Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Skellefteå
SKE

Noll poäng efter en målrik match

12 januari 2019 20:24
Efter match

Med nästan fullsatt läktare fick vi se en otroligt spännande och fartfylld match i NHK Arena ikväll med många mål. Totalt gjordes 10 mål i matchen och framförallt fick Sebastian Ohlsson göra sitt första mål i Timråtröjan! Men tyvärr så fördelades dom 10 målen 4-6 till Skellefteå


Underläge trots 5 mot 3

Skellefteå börjar inledningen av matchen bättre men Timrå kommer in i matchen och kontrollerar i ett par minuter. Det är dock relativt chansfattigt från båda lagen men matchens första riktigt bra läge står Timrås Sebastian Ohlsson för när han dribblar förbi hela Skellefteåförsvaret och lägger ett stenhårt skott mot krysset. Tyvärr går skottet precis utanför.

Matchens första balja kommer efter 8.35 och signerades tyvärr Tim Söderlund och Skellefteå. Men Timrå ger sig inte för det. Man kämpar direkt därpå för att kvittera och är även otroligt nära återigen. Larsson och Törnqvist är tillsammans otroligt nära att göra mål. Istället för mål får vi däremot med oss en utvisning. Det numerära överläget varar i drygt en minut innan Skellefteå drar på sig ytterligare en utvisning och vi får spela fem mot tre i över en minut. 45 sekunder tar det innan Rickard Palmberg kan trycka in kvitteringspucken! Kvitteringen skedde innan Skellefteå blev fulltaligt så det blev ett fortsatt powerplay för Timrå därefter. Dock utan resultat.

Efter att Skellefteå blivit fulltaligt jämnas matchbilden ut en hel del. Inget utav lagen tar kommandot över matchen ordentlige utan istället får vi se två lag som skapar en hel del halvchanser under en 8-9 minutersperiod.

Men mot slutet av den första perioden kommer kommer Joakim Lindström på vänstersida med pucken och drar till ett slagskott som går in bakom Svedberg. Med det är också perioden över och vi får gå till periodvila med 1-2 i baken.

Sebastian Ohlsson sprätter in den!

Timrå går ut i den andra perioden med en målhunger. Man visar direkt att man ska komma in i matchen igen. Man får dock inte dom där ordentliga målchanserna och istället för mål åker man på en utvisning efter lite drygt tre minuter in i perioden.

Timrå försvarar sig bra under stora delar av det numerära underläget. Man får ur pucken effektivt stundtals och ser ut att gå ur situationen smärtfritt. Men med tretton sekunder kvar får Oscar Möller pucken på sidan av och dundrar in Skellefteås tredje mål. Skellefteås glädje blir kortvarig. Timrå ger aldrig upp. Två minuter efter att spelet dragit igång igen har Timrå etablerat sitt spel i offensiv zon och så småningom skickar Törnqvist iväg pucken till Janne Jalasvaara som drar iväg ett stenhårt slagskott som hitta in bakom Mantas Armalis i Skellefteåmålet.

Men som vi alla vet så går det fort i hockey. En minut senare hittar Skellefteås Wingerli Albin Lundin som står helt friställd och sliter sig loss till ett friläge mot Svedberg. Väl där gör han inga misstag och utökar Skellefteås ledning till 2-4. Med det målet byter Timrå målvakt. Ut åker Svedberg och in kommer Brattström.

I och med bytet fick vi se ny energi i laget. Man kämpar sig in i matchen rejält och ligger på för en reducering. Ett mål hänger i luften och ett mål kommer. Johannes Salmonsson, med pucken, och Sebastian Ohlsson bryter sig fria och är otroligt snabba på isen. Får till ett två mot ett läge och gör inga misstad. Salmonsson skickar iväg pucken mot Ohlsson som enkelt kan sprätta in sitt första mål för säsongen!

Efter målet går laget dock in i en tyngre period. Under långa stunder är man helt fast i egen zon och har svårt att få ut pucken. Man håller dock undan och kan gå till periodvila med 3-4 på resultattavlan.

Förlust trots ett rejält tryck mot slutet

BOOM! Perioden är endast 19 sekunder lång innan Ludvig Rensfeldt kvitterar för Timrå! Perioden börjar i en rasande fart där Timrå dels gör mål men sedan efter det fortsätter tempot från båda lagen. Men bara två minuter efter kvitteringen får Robin Alvarez pucken i neutral zon och för den ensam upp mot Timrås mål. Från tekningscirkeln dundrar han upp pucken i krysset och återtar därmed ledningen för Skellefteå.

Det innebär en fortsatt jakt för Timrå. Men perioden är svårbedömd. Båda lagen gör några riktigt bra uppspel och har chans på mål ett flertal gånger. Det dröjer dock nästan 13 minuter av riktigt spännande hockey innan matchens nästa mål görs. Tyvärr är det Skellefteå som utökar till 4-6.

Med tre och en halv minut kvar att spela av perioden chansar Timrå och plockar ut Brattström ur målet för att få spela sex mot fem. Efter en spelad minut med en man mer åker Skellefteå på en utvisning och vi får spela sex mot fyra. Timrå dundrar på rejält mot Skellefteå men man får inte in pucken i mål. Tiden rinner iväg och vi får se oss besegrade med 4-6.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 19 januari! Då gästar Malmö Redhawks NHK Arena. Nu fortsätter vi att kämpa tillsammans i SHL! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu