Hemma
HV71
HV71
Borta
Timrå
TIK

Tung kväll i Jönköping

29 januari 2019 21:23
Efter match

Det var en tung kväll i Jönköping kan vi konstatera. Timrå kom inte alls upp i nivån laget brukar och efter en tuff första- och andraperiod klev laget ut i den tredjeperioden med 7 insläppta puckar. Efter en sistaperiod som blev mållös får laget åka hem till Timrå igen med en 7-1 förlust i bagaget.


Tung inledning av matchen

Vi får se en avvaktande inledning av matchen där inget utav laget lyckas ta kommandot. Sakta men säkert börjar perioden gå mot ett HV-övertag dock. Men det är relativt chansfattigt. Med sex minuter spelade får HV71 chansen på riktigt att ta kommandot när Henrik Törnqvist får åka och sätta sig i utvisningsbåset, matchens första utvisning.

Timrå försvarar sig bra och håller HV71 ute från alla former av chanser. Man ser nästan en uppgivenhet i HV71s spel stundtals där men mot slutet lyckas dom bryta sig igenom Timråförsvaret och Svedberg får stå på huvudet ett par gånger innan Törnqvist åter kan äntra isen. HV71 fortsätter dock att pressa på för ledningsmålet i en stund därefter.

Timrå lyckas lösa situationerna men strax därefter är det dags igen och vi har ett mål som hänger i luften nu. Och ett mål kommer också. 11:23 in i perioden dundra Marcus Lauridsen från HV71 in pucken bakom Svedberg från blålinjen och målunderläget är ett faktum.

Någon minut senare är det Timrås tur att spela powerplay. Man har det dock kämpigt att få till sitt spel i offensiv zon och faktum är att HV71 fick den bästa målchansen när man bröt sig loss med pucken och kom två mot en mot Timrås mål. Timrå räddar situationen innan det blir onödigt farligt men därefter blir det inte så mycket mer i detta numerära överläge.

Timrå går mållös ur det numerära överläget och får försöka igen i fem mot fem. Men istället för mål framåt blir uppförsbacken något brantare. Timråbekanta spelaren Johan Johnsson trycker in 2-0 pucken med fyra minuter kvar av perioden.

Timrå vägrar ge upp och tvingar HV71 att dra på sig en utvisning en minut senare. Denna gång visar Timrå vilket vasst powerplay laget har och efter endast 18 sekunder in i utvisningen slänger Kinnvall in en reduceringspuck bakom Felix Sandström i HV-målet.

Men det blev en kortvarig glädje. En minut senare på sekunden gör HV71 det igen. Denna gång är det Mattias Tedenby som trycker sig in mot slottet och kan trycka in 3-1 pucken. Strax därefter går lagen ut i periodvila.

Det var inte Timrås bästa period denna säsong och det finns garanterat mer att hämta inför den andra perioden.

Siffrorna rinner iväg

Den andra perioden inleds böljande fram och tillbaka. Varken Timrå eller HV71 får till något mer än ett par ströchanser i den första delen av perioden. Det ska dröja nästan 10 minuter innan perioden får lite liv. Tyvärr är det negativt liv för Timrås del.

Strax innan mittenstrecket i perioden kliver Anton Önerud fram och trycker in HVs fjärde mål och bara två minuter senare är det dags igen. Den gången är det Simon Önerud som skjuter in HVs femte mål i matchen. En ljusglimt för Timrå är att i samband med det andra målet blir Svedberg pååkt av Simon Bengtsson vilket ger Timrå ett numerärt överläge.

Timrå kämpar febrilt för att reducera men har svårt att ta sig igenom HVs försvar. Efter två minuter med en man mer på planen konstaterar vi att Timrå till slut kom igenom ett par gånger och försökte på mål men inga riktigt farliga chanser tillkom.

Tre minuter efter att HV71 är fulltaliga igen så var det åter dags att skriva in ett mål i protokollet. Även denna gång var det signerat HV71 när Robin Figren satte 6-1 och det var inte slut för perioden där inte. Med två sekunder kvar av perioden hittar Anton Bengtsson åter nätmaskorna och lagen går till periodvila med 7-1 på resultattavlan.

Mållös avslutning

Det är tunga med bestämda steg som kliver ut på isen inför den tredje perioden. Trots underläget tänker man inte lägga sig ner och ge upp utan istället kämpa för att vinna den tredje perioden.

Avblåsningar, utvisningar och ordentliga målchanser lyser dock med sin frånvaro i den tredje perioden. Timrå skapar visserligen ett par bra chanser runt mittenstrecket av perioden och är stundtals det bättre laget men båda lagen ser ut att spela väldigt försiktigt för att undvika eventuella skador och avstängningar.

Timrå har ett par lägen som hade kunnat gå i mål, varav ena träffar stolpen men närmare än så kommer man inte ett mål i den sista perioden. Det blir en stillsam period som slutar 0-0 och vi kan konstatera att resultatet från den andra perioden blir slutresultatet.

En tung match för Timrå, helt klart. Men vi vet att vi kan bättre och kommer att komma igen i den nästa matchen.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas torsdagen den 31 januari! Då gästar Djurgården NHK Arena. Nu fortsätter vi att kämpa tillsammans i SHL! Vi hade en tuff match senast och ert stöd betyder allt för att vi ska komma igen. Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu