bra sätt. Någon minut efter att Timrå blir fulltaligt blir det grinigt på isen. Vilmos Galló delar ut en tackling som tar lite illa på Örebros Shane Harper som blir tokig och börjar bråka på isen. Både och Harper och Galló får åka och sätta sig – Galló blir dock tilldelad en game misconduct och är därefter färdigspelad för kvällen.

Lagen får spela fyra mot fyra därefter men utan någon framgång för något utav lagen. Dom sista tio minuterna av matchen blir något avslaget. Det skapas ett par chanser hit och dit men inga mål. Inte ens under matchens sista powerplay blir det några större farligheter. Det blir en sista dubbelutvisning innan matchen är över. Matchen slutar 5-1 till Örebro och det finns inte så mycket att säga om resultatet. Nya tag på lördag när vi tar emot HV71 hemma i NHK Arena.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas lördagen 27e oktober klockan 18:00. Vi är fortsatt obesegrade på hemmaplan och det vill vi fortsätta att vara! Ta med era vänner - stödet från publiken är ovärderligt. Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Köp din aktie idag på denna länk

Vinn Bilen

Nu drar vi igång Volvolotteriet igen! Köp en lott av tusen och var med i dragningen av Volvo XC60 som står i NHK Arenas entréhall. Klicka på bannern nedan för mer information

Hockeybussarna

Åk med våra hockeybussar till matcherna! Bussarna avgår från Sundsvall och Härnösand. Turlista och priser hittar du här

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.