Hemma
HV71
HV71
Borta
Timrå
TIK

En tung andraperiod sänker Timrå

3 november 2018 17:48
Efter match

Det såg länge ut att kunna bli en trevlig tillställning för Timråögon efter att Timrå varit det bättre laget i första perioden och absolut hade kunnat vara i ledning. Men en andraperiod med mycket att önska satte stopp för det. HV71 stänkte in hela fyra mål i mittenperioden och kunde sedan göra även 5-0 i den sista perioden.


Spelövertag till Timrå – dock mållöst

Det blir en avvaktande start av perioden. Varken Timrå eller HV71 lyckas ta kommandot i de inledande minuterna. Men efter ett par minuter spelade så börjar Timrå ta över mer och mer. Dock inget stort övertag. Men övertag nog för att HV71 ska dra på sig matchens första utvisning i neutral zon. I det efterföljande numerära överläget blir det dock inga mål, trots en tung press från Timrå.

Den tunga pressen från Timrå ligger kvar efter utvisningen är över. Man kontrollerar pucken och cemtenterar sig i offensiv zon i flera minuter där HV71 slänger iväg ett par icing puckar för att få några sekunders vila. Trötta HV-spelare tvingas då att dra på sig ytterligare en utvisning med fem minuter kvar av perioden att spela.

Inledningsvis av det numerära överläget fortsätter Timrå att pressa på för matchens första mål men allt eftersom tappar man spelet lite och blir även denna utvisning mållösa. Men strax efter utvisningen är över hittar man tillbaka till sitt spel och cementerar sig återigen i offensiv zon. Trots flertalet chanser så uteblir målen och vi går till periodvila med ett 0-0 resultat.

En tung period för Timrå

Andra perioden inleds som den första slutade – med ett spelövertag för Timrå. Emil Berglund får en ruggig chans att göra matchens första mål men Gunnarsson i HV-målet står tät i målet. Istället för ledning får vi se oss i numerärt underläge någon minut senare då Anton Wedin fäller en HV-spelare.

Länge ser det ut som att Timrå ska klara sig igenom utvisningen men med bara sekunder kvar innan Wedin får äntra isen igen slår HV till. Simon Önerud sprätter in matchens första mål i powerplay. Men sen så gick det fort. Lite drygt en minut senare bryter sig HVs Markus Ljungh in framför Svedberg och drar iväg ett skott som hittar förbi Svedberg och in i målet – Matchens andra mål.

Timrå får sig därefter lite andrum när man återigen får spela powerplay. Trots ett par chanser får man ingen utdelning den här gången heller. Istället kan HV71 en minut efter att laget blivit fulltaligt bryta sig in framför Timråmålet och sprätta upp pucken i krysset på Svedbergs plockasida och utökar därmed till 3-0.

Med fem minuter kvar av perioden är det dags för Boxplay igen då Morten Madsen fått åka och sätta sig i utvisningsbåset. En jobbig situation blev 24 sekunder senare än mer jobbig då Janne Jalasvaara blir skickad till utvisningsbåset av domarna. Fem mot tre spel i 1:36 väntar alltså. Man gör det starkt och håller emot, ännu gång, nästan hela vägen. Med endast ett fåtal sekunder gör HV71 sitt fjärde mål för matchen. 4-0 blir även slutresultatet i den andra perioden.

Dött lopp

Tredje perioden börjar stabilt där spelet liknar den första perioden. Timrå hänger med väldigt bra och spelar disciplinerat. Man har även några bra målchanser men lyckas inte ta tillvara på chanserna. Perioden är dock ganska händelsefattig fram till powerbreaktjutet.

Med 9 minuter kvar av perioden är det dags igen. HV71s Isac Brännström hittar nätmaskorna och utökar ledningen till 5-0. Strax därpå blir det tugnt igen då Rickard Palmberg blir skickad till utvisningsbåset. Timrå klarar sig ur det efterföljande boxplayspelet.

Därefter är det fortsatt händelsefattigt fram till slutsekunderna. Andreas Söderberg blir utvisad med 18 sekunder kvar av matchen. Vid nästa avblåsning är HV71s Mattias Tedenby på Niklas Svedberg och därefter blir det fullt bråk vid Timrås mål. Bråket, med fem sekunder kvar av matchen, resulterar i ett par utvisningar på både Timrå och HV-spelare. Men med fem sekunder kvar hinner inte mycket mer att hända. Timrå får se sig besegrade med 5-0 idag.

Nästa hemmamatch

Nu väntar novemberuppehållet innan det är dags för hemmamatch igen. Tisdagen den 13 november gästar Djurgården NHK Arena. Stödet från publiken är ovärderligt - Ta med alla ni känner till arenan. Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.