Hemma
Malmö
MIF
Borta
Timrå
TIK

Förlust inför storpublik i Malmö

18 februari 2019 21:28
Efter match

Gratismatch och fullsatt i Malmö Arena ikväll bäddade för en fest. Festen uteblev dock för Timrå trots en bra mittperiod där man var med i matchen fram tills slutskedet av perioden. Därefter var det för tungt för Timrå att hämta ikapp och fick till slut se sig besegrade med 6-2.


Brattström får stå på huvudet

Vi får se en intensiv inledning i kvällens match i Malmö Arena. Två lag som vill spela och göra mål, två lag som är i behov av poäng och segrar ser man direkt. Det är en riktigt jämn inledning där vi får se ett par målchanser var men Brattström och Alsenfeldt är båda stabila i varsitt i mål.

Så fortsätter det i ganska många minuter men när klockan börjar närma sig halvperioden så har Malmö tagit över matchen. Brattström får kämpa för kung och fosterland i målet för att hålla Timrå i matchen och gör det galant. Både den ena och den andra paradnummer för att rädda pucken efter Malmös försök att göra mål.

Efter ett par långa spelsekvenser utan några större händelser smäller det till rejält. Axel Wemmenborn styr till ett stenhårt skott från blålinjen in bakom Brattström i målet. Efter målet kastas det in nallebjörnar på isen (del av kvällens evenemang) som tar nästan tio minuter att städa upp.

Efter det fortsätter Malmö att mala på för en utökning och har även en målchans som lika gärna hade kunnat vara mål. Men Brattström lägger sig på pucken och kan blockera. Det är även det sista som händer och Timrå får gå ut i en välbehövd periodpaus med ett mål i baken.

Timrå kommer in i matchen igen – men tappar mot slutet

Timrå kommer ut i den andra perioden med målet att ta över matchen. Man trycker och pressar på Alsenfeldt för att få en tidig kvittering – Och en tidig kvittering får man! Oskar Drugge skickar pucken mot mål från blålinjen som sedan styrs av Filip Hållander in i målet! Ett mål som dock videogranskas men efter någon minut konstaterar domarna att det var ett regelrätt mål och Timrå har kvitterat efter lite drygt två minuter.

Men glädjen blir kortvarig. Malmös Anton Öhman sprätter in Malmös andra mål bara minuter senare och Timrå får åter se sig i underläge. Malmö skapade ett snyggt klapp-klapp spel och Öhman kunde efter ett par passningar hitta en lucka ovanför Brattströms axel.

Men denna period verkar handla om kortvarigt firande. Ytterligare någon minut senare är det dags för mål igen. Efter en tilltrasslad situation vid Malmömålet hittar Törnqvist pucken i luften och drämmer till på den volley in bakom Alsenfeldt och vi har åter kvitterat matchen!

Det går fort i hockey. Två minuter efter målet är det dags för matchens första utvisning. Det är Timrås Andreas Söderberg som får åka till utvisingsbåset efter en tripping. Tyvärr blir det inget långvarit numerärt underläge. Det tar Malmö 30 sekunder att hitta in bakom Brattström och för tredje gången denna kväll får Timrå jaga kvittering. I samband med målet agerar Fredrik, Hirsch och Thelin i båset. Brattström får åka och sätta sig och Svedberg får åka och vakta kassen.

Bytet ser ut att få effekt. Timrå kommer ut stenhårt därefter och jagar kvitteringen som Pluto jagar Piff och Puff i Kalles julafton. Man är nära att göra mål men får nöja sig med ett powerplay. Man nålar fast sig i offensiv zon under första halvan av det numerära överläget men får därefter svårt att hålla i pucken och Malmö klarar sig från baklängesmål. Istället kan Malmö slänga iväg pucken till Malmös Händemark som precis kommit ut från utvisningsbåset. Det blir en två mot etta där Händemark skickar pucken till Kim Rosdahl som inte gör några misstag. Fyra två till Malmö.

Det som såg så bra ut för bara minuter sedan är mörkare med fem minuter kvar av perioden. Någon minut senare är det dags för Timrå att spela boxplay och det tar bara tretton sekunder in i den numerära underlägen innan det blir tyngre. Timrå åker på en ny utvisning och får spela fem mot tre i nästan två minuter. Men det hinner aldrig gå så långt. 25 sekunder tar det för Malmö att utöka till 5-2. Den kvarvarande minuten av den andra utvisningen klarar Timrå av.

Avslagen avslutning

Återigen inleder Timrå en period riktigt bra. Man vinner de flesta närkamperna och ligger på och pressar Malmö och Alsenfeldt. Men trots en bra inledning hittar inte Timrå nätet. Istället blir perioden något seglivad och avslagen i stora delar.

Efter att halva perioden har gått är det åter dags för boxplay efter att Törnqvist fått åka och sätta sig i utvisningsbåset. I det efterföljande numerära underläget är det dock Timrå som är det bättre laget och Malmö skapar absolut ingenting under de två minuterna av numerärt överläge. Istället är det Timrå som lyckas skapa en målchans. Men Timrå spelar av utvisningen utan problem.

Mot slutet av perioden fåt Svedberg jobba ordentligt. Malmö radar upp ett par bra chanser men Svedberg klarar det och gör ett par riktigt svettiga räddningar. Till slut tvingas dock Svedberg att kapitulera efter att Malmö kommit två mot en och kan efter första försöket slå in returen bakom Svedberg. Med det är även matchen över.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas redan på lördag den 21 februari! Det är då vi anordnar gratismatchen där det är fritt inträde för alla! Växjö gästar NHK Arena och vi vill fylla hallen! Hämta din gratisbiljett till matchen på tik.ebiljett.nu