Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Bortatrenden bruten - Övertidsseger mot Luleå!

28 december 2018 21:41
Efter match

Timrå kom upp till Luleå med en lång rad av bortaförluster och därmed en otrolig hunger för poäng på bortaplan. Tack vare en storspelande Niklas Svedberg och ett hårt kämpande lag blev det mer än poäng - Det blev en övertidsseger med 2-1!


Luleå går upp i ledning

Tidigt blir det ett ställningskrig där Timrå har svårt att ta för sig i och efter bara två minuter åker man på sin första utvisning för matchen. Luleå cementerar sig i Timrås zon i större delen av det numerära underläget och har ett par lägen att ta ledning i matchen. Men Timrå med Svedberg längst bak spelar tajt och plockar bort deras målchanser och klarar därmed sig från mål i det första numerära underläget.

Med fullt manskap på isen igen börjar man ta för sig och utmanar Luleå. Man är det bättre laget och är puckförande i en lång sekvens innan spelet jämnar ut sig något igen. Efter ca 10 spelade minuter är det dags för powerbreak och direkt därpå blir det tufft för Timrå. Man kämpar om pucken i Luleås sarghörn men tillslut får Luleå iväg pucken och kan kontra. En kontring som resulterar i mål efter att Erik Gustavsson diagonalpassat Robin Kovacs som slänger in pucken i sargen bakom mål. Därefter studsar pucken till Niklas Olausson so står på andra sidan målburen och enkelt kan lägga in pucken bakom Svedberg.

Därefter blir det väldigt mycket Luleå i matchen. Dom ligger på för att utöka och är ytterst nära att göra så. Men Svedberg gör ett par riktiga monsterräddningar! Luleå fortsätter att ligga på i ett par minuter innan Timrå återigen hittar in i matchen och kämpar på för en kvittering. Chanser har man men Niklas Rubin i Luleåmålet håller tyvärr tätt, även om det smäller och gör ont ibland.

Timrå försöker men får inte till det

Timrå kommer ut i den andra perioden och börjar direkt jaga kvitteringen. Man är så otroligt nära ett par gånger men det vill sig inte. Istället vänder spelet och man får det jobbigt efter några minuters spel. Efter fem minuters spel är det väldigt mycket Luleå igen och likt Timrå har man ett par riktigt bra målchanser. Men laget lyckas allt som oftast avvärja målchanserna i sista sekund.

Lagom till mittenakten av perioden har matchen förvandlats till en otroligt jämn match där båda lagen växlar mellan att vara det puckförande laget. Fortsätter det såhär är det bara en tidsfråga innan nästa mål i matchen kommer – Vilket lag som gör det är svårtippat. Men det fortsätter på detta vis i nästan fyra minuter innan Luleå lobbar ut pucken till publiken och får åka till utvisningsbåset för en puckout.

Timrås första powerplay väntar och direkt blir det farligt efter en diagonalpassning till Wedin. Men Niklas Rubin läser spelet och hinner slänga ut sitt benskydd och rädda. Timrå fortsätter därefter att sätta press på Luleåsförsvarsspel och skickar in flertalet puckar som är riktigt nära att bli mål. Efter ett av chanserna blir det gruffigt vid Luleås målgård och vi får en dubbelutvisning på Engsund och Collberg som kvittas. Direkt därpå blir Luleå fulltaliga.

Med tre minuter kvar av perioden får Hampus Larsson åka och sätta sig i utvisningbåset i 2+10 minuter för en tackling som ser ut att ta i huvudet på en Luleåspelare. I det efterföljande powerplayspelet har Luleå svårt att etablera sitt spel i Timrås zon. Istället är det Emil Berglund som får pucken och kan ta med sig den hela vägen in i Luleås zon och även avlossa ett skott mot Niklas Rubin. Därefter lyckas dock Luleå etablera sitt spel i Timrås zon men vid det laget har Timrå dödat så pass mycket tid av utvisningen att det bara är sekunder kvar och blir då fulltaliga utan större problem. Med det är även perioden i princip över och det är fortsatt 1-0 till hemmalaget.

Sen kvittering!

Perioden inleds lite avvaktande från båda hållen. Inget utav laget tar någon riktig kontroll över perioden istället turas man om att försöka anfalla i strax över fem minuter men pucken byter oftast ägare i mittzonen. Men efter femminutersstrecket tar Timrå över något och skapar på kort tid två målchanser som är riktigt riktigt nära att gå in bakom Rubin.

Timrå fortsätter att vara det bättre laget och ligger på för en kvittering i stora delar av den första halvan av perioden. Luleå får visserligen ett par kontringar och målchanser på det men Timrå har radat upp väldigt mycket bra lägen. Det är bara en tidsfråga innan kvitteringen kommer om det fortsätter så här.

Det blir ett förlängt powerbreak pga olycka och risk för att spelarna skulle bli kalla. Men direkt på nedsläpp visar man tydligt att så inte var fallet. Man fortsätter med det enorma trycket mot Luleåmålet man hade tidigare och fortsätter att sätta Rubin på prov. Fortsatt har man svårt att hitta nätet dock.

Med två minuter kvar av perioden lämnar Svedberg kassen i samband med en offensiv tekning. Man vinner tekningen och sedan ytterligare en därpå och bryter in på målet i hopp om att kvittera. Pucken hamnar så småningom ute hos Rickard Palmberg som drar till en riktig jäkel som går in bakom Niklas Rubin! Timrå kvitterar med 1.15 kvar av perioden och vi säkrar med det den första poängen på bortaplan sedan 4 oktober.

Övertid och bortasviten är bruten!

Vi får se en typisk övertidsperiod där nervositeten för oss som sitter på sidan är högst påtaglig. Båda lagen turas om i snabba spelvändningar att försöka göra mål. Men som senast dröjer det till slutsekunderna innan ett avgörande kan komma. Anton Wedin trycker in segermålet med 13 sekunder kvar av matchen och vi kan konstatera vår första bortaseger sedan 4 oktober!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 30 december. Årets sista match i NHK Arena! Linköping står som motståndare och vi vill ha ditt stöd en sista gång året 2018! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu