Hemma
Timrå
TIK
Borta
Linköping
LHC

Målrik match slutar i förlust

30 december 2018 20:21
Efter match

Det var en match med toppar och dalar men framförallt många mål. Timrå inleder riktigt starkt men har sedan en sämre andraperiod. Man kommer dock tillbaka i den tredje och gör det stundtals riktigt bra. Men tillslut räcker det inte till och vi får se oss besegrade.


Grym förstaperiod

Båda lagen kommer ut starkt inledningsvis av matchen. Timrå, som Linköping, ligger stenhårt på varandra för att ta kommandot i matchen. Inget utav laget tar dock kommandot utan istället får vi se en inledning av matchen där två lag skapar ofantligt mycket bra chanser men burväktarna i båda lagen håller tätt. Framförallt Svedberg gör en riktig monsterräddning när han i sista sekund slänger upp stöten i luften efter en retur och räddar en solklart mål.

Efter ett ställningskrig nästan nio minuter får Linköping en chans att koppla greppet om matchen. Timrås Johannes Salmonsson får åka och sätta sig i utvisningsbåset efter en hakning. Timrå börjar det numerära underläget starkt och lobbar ut pucken flertalet gånger och efter en minut spelat har inte Linköping ens etablerat något spel i Timrås zon. I den andra halvan av det numerära underläget börjar dock Linköping att etablera ett spel i vår zon men skotten som avlossas är allt som oftast från långt håll och långt över målet och vi dödar utvisningen utan större problem.

Efter att Timrå blivit fulltaliga kommer laget ut med samma energi som tidigare i perioden samtidigt som Linköping inte hänger med längre. Ett mål ligger i luften. Timrå är ytterst nära flera gånger igen. Boyce slänger iväg en diagonalare till Galló som är ytterst nära på att lägga in pucken i öppet mål men pucken hoppar i sista sekund över Gallós klubba. Timrås dominans belönas sedan med ett powerplay.

Det numerära överläget kunde inte komma på en bättre tid i matchen. Timrå är totalt överlägsna och med lika många spelare var Linköping i brygga. Med en man mindre har dom det ruskigt tufft. Så pass tufft att Timrås Johannes Salmonsson kan göra matchens första mål och ta upp Timrå i ledning efter en snygg pass av Henrik Törnqvist! Det må låta tjatigt men Timrå fortsätter att kontrollera matchen totalt i de sista fem minuterna av perioden men inga fler mål. Trots en jämn start på perioden har det här varit Timrås period totalt och hade kunnat haft både två och tre mål i kassen.

Snöpligt baklängesmål i powerplay

Timrå kommer ut likt man slutade den första perioden. Med en jäkla energi och ett självförtroende på topp. Linköping fortsätter att ligga i brygga och Timrå nosar på en utökning men det vill sig inte.

Istället utnyttjar Linköping ett misstag av Timrå och kan komma två mot en mot Svedberg och Molinder. Tyvärr går passen förbi Molinder och Linköpings Broc Little får öppet mål som han enkelt kan placera pucken i.

Efter det avtar Timrås energi något och Linköping kommer in i matchen på riktigt. Det är dock inget utav lagen som har något övertag utan det är jämnt på isen. Timrå får däremot chansen att ta kommandot igen efter att Linköping åkt på sin andra utvisning. Det visar sig dock bli ett förödande powerplay för Timrå. När Timrå bygger upp sitt anfall och backarna åker och byter hinner Linköping bryta och kontra. Det resuluterar i ett 2 mot 0-läge och mål.

Ett dråpligt baklängesmål men skam den som lägger sig ner och deppar för det. Känslorna kommer in och efter gruff vid Linköpingsmålet får Galló och och Bengtsson åka och sätta sig i utvisningsbåset. Strax innan båda lagens spelare får åka ut på isen igen blir en Timråspelare fälld och vi har åter ett powerplay och chans att kvittera. Men man har inte riktigt samma fart och energi som i den första perioden och efter att två minuter har passerat kan vi konstatera att inte jättemycket av målchanser skapats.

Men det ska komma att ändras mot slutet av perioden. Timrå spelar upp sig och börjar ta för sig igen. Med tre minuter kvar av perioden är det äntligen dags för Johan Persson att göra sitt första mål för säsongen. Han fångar upp pucken vid blålinjen och avlossar en raket rakt upp i krysset någon meter senare. Därefter fortsätter Timrå att ta för sig men lagen går till periodvila med ett likaresultat.

Dramatisk avslutning

Perioden börjar avvaktande och inget utav lagen skapar något riktigt bra inledningsvis. Men strax innan tre minuter har passerat blir det tekning i Timrås zon som Linköping vinner och drar till med ett stenhårt slagskott rakt upp i krysset.

Jaktdags för Timrå då. Det dröjer inte lång tid innan Timrå är ytterst nära att kvittera ett par gånger. Framförallt nära Anton Wedin nästan på egen hand dribblar sig in igenom hela Linköpingsförsvaret. Men inget mål den gången. Det blir en jakt i nästan tio minuter innan nästa motgång kommer.

Johannes Salmonsson åker ut för en hakning men laget reser sig och gör det riktigt bra i det efterföljande boxplayspelet. Samtidigt som Timrå blir fulltaliga åker Nick Sörensen ut på en interference och Timrå får spela i powerplay. Man tar vara på sina chanser och ligger stenhårt på Linköpings målvakt. Så pass hårt att man verkligen trycker ett kvitteringsmål!

Men glädjen blev kortvarig. Efter en utvisningssituation (?) kontrar Linköping och sätter segermålet bakom Niklas Svedberg. Med någon minut kvar av matchen att spela tar Timrå ut målvakten men utan resultat. Matchen slutar 3-4 till Linköping.

Nästa hemmamatch

Första hemmamatchen året 2019 dröjer nästan två veckor! Lördage den 12 januari gästar Skellefteå AIK NHK Arena. Nu fortsätter vi att kämpa tillsammans i SHL! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu