Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Rond tre till Timrå efter ny suddenrysare

31 mars 2019 22:10
Efter match

Det blev ytterligare en tight och jämn match hemma i NHK Arena och även denna gång krävdes det övertid för att skilja lagen åt. Till skillnad från tidigare matcher i denna serie så var Timrå i ledningen denna kväll, två gånger om dessutom, och det var Oskarshamn som kom igen i slutet. Men det sista ordet fick alltså Timrå och Johannes Kinnvall som frälste hemmapubliken när han avgjorde femton minuter in i den första övertidsperioden.


Olycklig start ger Oskarshamn ledningen

Timrå fick ingen vidare start ikväll heller. Efter bara tre minuter fastnade Hampus Larsson med skridskon i sargen och föll i egen zon, pucken hamnade hos Markus Modigs som fick ett friläge med Niklas Svedberg som han förvaltade på bästa sätt. 0-1 och tung start för Timrå igen.

Timrå repade sig dock ganska omgående och tvingade Oskarshamn att dra på sig en utvisning efter fem minuter. I det efterföljande powerplayet så skickar Johannes Kinnvall in 1-1. Efter målet tar Timrå över matchen och för spelet långa stunder, man skapar även hel hel del vassa lägen. Närmast att ge Timrå ledningen är Henrik Törnqvist som träffar stolpen med någon minut kvar av första perioden men 1-1 står sig perioden ut.

Trendbrott - Timrå i ledning

I den andra perioden kommer Oskarshamn tillbaka lite, men Timrå känns ändå som det lite piggare laget. När halva perioden är spelad delar Oskarshamns Alex Hutchings ut en ful crosschecking i ansiktet på en liggandes Hampus Larsson. 5 minuter + game delas ut, powerplay för Timrå och för första gången i denna matchserie tar laget ledningen då Henrik Törnqvist sätter 2-1 bakom Rifalk. Den ledningen står sig fram tills det återstår tre sekunder av perioden då Oskarshamn kvitterar till 2-2. Även detta mål tillkommer i powerplay efter att Gustav Nielsen utvisats för en holding.

Tappad ledning även i den tredje perioden.

Den tredje perioden är knappt fem minuter gammal då Filip Hållander håller sig framme på en retur, efter ett skott av Marcus Herdegård, och stöter in 3-2 från nära håll. Efter målet tar dock Oskarshamn över matchbilden lite då Timrå faller tillbaka för att försvara sin ledning. Timrå lyckas ändå stå emot ända fram tills 3 minuter återstår av perioden, då satsar Oskarshamn allt framåt och plockar ut Rifalk ur kassen och det ger tyvärr utdelning då Oskar Nilsson kvitterar till 3-3. Oavgjort igen efter full tid och ny suddenrysare.

Kinnval får arenan att koka

Oskarshamn startar övertidsperioden lite piggare än Timrå men dom drar även på sig en utvisning efter 14 minuter som skall visa sig matchavgörande. För i det efterföljande powerplayet frälser Johannes Kinnvall hemmapubliken då han snyggt stänker in det avgörande målet högt i plockhandskrysset. Arenan exploderar och Timrå tar ledningen med 2-1 i matcher i denna kvalrysare.

Nästa hemmamatch

Den 4 april är det dags igen i NHK Arena! Den femte kvalmatchen går av stapeln och tillsammans med stödet på läktaren kämpar vi för ännu en seger seger! Ert stöd är otroligt viktigt och ni har varit magiska så här långt. Nu kör vi vidare på samma sätt på torsdag - Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.