Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Timrå
TIK

Tung uddamålsförlust i Scandinavium

21 december 2018 21:22
Efter match

Trots att Frölunda gick ifrån till 2-0 i mitten av den första perioden och utökade till 3-0 i början av andra gav Timrå aldrig upp. 3-1 och även 3-2 i början av tredje perioden gjorde att hemmalaget började darra lite på manschetten och Timrås slutforcering höll på att räcka till en kvittering men man nådde dessvärre inte riktigt fram.


Två snabba mål

Victor Brattström fick förtroende mot sitt före detta lag och sattes på prov ganska omgående.

De första fem minuterna av perioden bjöd dock på ett ganska oordnat spel med ett visst övertag för hemmalaget och efter en lättare kollision mellan Brattström och Patrik Westerholm blev det ett kortare spelavbrott då Brattströms mask behövde ses över.

Några minuter senare stack Timrå upp i ett anfall och lyckades behålla pucken i anfallszonen ett längre tag vilket till slut gav Christoffer Jansson ett bra läge att ge Timrå ledningen men Johan Gustafsson i hemmakassen räddade med benskyddet.

En passning av Joel Lundqvist lästes bra av Vilmos Gallo som klev in i passningsbanan, snodde pucken och avslutade med ett skott som Johan Gustafsson hade vissa problem med.

Det blev ändå Frölunda som tog ledningen i matchen efter 11.19 genom Oliwer Fjellström som lyfte upp pucken i nättaket från en snäv vinkel efter bra förarbete av Pathrik Westerholm. Knappt två minuter senare var det också dags att notera 2-0 för hemmalaget.

Det var Max Friberg som tog upp pucken på högerkanten och hittade in till Joel Lundqvist med en passning som Lundqvist sköt direkt på och som Brattström räddade men släppte retur på, och bakom Timrås backar dök då Rhett Rakshani upp och satte pucken mellan benen på Brattström.

Fredrik Andersson tog timeout efter hemmalagets andra mål för att gjuta mod i sina mannar och det verkade ha haft effekt då bara en oerhörd tur för hemmakeepern Gustafsson räddade målet från påhälsning minuten senare när Henrik Thörnqvist hade tomt mål att sätta pucken i.

Timrå fortsatte att trycka på och näste timråspelare att få chansen till reducering var Jeremy Boyce men ännu en gång träffade pucken Gustafsson som höll tätt under de första 20 minuterna och såg till att Frölunda gick till pausvila med ledning 2-0.

Oavgjord mittenakt

57 sekunder var spelade av mittperioden när Marcus Hardegård utvisades för en fasthållning och Frölunda fick spela fem mot fyra. Hemmalaget skapade ett hårt tryck mot Brattström och hade flera bud på ett tredje mål men Timrå lyckades freda sin kasse.

Efter en mycket lång spelsekvens utan avblåsningar och ett konstant tryck mot timråmålet blev till slut Patrik Blomberg utvisad för en tripping när matchklockan visade 8.49.

En riktig kanon av Patrik Carlsson efter 9.14 gjorde ställningen till 3-0 för Frölunda. Passningen fick han tvärs igenom timråboxen av Rhett Rakshani och sköt direkt utan chans för Bratttström. Knappt tretton minuter in i den andra perioden kom så Timrås chans att komma närmare i målprotokollet då den senaste målskytten Patrik Carlsson slog klubban ur händerna på Janne Jalasvaara och fick två minuter i syndabåset för detta.

Timrås powerplay var riktigt bra och man skapade också flera bra lägen att reducera men lyckades inte passera Johan Gustafsson med sina skott som fortsatte att hålla nollan.

20 sekunder efter att Frölunda blivit fulltaliga gick pucken ner i sarghörnet där Jeremy Boyce jobbade hårt mot Rhett Rakshani och fick fram pucken till Vilmos Gallo som i sin tur hittade bladet hos Morten Madsen som gjorde sitt första mål för säsongen då han reducerade till 3-1.

Ny timråutvisning för fasthållning, på Christoffer Jansson den här gången, gav hemmalaget en ny powerplaymöjlighet efter 16.30 men man lyckades inte utnyttja detta den här gången.

Perioden slutade oavgjort, 1-1, där Frölunda ägde de första 12-14 minuterna men där Timrå efter reduceringen fick mera att säga till om.

Bra forcering räckte nästan hela vägen

Timrå inledde den tredje perioden starkt och redan efter några sekunder hade Johannes Salmonsson en bra chans att reducera ytterligare men skottet var bara centimeter från att passera frölundamålvaktens vänstra arm.

6.53 in i perioden kom också 3-2 målet för Timrå genom Johannes Kinnvall som smugit upp på bortre stolpen vilket Henrik Törnqvist uppmärksammade och helt plötsligt var Timrå med i matchen igen. I bytet efter reduceringen var Timrå nära att kvittera men den här gången räddade turen hemmalaget och uddamålsledningen stod sig. Med knappt sex minuter kvar av ordinarie speltid utvisades David Printz för en tripping och Frölunda gick för att slå i spiken i kistan, men uppoffrande försvarsspel av i synnerhet Sebastian Olsson, såg till att hoppets låga fortfarande var tänd för Timrå. Åter fulltaliga tog Rickard Palmberg in pucken i anfallszonen och inledde en slutforcering som sånär räckte hela vägen till kvittering då man radade upp målchanser under de två sista minuterna.

Tur och skicklighet gjorde ändå att hemmalaget lyckades hålla undan och vinna med 3-2.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 26 december och den 30 december spelas årets sista hemmamatch. Brynäs och Linköping står som motståndare och nu kan du köpa biljett till båda matcherna till priset för en! Köp dina biljetter till matcherna på tik.ebiljett.nu