Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Timrå
TIK

Tung och kostsam förlust i Skellefteå

7 mars 2019 21:24
Efter match

Vi fick se oss en målrik match uppe i Skellefteå denna kväll. Trots underläge efter den första perioden så hängde laget med bra. Men i den andra perioden föll allt ihop och även den tredje perioden blev riktigt tung. I slutändan skrivs siffrorna till 7-0.


Underläge, men Timrå hänger med

En varierande start från båda lagen. Man turas om att föra pucken och satsa på mål relativt jämnt. Timrå är dock något bättre och framförallt så är Anton Wedin framme ett par gånger inledningsvis och visar framfötterna.

Dom första tio minuterna av matchen blev ganska händelsefattiga. Vi fick se ett par småförsök men inga ordentliga målchanser. Men när klockan närmar sig den elfe minuten stormar Skellefteås Tim Söderlund fram och kommer förbi försvaret varpå han hittar en lucka i Victor Brattström och hittar nätet. Skellefteå gör matchens första mål.

Strax efter målet sker en olycka. Till matchen saknade man 10 spelare, vissa på grund av skador andra av andra anledningar. Skador är något vi absolut inte vill ha i detta läge men Morten Madsen får en tackling som träffar illa när han åker in i sargen. Han klarade visserligen av att åka av isen av egen maskin men såg ut att ha riktigt ont.

Trots skadan jagar Timrå vidare efter en kvittering. Med fem minuter kvar av perioden är det dags för matchens första utvisning som drabbar Skellefteå. Timrå har ett vasst powerplay samtidigt som Skellefteå har ett relativt svagt boxplay sedan tidigare. Timrå lyckas komma in i offensiv zon och skapa ett litet tryck gång på gång men det blir inte mer än 10 – 15 sekunder åt gången innan Skellefteå lyckas få tag på pucken och skickar ut den ur zon. Trots den på pappret bra siffran så blir det inga mål denna gång och vi får fortsätta jaga i fem mot fem istället.

I dom sista tre minuterna hinner man skapa ett par bra lägen för kvittering. Jeremy Boyce hinner bli ren med Lindvall i målet och Filip Hållander bryter sig in på mål och försöker lirka in den bakom målvakten men pucken stannar i målvaktens grepp. Däremot så åker Skellefteås Tim Söderlund in i Victor Brattström med tjugo sekunder kvar av perioen och vi får oss ett nytt powerplay. Men med endast tjugo sekunder kvar så får vi gå till periodvila med ett Skellefteåmål mot noll Timråmål i matchen.

Tung start för debutanten

Den andra perioden inleds av ett målvaktsbyte. Victor Brattström kommer inte ut till den andra perioden på grund av en befarad hjärnskakning efter att Tim Söderlund åkt in i honom. Linus Marcko får istället debutera i SHL och i Timrå IKs A-lag.

Tyvärr får Marcko ingen bra start i SHL. Bara någon minut in i perioden stoppar han en rensning från Skellefteå och skjuter iväg pucken men den studsar oturligt och Andreas Wingerli fångar upp den och kan lägga pucken i öppet mål. Ytterligare någon minut senare är det dags igen. Under ett anfall skickar Mathis Olimb en diagonalpass över till Oscar Möller som skickar in pucken mot mål. Marcko hinner precis över men pucken slinker förbi ändå. Strax efter målet ser Linus Marcko ut att ha riktigt ont i höften men spelar vidare ändå.

Efter det blir matchen något avslagen i ett par minuter. Timrå försöker skapa chanser men har svårt att komma fram. Likaså Skellefteå vars bästa målchans istället blir någon form av revansch för Linus Marcko som gör en riktigt snygg räddning med plocken. Men tyvärr skulle det bli ännu ett mål för Skellefteå. Efter en riktigt tilltrasslad situation i målgården studsar pucken oturligt på flera spelare in i målet så småningom.

Med sju minuter kvar av perioden är det dags igen för Timrå att spela powerplay. Dock blir det kortvarigt. Bara tjugo sekunder in i det numerära överläget tvingas Timrå dra på sig en utvisning och vi får spela fyra mot fyra istället. Utvisningarna spelas av och Timrå klarar även det tjugo sekunders långa numerära underläget men bara sekunder senare skjuter Bud Holloway på Marcko som släpper en retur. Returen fångas upp av Albin Sundsvik som lägger in Skellefteås femtemål i matchen.

Dom kvarvarande minuterna av perioden spelas mest av och vi går till periodvila med 5-0 på resultattavlan.

Skadorna fortsätter

Inledningen av tredjeperioden är väl kanske inte det mest fantastiska i SHLs historia. Det är en relativt avslagen historia trots att man ser att båda lagen försöker. Men det kanske inte körs fullt ut, vilket kan vara förståeligt.

Efter fem minuters spel är dock Skellefteås Tim Söderlund inne i målgårdet och målburen igen. Denna gång tröttnar Janne Jalasvaara som börjar bråka med honom och slutligen kastar ner honom i isen. Han säger till på skarpen. För det blir han bestraffad med en två-minutersutvisnings. I det efterföljande numerära underläget utökar Skellefteå till 6-0.

Tre minuter senare var det dags igen. Skellefteås Johan Alm får gå och duscha efter att ha tacklat Emil Berglund fult. En tackling som även innebar en befarad skada på Berglund. Timrå får därmed spela powerplay i fem minuter. Energin och orken ser dock ut att inte finnas där längre. Man skapar ett par chanser men inte alls något som är nära att bli mål tyvärr.

Istället blir det tre minuter efter att Skellefteå är fulltaliga mål igen för Skellefteå. Sju noll blir även slutresultatet i denna match när vi summerar matchen. En tung förlust som blev kostsam med tre potentiella skador.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på lördag den 9 mars! Malmö gästar NHK Arena och vi behöver ditt stöd! Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu

Sportlovspriser

Passa på att gå på hockey nu under sportlovet när vi sänker priserna under de två matcherna som spelas under sportlovet! Köp hem din biljett på tik.ebiljett.nu

  • Långsida: 150kr (100kr för ungdom/pensionär)
  • Kortsida: 100kr (100kr för ungdom/pensionär)
  • Västra stå: 50kr (50kr för ungdom/pensionär)
  • Rullstolsläktaren: 100 kr
  • Rad 1 & 2 i hela arenan: 100 kr

Ta med dig en vän på Västra stå

För dig med säsongskort på Västra stå får du även denna match ta med dig en vän kostnadsfritt! Mer information kommer ut inom kort.

Volvolotteriet

På lördag sker dragningen live ute på isen i den första periodpausen! Missa inte detta.