Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Oskarshamn utjämnar matchserien efter ny hemmaseger

2 april 2019 22:00
Efter match

De började precis lika jämnt som i de tidigare matcherna. Men i den tredje perioden satte hemmalaget Oskarshamn fart och Timrå hängde inte med. Efter 5-2 i den fjärde matchen är serien helt jämn med 2-2 i matcher.


Bortdömt mål och heta känslor

Matchen inleds likt alla tidigare matcher i den här serien men ändå inte. Den defensiva prägeln från tidigare matcher förblir densamma men när något av lagen sett till att dominera matchinledningen tidigare är den här inledningen betydligt jämnare. Det är också något av en lugnare inledning men båda lagen skapar sina chanser och båda målvakterna står som stabila murar inledningsvis. Första riktiga händelsen att föra till protokollet är Marcus Hardegårds utvisning en bit i perioden. Oskarshamns powerplay är bra men de saknar den sista spetsen och skotten går inte på mål. Timrå håller undan men det ska ändå komma ett hemmamål kort därefter, åtminstone överlistar de Svedberg. Domaren väljer att ringa på situationen och bedömer att målburen är ur position när målet görs och dömer därmed bort det. Första perioden slutar 0-0.

Oskarhamn tar ledningen med Nielsen kvitterar

Även om den andra perioden inleds i samma avvaktande stil som den första dröjer det inte länge innan det tar fart på riktigt. Filip Hållander, som visat storform de senaste matcherna, testar Rifalk rejält för första gången i matchen och efter det böljar spelet fram och tillbaka. Det är till stor del målvakternas förtjänst att det inte blir mål för chanserna haglar helt plötsligt efter den blygsamma inledningen. Med tiden får Timrå också sitt första powerplay i matchen men de har svårt att ens få in pucken i offensiv zon. Det sista som händer i numerärt överläge är dock att Timrå får en trippelchans precis framför mål men Rifalk håller på något vis pucken borta från kassen I stället är det Oskarshamn som återigen gör matchens första mål när ett skott från blålinjen precis letar sig förbi Svedbergs utsträckta tå. Men precis som i de tidigare matcherna var det Timrå som skulle komma att göra nästa mål, närmare bestämt Gustav Nielsen. Den unge backen kvitterade till 1-1 och det var resultatet vi tog med oss in i tredje.

Oskarshamn drar ifrån

Redan tidigt i den tredje perioden kan Oskarshamn återta ledningen när pucken dråpligt studsar över Svedberg och ställer en annars storspelande målvakt. Timrå får en biljett tillbaka in i matchen när Oskarshamn åker på en utvisning för puck-out. Men Timrå får inte till det i powerplay den här kvällen och utan att egentligen skapa något av värde blir Oskarshamn fulltaligt. Hittills har inget lag tagit en tvåmålsledning under hela matchserien men den sviten ska Oskarshamn sätta stopp för. 3-1 kommer med ungefär 13 minuter kvar av den tredje perioden. Efter en tilltrasslad situation får Dahlroth och Ohlsson två minuter var för roughing, en och en halv minut senare får även Wedin en utvisning och Oskarshamn får spela fyra mot tre. Ohlsson och Dahroth kommer in på isen igen men i powerplay sätter Oskarshamn 4-1-målet. Timrå reducerar genom Filip Hållander men svaret från Oskarshamn låter inte vänta på sig och det blir 5-2. Timrå plockar målvakten men Timrå drabbas snart nog av två utvisningar, först på Palmberg och sedan på Gallo. Med två minuter kvar utvisas också Falk och Piispanen efter roughing. Timrå får svårt att satsa framåt i numerära underläet och matchen slutar 5-2 till Oskarshamn, matchserien är utjämnad.

Nästa hemmamatch

Den 4 april är det dags igen i NHK Arena! Den femte kvalmatchen går av stapeln och tillsammans med stödet på läktaren kämpar vi för ännu en seger seger! Ert stöd är otroligt viktigt och ni har varit magiska så här långt. Nu kör vi vidare på samma sätt på torsdag - Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.