Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Två poäng efter svängig och målrik match

27 oktober 2019 18:04
Efter match

Efter en tung match i fredags var det bäddat för revansch för Timrå IK. Man släppte på handbromsen och båda lagen öste in mål. Det blev tillslut två poäng efter en målrik hemmamatch mot Vita Hästen som slutade med 6-5 till hemmalaget.


Period 1

Timrå startar matchen piggt och sätter genast press på gästande Vita Hästen. Därför blir det en mindre kalldusch då gästerna tar ledningen med 0-1 efter en spelvändning där pucken kastas in framför mål från snäv vinkel och till sist hamnar den bakom Brattström i hemmamålet. Timrå fortsätter att trycka på men lyckas inte få in pucken trots flera heta chanser. Med cirka 4 minuter kvar av perioden drabbas Timrå av en utvisning, i det nummerära underläget så lyckas ändå Sebastian Ohlsson slita sig fri och göras ner. Straff för Timrå, en straff som Dahlén förvaltar på bästa sätt när han snyggt lyfter in en backhand. 1-1 efter den första perioden.

Period 2

I den andra perioden så tar Timrå ledningen med 2-1 genom Jonathan Dahlén. Gästerna svarar tyvärr omgående och kvitterar till 2-2. Men det är Timrå som fortsätter dra upp tempot och när Sebastian Hartmann skickar in 3-2 så känns det som om Timrå ska lyckas skaka av sig bortalagetoch gå ifrån ytterligare. Så blir det dock inte, utan efter slarv i egen zon kvitterar Vita Hästen återigen. Efter två perioder är det fortsatt likaläge.

Period 3

I den avslutande perioden så är det Timrå som hamnar i underläge två gånger om. Det startar riktigt illa då Vita Hästen tar ledningen direkt efter 50 sekunder.

Timrå kvitterar genom Tim Wahlgren men Vita Hästen återtar ledningen då man skickar in 4-5 i powerplay med sju minuter kvar av matchen.

Timrå trycker på för en kvittering men pucken vill inte leta sig in i mål. Med cirka två minuter kvar plockas Brattström ut ur buren för att göra plats för en extra utespelare. Det ger utdelning när Hartmann sätter kvitteringen med 1.57 kvar på klockan. 5-5 står sig matchen ut och efter en mållös förlängning avgörs extrapoängen på straffar.

Där blir Jonathan Dahlén den stora hjälten då han sätter två av sina tre försök och ser till att Timrå får med sig två poäng.

Nästa hemmamatch spelas på fredag då Tingsryds AIF gästar NHK Arena. Säkra din plats på tik.ebiljett.nu