Hemma
Timrå
TIK
Borta
Härnösand
HÄR

4-2 vinst över AIK Härnösand

25 september 2018 18:44
Efter match J18

Igår besegrades AIK Härnösand med 4-2 efter en spelmässigt jämn första period och två resultatmässigt jämna avslutande perioder.


Första perioden

Ett taggat Härnösand kommer ut med bra pressspel och en inställning om att kriga ända in i kaklet i spelet utan puck. Man flyttar upp positionerna så fort tillfället ges och pressar vår puckförare. Detta fortsätter perioden igenom och även fast vi får ett tidigt mål 02:33 (noterbart att det är i slutet av fjärde bytet i matchen, vilket är positivt då vi försöker hålla ner byteslängden) i from av en comebackande Lucas Carlsson som gör sin första match för säsongen, fint assisterad av Svante Norberg.

Men Härnösand låter sig inte påverkas av detta utan fullföljer sin förmodade gameplan. Däremot så går vi ner oss och tappar pucktempot vilket gör att det på det stora hela är en ganska medioker period ifrån vår sida samtidigt som Härnösand gör en väldigt bra sådan. Perioden slutar också 1-1, men med liten fördel till Härnösand.

Andra perioden

Målbilden med andra perioden var att koppla på samtliga skallar och ben, vi känner att vi har fler växlar i oss och nyckeln blir pucktempot. Perioden startar också med en helt annan fart och trots att Härnösand tar ledingen ganska omgående i perioden så trummar laget på med snabba passningar och frejdigt spel. Stora delar av perioden spelas i Härnösandszonen och det är flera gånger som Härnösand tvingas slå icing eller lobba ut pucken för att kunna få till byten.

Kvitteringen kommer också välförtjänt då Sander Hermanstad i powerplay får en öppnande passning i powerplay av dagens kapten Berglind. Sander kan efter en kvick sidledsförflyttning sätta 2-1 bakom Härnösands målvakt som inte hinner tillbaka efter att ha tvingats gått stenhårt ut mot ena stolpen på grund av Berglinds passning. Även denna period slutar 1-1 men med stor fördel Timrå som också vinner skotten med 16-3.

Tredje perioden

Laget fortsätter på den inslagna vägen fast övertygad om att tre poäng ska in på kontot. Det gäller att ödmjukt fortsätta flytta pucken i högt tempo men samtidigt inse allvaret de gångerna Härnösand går till anfall. 3-2 kommer också 8 minuter in i tredje då vi återigen gör att powerplay mål efter snyggt klapp-klapp spel i slottet, Freyschuss, till Swahn, till Hansson som på direktskott högt trycker in pucken bakom en överspelad Härnösandsmålvakt. Detta visar sig också bli det matchavgörande målet innan Simon Swahn säter 4-2 i tom kasse med 20 sekunder kvar av matchen. Matchen slutar 4-2 och extra kul var det att ovannämnda Lucas Carlsson och Martin Arpe som efter nyckelbens fraktur i en av träningsmatcherna gjorde comeback samt att Anton Fahlberg ifrån det egna U16-laget var en av sex backar då vi har lite skade/sjukdoms bekymmer på backsidan just nu, en mycket lyckad J18-elit debut!