Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Luleå
LHF

Luleå vinner målsnål match

2 mars 2019 17:36
Efter match

Efter den senaste vinsten borta mot Rögle så var det dags för en tuff hemmamatch mot serieledarna Luleå HC. Det blev en målsnål tillställning där Timrå inte lyckades få hål på Niklas Rubin i Luleåmålet. Luleå däremot lyckades överlista Viktor Brattström två gånger om och vann matchen med 0-2.


Luleå gör första målet

Matchen startar ganska avvaktande från båda lagen men i den tredje minuten tar gästerna ledningen med 0-1 då Niklas Olausson lämnas fri i slottet och kan raka in en retur från nära håll.

Timrå visar dock att man har ett helt annat självförtroende just nu än för några omgångar sedan och låter sig inte nedslås av baklängesmålet. Istället fortsätter man att gnugga på och börjar också skapa en hel del egna chanser. Den allra bästa får Henrik Törnqvist som snyggt framspelad av Janne Jalasvaara tar sig igenom Luleås försvar till ett friläge, tyvärr lyckas han inte få in pucken bakom Niklas Rubin i Luleåmålet. Resten av perioden blir jämn spelmässigt men mållös.

Jämn period men Luleå gör målet

Luleå startar den andra perioden med lite större puckinnehav än Timrå. När sedan Ludvig Rensfeldt utvisas för en hooking efter 6 minuter så så Luleå chansen att spela powerplay. Det ser ut att bli två lugna minuter då Luleå har riktigt svårt att ta sig in i Timrås zon, tillslut skickar Luleå iväg en puck som ser ut att vara en klar icing. Någon signal kommer inte från domarna utan istället avlossar Daniel Sondell gästernas första skott i den andra perioden. Ett skott som via stolpen letar sig in bakom Viktor Brattström. Upprörda miner i Timrålägret men domarna är säkra på sin sak, 0-2 för Luleå.

Resten av perioden liknar den första med relativt jämnt spel. Timrå försöker hitta lägen men har svårt att ta sig in på mål och skapa dom riktigt heta reduceringschanserna. Även denna period är det Luleå som gör det enda målet.

Det blir inga hemmamål

Den tredje perioden blir mållös. Luleå spelar lite mer avvaktande och kontrollerar spelet. Timrå försöker hitta ett reduceringsmål som ska skapa lite nerv i matchen men ikväll blir det tyvärr inga hemmamål.

Timrå får en sista chans för en forcering med 3.50 kvar då Luleå drar på sig lagets första utvisning denna kväll. Brattström lämnar målet med två minuter kvar men Luleå håller tätt och vinner matchen med 0-2.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på tisdag den 5 mars! Örebro gästar NHK Arena och vi behöver ditt stöd! Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu

Ta med dig en vän på Västra stå

För dig med säsongskort på Västra stå får du även denna match ta med dig en vän kostnadsfritt! Läs mer om det här