Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Timrå vinner och tar 3 viktiga poäng mot Mora.

15 november 2018 21:36
Efter match

Det var dags för ny hemmamatch. Denna gång mot Mora som, precis som Timrå, hade spelat ihop 17 poäng inför kvällen drabbning. Två lag i botten av tabellen i stort behöva av poäng. Risk för målsnålt och tillknäppt match? Inte alls. Publiken i NHK Arena bjöds på sju mål och tre härliga poäng för hemmalaget.


Rivstart av Timrå

Timrå startar matchen riktigt stark och får direkt tryck mot Moras mål. Redan under dom tre första minuterna har både Sebastian Collberg och Anton Wedin provat reflexerna hos Janne Juvonen i Moras mål.

Mora sticker upp då och då men de puckar som går mot mål skapar inga större problem för Victor Brattström i målet. Istället fortsätter Timrå trycka på. Närmast ett hemmamål är Johannes Salmonsson som prickar kryssribban efter dryga 6 minuter.

Men mitt i all Timråpress lyckas Mora komma loss i mittzon och skapa sig ett två mot ett läge som resulterar i att Andrew Rowe sätter 1-0 till gästerna. En riktig kalldusch för Timrå som varit det laget som skapat klart mest och bäst chanser.

Timrå fortsätter att trycka på och skaffar sig ett powerplay efter 13.49 och i detta powerplay kommer kvitteringen via Rickard Palmberg som trycker in sin egen retur från nära håll. Målet skapar mer energi och efter 16.52 så gör Johannes Salmonsson sitt första mål i Timråtröjan. Då han snyggt framspelad av Morten Madsen styr in pucken från nära håll.

Ett pånyfött Mora i den andra perioden

I den andra perioden så kommer Mora ut med betydligt bättre fart under skridskorna. Man skapar mer tryck dom första minuterna än vad man klarade av under hela den första perioden. Detta leder till en Timrå utvisning efter dryga två minuter då Andreas Söderberg får sätta sig i utvisningsbåset för en holding. Mora utnyttjar sitt powerplay på bästa sätt och kvitterar via Robin Johansson.

Efter kvitteringen så fortsätter Mora att skapa en hel del vassa lägen, men Brattström i målet står emot och det blir inga fler bortamål i den andra perioden. Istället så återtar Timrå ledningen då Anton Wedin snyggt bryter in från höger och väntar ut Juvonen innan han sätter dit pucken. Framspelningen kom från Johannes Salmonsson som varit inblandad i samtliga tre hemmamål.

Tre sköna poäng

Den tredje perioden blir riktigt svängig, Timrå startar den bäst och får ett ypperligt tillfälle att utöka ledningen då man skaffar sig ett powerplay efter tre minuter. Ett powerplay där det skapas riktigt heta chanser och Mora hamnar under rejält tryck och drar på sig ytterligare en utvisning. I spel fem mot tre orkar inte Mora stå emot längre utan Johannes Kinnvall utökar ledningen till 4-2. Målet ger Timrå extra boost och precis som i första perioden skapar man flera heta målchanser, den hetaste får Ludvig Rensfeldt som kommer helt fri med Juvonen men lyckas inte överlista Moramålvakten.

Mora satsar allt på en sista forcering och tar ut målvakten med 2.50 kvar av matchen. De ger resultat och Timrå blir tvingade till en utvisning när klockan visar 18.07. Spel fyra mot sex för Timrå som krigar för att freda det egna målet. Det lyckas så när, för med 34 sekunder kvar av matchen reducerar mora till 4-3 via Michael Haga. Det räcker dock inte för att få med sig några poäng. Timrå klarar av de sista sekunderna och tar 3 viktiga poäng. Poäng som betyder att man tar sig förbi både Mora och Örebro i tabellen.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas om en vecka. Torsdagen den 22 november. Skellefteå AIK gästar NHK Arena! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu