Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
MoDo
MoDo

Fortsatt obesegrade efter hett derby

2 oktober 2019 21:38
Efter match

Med en publiksiffra på 5233 personer och en stämning som bara ett länsderby kan ha tog Timrå emot Modo under onsdagskvällen. Det var en match med högt tempo och många viljor. Vid slutsignalen kan Timrå konstatera sig fortsatt obesegrade i årets Hockeyallsvenska.


Timrå kommer ut i högt tempo

Matchen hinner knappt börja innan första målet faller. Modo vinner nedsläppet och går direkt mot anfall. De kommer ner djupt i zon och en pass in i Timrås slott tar oturligt på en Timråskridsko som ger framstormande Norlinder i Modo fri sikt i slottet och drar iväg ett hårt handledsskott som går in via Brattströms vänstra stolpe. En riktig kalldusch för Timrå i en arena som kokar, men inställningen efter detta visar kanske varför man innan matchen är serieledare. Timrå drar igång en riktig offensiv där varje puck ska vinnas till varje pris, och med detta spel etablerar man en riktigt het offensiv sekvens. Timrå trycker sig mer och mer fast i offensiv zon, och när Modo ska kontra med detsamma blir det inte riktigt samma intensitet. Det är en period som vittnar om två lag med mycket historia med tighta närkamper och mycket känslor. Efter 6.45 åker Modo på en utvisning när man är 6 spelare på isen. Timrå som varit glödheta i Powerplay ville nog mer än gärna utnyttja ännu ett numerärt överläge till en kvittering. Det är inget glittrande Powerplayspel inledningsvis och ganska fumligt i etableringsfasen. Men skam den som ger sig. När Modo precis blir fulltagliga har Timrå en bra anfallssekvens och efter ett utomordentligt fint spel nära buren hittar Dahlén fram med en passning genom slottet som landar hos en ren Jens Lööke. Lööke har mer eller mindre öppet mål och direktskottet sitter som en smäck bakom Modokeepern. 1-1 på tavlan efter 8 minuter spelade.

Timrå verkar bara få mer bränsle av målet och går direkt på anfall vid efterföljande tekning. Det blir också ett riktigt farligt läge men pucken glider retsamt vid sidan av stolpen. Modo börjar efter denna forcering forma mer anfallsspel, och söker ofta passningar till backar som mottar skott mot ett barrikaderat målområde. Pucken når sällan fram till Brattström som ändå är stabil vid de ingripande han gör. Timrå hittar även dem tillbaka igen till sin fina intensiva forecheck, och visar gång på gång på en extrem vilja. Till exempel när Jansson på knä vinner tillbaka pucken och bibehåller en grym press. När vi nått andra halvan av perioden börjar spelet bölja lite mer fram och tillbaka och intensiteten i bägge lag avtar något. Modo har dock ett fint läge efter 13.20 när pucken når fram till en spelare som drar till en backhand bakom ryggen. Brattström som är skymd hade fått svårt att göra något denna gång, och pucken glider utanför. Det blir något chansfattigare ju längre perioden lider, och farligast läge i slutet har Hartmann i Timrå som får en passning från bakom förlängd mållinje. Han drar iväg ett bra skott mot första stolpen men Modomålvakten är bra med med axeln. Perioden avslutas med en dubbelutvisning när Lundin i Timrå och Sylwander i Modo gruffas framför mål. Likaläge inför andra perioden.

Fortsatt hemmatryck

Perioden inleds med spel 4 mot 4. En spelform som sett till första periodens fart borde passa farten i matchen perfekt. Mycket riktigt dröjer det inte ens 1 minut innan Dahlén nätt och jämnt har ett friläge. Modobacken hinner dock med bra och Jonathan avlossar ett slagskott som sett till förra matchens straff visat sig vara livsfarliga. Denna gång går pucken dock över. Periodinledningen har chanser och efter 4 minuter kommer Timrå i ett 2 mot 1 läge där Jansson avlossar ett dragskott som Modomålvakten lämnar retur på. Pucken hamnar hos Madsen som sånär får in den i öppen kasse, men han är duktigt uppvaktad och får inte riktigt träff på pucken. Modo drar på sig en utvisning efter 5.11 och känslan är att detta kan bädda för en Timråleding. Modo har dock en mycket stressande box och gör ett riktigt bra jobb med en man mindre. Detta till trots är Timrås powerplayspel glödhett och sekvensen som utspelar sig i slutet av utvisningen är rent hockeygodis. Dahlén drar iväg ett skott mellan tekningscirklarna som fångas upp av Lundin bakom mål. Han serverar Dahlén kvickt igen som snabbt förlänger pucken bort mot en omarkerad Lööke som återigen mottar in ett distinkt skott bakom en överspelad Modokeeper. 2-1 är ett faktum efter nästan 7 minuter spelade.

Om Timrå har visat på vilja i matchen i pressade lägen så är Modo här inte sämre. De lyckas efter baklängesmålet etablera längre anfall. Även om spelet är bra från Modo så uteblir chanserna. Det är lite Modofavör när Albin Lundin i Timrå åker på en utvisning efter en del gruff. Modo tar timeout och visar att man menar allvar med detta powerplay. Spelet som efterföljer är en skicklig uppvisning i puckbehandling av Modo, trots ett Timrå som kämpar som djur och gör det svårt för dem att hitta fram till mål. Farligast läge kommer från backposition där skottet som avlossas styrs framför mål. Brattström lyckas ändå hålla tätt trots forcerande Modospelare som trycker på. Timrå klarar av utvisningen och går direkt på anfall vid spel 5 mot 5. Det är oklart om det är det fantastiska publiktrycket, eller bara momentum som bär fram ett stekhett Timrå, men de mottar anfall på anfall och skotten viner kring Modomålvakten. Dock inga mål när vi nått 12 minuter in i perioden. Som vi vet går det snabbt i hockey, och även fast Timrå spelat riktigt bra så får Modo ett jätteläge efter 13 minuter när Öhman försöker gå köksvägen. Brattströms sidledsförflyttning är ändock vassare och inget mål.

Precis som i första perioden blir intensiteten i helhet lite lägre i slutet av andra, men det är ändå inte chansfritt. Efter 15.42 får Timrå ett riktigt bra läge där Dahlén pressar sig längs kanten och når genom köksvägen en anstormande Boyce-Rotevall. Tyvärr är han hårt uppvaktad och får inte träff på pucken. Avslutningen kantas av klassisk hawaii-hockey där lagen byter lägen. Farligast chans har Modo när de får till ett backskott med 2.30 kvar. Pucken styrs tätt framför mål och Brattström lämnar retur. Brattström är dock omänskligt snabb ner längs isen igen och styr bort returen från en fri Modospelare. Timrå har kommandot i slutminuterna men målen uteblir och ställningen är 2-1 inför tredje.

Modo vill vända matchbilden

Om Timrå varit hetast hittills i matchen är det Modo som tar över den rollen i inledningen på tredje. Det tar heller inte lång tid innan de får utdelning. Efter 56 sekunder avlossas ett dragskott från en Modoback som studsar fram via sargen till en fri Jonathan Johnson. En spelare som inlett säsongen riktigt bra. Han gör inga misstag denna gång och 2-2 är ett faktum. Även efter kvitteringsmålet vill Modo mest och jagar frenetiskt i forechecken. Dock åker de på en utvisning efter 2.02 av perioden och det var precis vad Timrå behövde. Powerplayspelet från Timrå kommer inte alls upp till samma standard som tidigare och Modo spelar kontrollerat. När utvisningen är över nyttjar Modo sitt självförtroende och kommer återigen in i en bra sekvens. Det är ganska chansfattigt ändå, trots något Modoövertag. När halva perioden är spelad ser vi något av ett ställningskrig där bägge lagen letar övertag, och Timrå har växt in i perioden. Modo åker på en utvisning med 7.40 kvar när Tim Wahlgren fälls i ett riktigt farligt läge. Det efterföljande powerplayet börjar inget bra för Timrå, som inte alls ser kontrollerade ut. Men det är ju en spelform där Timrå kan åstadkomma vad som helst.

Med 5.59 kvar av perioden och bara sekunder kvar av överläget når pucken fram till Sebastian Ohlsson som i liggande ställning lyckas styra in pucken mellan benen på Modomålvakten och 3-2 till Timrå. Här exploderar NHK arena. Modo verkar förbannade efter målet och inleder en stark offensiv. Timrå får dock kontroll på situationen och kan lugna ner tempot något. Modo försöker med anfallsvåg efter anfallsvåg i slutskedet men får inte riktigt fast pucken. När de sedan tar ut målvakten med drygt 2 minuter kvar att spela drar Timrå iväg på en kontring. Ohlsson har sånär öppet mål när han fälls och Modo får ytterligare en utvisning. Det är mycket nerver i efterföljande powerplayspel från Timrå och Modo för spelet trots en man mindre. Timrå försvarar ändå sin ledning och kan till hemmapublikens stora jubel konstatera sig fortsatt obesegrade när slutsignalen för resultatet 3-2 ljuder!

Se till att inte missa en sådan inramning på plats. Kom och stötta Timrå i nästa hemmamatch mot Västerås onsdagen den 9 oktober. Enormt stort tack för allt stöd på plats ikväll. Tillsammans är vi röda och vita!