Hemma
Timrå
TIK
Borta
Malmö
MIF

Efterlängtad seger på hemmaplan!

9 mars 2019 20:39
Efter match

Ikväll fick vi se ett lag som inte hade något att kämpa för tabellmässigt och ett lag som desperat behövde poäng för att vinna mark i kampen om den sista kvartsfinalsplatsen. Trots det fick vi se en otroligt jämn match där båda lagen offrade sig som om det vore slutspel. Till slut var det Timrå som gick segrandes ur matchen efter mål av Kinnvall och Wedin och ett fantastisk målvaktsspel av Brattström.


Tidig ledning!

Timrå inleder matchen starkt. Man är först på pucken och är starkare i närkamperna. Med detta spel dröjer det endast tre minuter innan tutan tjuter i arenan! Johannes Kinnvall dundrar iväg ett slagskott från strax innan tekningscirkeln i Malmös zon som hittar förbi (och eventuellt tar på någon) hela vägen in i nätet och första målet är ett faktum!

Därefter vaknar Malmö till något och börjar utmana Timrå. Resultatet blir en väldigt jämn tillställning men det ändras när matchuret står på 8 minuter. Timrås Morten Madsen får åka och sätta sig i utvisningsbåset efter en fasthållning. Det efterföljande numerära underläget blir svettigt. Malmö pressar för en kvittering men Brattström står för ett par riktigt snygga konster i målet och håller kvar sin nolla under dom två minuterna av boxplay.

Större delen av perioden därefter är det ett ställningskrig. Chanser skapas och målvakterna gör ett par riktigt svettiga räddningar. Anton Wedin höll på att göra sitt förstå mål sedan skadan men perioden slutar ett noll till Timrå.

Malmö kommer tillbaka

Den andra perioden inleds snabbt med en utvisning när Malmö är för många spelare på isen. Tyvärr kommer inte Timrå upp i nivå i det numerära överläget. Man kämpar på utan att få något för det men Malmö klarar av att döda utvisningen. Istället vaknar Malmö till rejält i matchen och bara 30 sekunder efter att man är fulltaliga så kvitterar dom via Konstantin Komareks klubba.

Efter målet tar tyvärr Malmö över matchen. Timrå har svårt att skapa lägen samtidigt som man får rikta in sig på försvarsspel i stora delar av perioden fram till att Timrå tilldöms en straff efter att en Timråspelare dragits ner i ett friläge! Anton Wedin får möjligheten att lägga straffen men Malmös Alsenfeldt läser av Wedin och hinner över med benet innan Wedin kan hitta en lucka. Fortsatt ett lika.

Efter straffen är det som att Timrå hittade tillbaka till spelet från den första perioden. Man har Malmö i brygga och har ett par chanser som absolut hade kunnat bli mål. Tyvärr är Alsenfeldt fortsatt snabb i målet och hinner plocka puckarna.

Det blir inga fler mål i perioden och vi går till periodvila med 1-1 på resultattavlan!

Timrå håller ut!

Ny fart och ny energi i början av tredjeperioden. Timrå kommer ut med ett rejält tryck och har Malmö i brygga direkt från start. Men trots ett rejält spelövertag dröjer det fem minuter innan det smäller till. Alexander Falk lägger pucken till Anton Wedin som drar iväg ett skott som dansar över mållinjen! I sin hemmacomeback gör han sitt första mål sedan skadan i januari.

Man fortsätter att vara det bättre laget fram i ett par minuter till men Malmö kommer in mer och mer i perioden och lagom till att halva perioden har gått är det ombytta roller. Men Timrå försvarar sig bra och täcker skott. Trots att matchens resultat inte i sig har någon betydelse för Timrå offrar man sig som om matchen betyder allt.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på tisdag den 12 mars! Det är grundseriens sista hemmamatch i NHK Arena och vi behöver ditt stöd! HV71 står för motståndet. Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu

Ta med dig en vän på Västra stå

För dig med säsongskort på Västra stå får du även denna match ta med dig en vän kostnadsfritt! Mer information kommer ut inom kort.