Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Timrå
TIK

Tredje raka segern på bortaturnén

29 september 2019 21:00
Efter match

Det var två lag med självförtroende som drabbades samman under söndagskvällen. Både Timrå och Karlskoga är i topp i serien och hade chans på att gå upp i serieledning. Straffar fick avgöra och Timrå drog det längsta stråt. Adam Ohre gjorde sin första match från start för säsongen och stod för en riktigt fin insats!


Sena mål

Timrå kommer ut heta i öppningen och Sebastian Ohlsson får ett riktigt farligt läge med minuten spelad. Direktskottet går dock rakt på Lundberg i Karlskogamålet och inget mål denna gång. Timrå är inte helt strukturerad i försvaret i inledningen och lite slarv gör att Karlskoga får ett par chanser, men Ohre i målet är stabil och stänger igen. När Karlskogas Alexandersson avlossar ett backskott efter nästan 6 minuter ställs Ohre återigen på prov. Skottet är hårt och lågt men Ohre är bra med i sidled och kan blockera pucken. Karlskoga har i denna sekvens de bästa lägena och Ohre får fortsätta visa skicklighet när Karlskoga några minuter senare får iväg ett skott som han styr bort med stöten. När vi börjar närma oss halva perioden spelad lyckas Timrå få till en del offensiva lägen och står bl.a. för ett mönsteranfall med klappklapp-spel där pucken landar hos återkomna Tim Wahlgren, men skottet vill inte hitta in bakom Lundberg.

Timrå trycker sig fast mer och mer offensivt och känslan är att matchbilden är på väg att vända. Dock blir det en snabb omställning där Karlskoga får ett friläge. Spelaren dras ner i skottögonblicket och straff tilldöms. Skottet på den efterföljande straffen sitter klockrent i stolpen och resultatet är fortsatt 0-0. Matchen böljar lite fram och tillbaka i slutskedet av perioden och det ser ut att bli mållöst. Men Timrå får ett powerplay med efter c:a 17 minuter, en spelform man visat sig vara väldigt skickliga i under säsongsinledningen. Mycket riktigt visar man det även denna gång och Sebastian Hartmann kan göra 1-0 efter ett direktskott. Målet är inte det enda som faller i perioden, utan Karlskoga hinner kvittera innan pausvila med en minut kvar. Det är en passning in i slottet där en omarkerad Ahl i Karlskoga får iväg ett asplöv som seglar in bakom Ohre.

Mållös mittperiod

Om Timrå var hetast i inledningen av första så är det Karlskoga som är hetast i andra. Ohres stabilitet fortsätter att göra sig tydlig och Karlskoga får inte till något ledningsmål. Det är väldigt mycket spel fram och tillbaka i andra perioden och det blir inga riktigt vassa lägen förrän 7 minuter är spelat. Det är en märklig situation där Karlskogas Harju drar iväg ett backhandskott som till synes ser ut att gå in bakom Ohre. Men pucken studsar ut via stolpen och Harju får även en riktigt farlig retur men skottet sitter i masken på en liggande Ohre. Domarna ringer på situationen men kan konstatera att pucken aldrig var inne. Timrå får efter denna sekvens ett powerplay efter en puckout, men spelet vi såg i första chansen i numerärt överläge uteblir och istället är det Karlskoga som har det farligaste läget.

När halva perioden är spelad slarvas det i Timrås defensiva zon och Karlskoga får ett jätteläge framför Ohre men återigen är Timråmålisen briljant när han styr bort pucken. Istället får Timrå en utvisning där Karlskoga står för ett riktigt bra powerplayspel. De får dock inte till något mål och Timrå tar över lite efter detta boxplay. Med 5 minuter kvar har Timrå igen ett jättefint anfall när Hartmann hittar en framstormande Wahlberg, men Karlskogakeepern är bra med i sidledsförflyttningen. Timrå avslutar perioden bäst och är närmast ett ledningsmål. Men det går snabbt i hockey, och med 24 sekunder kvar vänder Karlskoga på spelet där Timrå inte riktigt hänger med och åker på en utvisning för tripping. Inget mål under de få sekunder som är kvar och likaläge inför tredje perioden.

Tillknäppt avslutning

Tredje perioden är inte den bästa hockeymässigt och det är inte jättemånga farliga lägen. Det blir ändå några sådana och tidigt i perioden får Immo i Karlskoga ett jätteläge men Ohre är snabbt nere och täcker längs isen. De längre anfallen båda lagen uppvisat tidigare i matchen uteblir och det är istället korta stötar i respektive zon. Karlskogas anfallssekvenser avslutas här oftast via backskott men Ohre får sällan bekymmer och är fortsatt tät i sitt spel. Intensiteten är låg och det blir inte direkt spännande förrän i andra halvan av perioden.

Timrå åker på en utvisning hakning med 7 minuter kvar, och det känns att det kan bli ett farligt powerplay för Karlskoga. Ett mycket stabilt boxplay tar bort dessa farhågor och Timrå får inte några större svårigheter att klara av det numerära underläget. Det är Timrå som ser ut att ta ledningen med 4.37 kvar att spela när Westerlund avlossar ett skott som sitter i mål. Domarna väljer att videogranska målet och efter en längre överläggning döms målet bort för spelare i målgården. Det dröjer dock inte länge innan Timrå på riktigt tar ledningen när Ohlsson drar iväg ett stenhårt skott i krysset. Klockan står då på 17.42 och det ser ut som att det blir full pott för Timrå. Men Karlskoga tar ut målvakten och med endast 1.31 kvar att spela kvitterar de, återigen genom Ahl. Pucken styrs framför mål och Ohre får erkänna sig besegrad denna gång. Inga fler mål tillfaller och slutresultatet 2-2 ger oss förlängning.

Förlängning och straffar

Förlängningen kantas av utvisningar för Timrå när man drar på sig två stycken. Det blir en massiv press mot Timråmålet men Karlskoga får inte till avsluten när Timrå kämpar som djur i spel 3 mot 4. Målen uteblir och straffläggning är ett faktum. Det krävs många straffar för att få till ett avgörande då puckslarv och målvaktsräddningar håller matchen levande. Dahlén hade Timrås enda straffmål när Lundin kliver in för att lägga. Han får iväg en riktig kanon som Lundberg i Karlskogamålet är chanslös på. Karlskoga missar sin sista straff och Timrås tredje seger på bortaturnén bärgas.

På onsdag är det ny match när MoDo gästar oss i NHK för säsongens första länsderby. Stort tack för allt stöd ikväll, vi ses på onsdag!