Hemma
Timrå
TIK
Borta
HV71
HV71

HV71 drar längsta strået i grundseriens sista hemmamatch

12 mars 2019 21:27
Efter match

Timrå tog emot HV71 i den sista hemmamatchen i årets grundserie. Det blev en tät historia där Timrå tidigt hamnade i tvåmålsunderläge. Men inför den sista perioden hade laget krigat sig ikapp och det var lika 3-3. Tyvärr var det gästerna som drog det längsta strået i den avslutande perioden och vann matchen med 3-5.


HV71 tar ledningen

Timrå får en bra start när laget får en möjlighet att spela powerplay efter bara 2.14. Men trots bra fart på pucken och konstant tryck mot HV71´s mål lyckas inte Timrå få in pucken. Istället blir det HV71 som gör matchens första mål då Mikko Lehtonen skickar in en puck mot mål som tyvärr styr på Hampus Larssons ben och ställer Brattström. Bara två minuter senare utökar HV71 till 0-2, denna gång genom Isac Brännström som vänder upp snabbt framför mål och sätter pucken högt i plockhandskrysset. Timrå får ett ypperligt läge för reducering nästan direkt efter 0-2-målet då man ges chansen att spela powerplay igen. Precis som vid det första powerplayet så skapar Timrå bra tryck mot HV71´s mål, både Vilmos Gallo och Ludvig Rensfeldt är mycket nära att få hål på Felix Sandström men även detta överläge blir mållöst. Efter 14 minuter så kommer så det första hemmamålet, Andreas Söderberg följer med i en spelvändning och får en fin passning av Rensfeldt och sätter ett välplacerat skott bakom Sandström. Efter målet får Timrå lite extra energi och ligger på för en kvittering, därför känns det lite snöpligt när HV71 ökar på till 1-3 precis innan periodpausen.

Timrå kommer tillbaka

Den andra perioden startar med lite mer tryck från HV71. Dom får också ett powerplay efter 4 minuter då Falk tvingas stoppa Mattias Tedenby som är på väg mot ett friläge. HV71 sätter Timrå under konstant tryck dom följande två minuterna men Brattström och Timrå håller emot och klarar av att freda målet. HV71 fortsätter att föra matchen men Timrå lyckas hela tiden komma till fina chanser när spelet vänder och får också utdelning i mitten av perioden då Rensfeldt håller sig framme efter ett skott av Hållander. Rensfeldt fångar upp returen och kliver runt Sandström i HV71´s mål och sätter dit reduceringen till 2-3. Tre minuter senare kommer kvitteringen för Timrå. Anton Wedin tar fart efter högersidan och bjuder publiken i NHK Arena på några läckra dragningar innan han rundar mål och släpper pucken bakåt till Johannes Salmonsson som trycker in 3-3 från nära håll. Ett resultat som lagen tar med sig till den tredje perioden.

HV71 avgör

Den tredje perioden blir jämn, båda lagen turas om att skapa chanser. Tyvärr är det HV71 som får utdelning först då Markus Ljungh styr in ett skott från Lehtonen. Målet videogranskas för hög klubba men målet står och HV71 är återigen i ledning. Timrå kämpar och krigar resten av perioden för att lyckas få till en kvittering. Med 1.30 kvar lämnar Brattström kassen men det resulterar tyvärr i ytterligare ett mål för HV71 som fastställer slutresultatet till 3-5.

Nästa hemmamatch

Kvällens match var den sista innan kvalspelet som drar igång den 27 mars. AIK eller Oskarshamn blir våra kvalmotståndarna - Det är nu det gäller som mest! Vi behöver ditt stöd i det stundande kvalet! Biljettsläppet sker onsdagen den 20 mars - Håll utkik på tik.ebiljett.nu då!