Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Timrå
TIK

Tung förlust när Södertälje slog Timrå

30 oktober 2019 22:00
Efter match

Södertälje har inte öppnat säsongen på topp, och det var höga förväntningar från Timråhåll när rött och vitt gästade Scaniarinken. Efter en ganska svag förstaperiod tar Timrå över matchen, men i tredje perioden är det Södertälje som gör målen och vinner med 3-1.


Avvaktande inledning

Adam Ohre startade i Timråmålet och skulle visa sig göra en mycket bra match. Dock börjar Timrå som lag något avvaktande i första. Westerlund står för två bra insatser tidigt i perioden när han först efter en halvminut avvärjar ett potentiellt friläge, och minuten senare skrinnar förbi hela Södertäljes lag och bäddar för Timrås första skott som går knappt utanför. Timrå följer detta med korta anfallsstötar utan längre sekvenser, medan det syns att Södertälje försöker pressa kvar pucken för längre anfall. Timrå försvarar dock lugnt och bestämt och efter 5 spelade minuter har inga större farligheter uppstått. Det är nära att Timrås förstakedja nätar efter drygt 7 minuter men Lundins krosspassning över hela zonen studsar precis över Dahléns klubba.

Timrås bästa läge hittills kommer efter 8 spelade minuter. Det är ett intensivt anfall där en hårt jobbande Sebastian Ohlsson sånär serverar en fri Ragnarsson, men pucken slinker förbi bladet. Istället kontrar Södertälje med ett kanonläge när Bengtsson frispelas efter en pass bakom ryggen, men Ohre gör en kanonräddning i liggande position. Timrå får sitt första powerplay efter 10.20. Stabilt PP av Timrå men skotten sitter tyvärr oftast i magen på Bergvik i Södertäljemålet. Södertälje klarar sitt numerära underläge och här vänder matchbilden. Självförtroende från Södertälje och i slutet av perioden är det de som för spelet. Men Ohre är återigen tät i målet och står för en fin dubbelräddning. Södertälje hinner också i sin press få med sig en utvisning innan perioden är slut. Timrå klarar av detta boxplay, men det är med nöd och näppe då Södertälje har en puck som dansar klockrent i stolpen bakom en chanslös Ohre. 0-0 på tavlan efter första.

Timrå tar över

Andra perioden bjuder inte upp till något lysande spel från något av lagen. Exempel på detta är att det tar 3.5 minuter innan första riktiga chansen kommer. Timrå får dock med sig en utvisning när nästan 5 minuter är spelade. Westerlund får ett jätteläge efter halva PP när han är ensam med Södertäljekeepern, men Bergvik i målet gör en riktigt bra räddning med stöten. Även Wahlgren ska vara ytterst nära att ge Timrå ledningen när han prickar stolpen med 20 sekunder kvar av överläget. Timrå fortsätter att spela fin hockey när Södertälje är fulltagliga, men trots fina anfallssekvenser kommer inte de riktigt vassa lägena när halva perioden är spelad. Även om Timrå fått ett spelövertag är det Södertälje som tar ledningen efter 10.51. Det är en kontring där Södertälje kommer 2 mot 1. Det blir dock ingen passning utan skottet sitter i högra krysset bakom en chanslös Ohre. Kalldusch.

Målet följs inte av någon självförtroendeboost för Södertälje utan Timrå fortsätter att trumma på som man gjort tidigare i perioden och det syns att bortalaget vill mest offensivt. Med 4 minuter kvar att spela av mittperioden ser det också ut som det ska ge utdelning. Madsen har mer eller mindre öppet mål, men han är extremt uppvaktad och tappar balansen i skottögonblicket och skottet går i utsidan av målburen. Läget följs upp av ytterligare en Timråchans men Bergvik står för en snygg benparad denna gång. Men skam den som ger sig! Med 1.38 kvar av perioden serverar en framstormande Lindholm en riktigt fin passning till Madsen som är på rätt plats, och direktskottet överlistar Bergvik! 1-1 är ställningen vilket också blir periodens resultat.

Madsen, som berättar att han trivs att spela center i matchen, har detta att säga om perioden:

"Allt är bättre i andra, vi slarvar inte."

Snöpligt avslut

Tredje perioden börjar lite som andra och inget lag öppnar explosionsartat, även om Timrå är något vassare. De får också med sig ett powerplay efter c:a 3 minuter, och ett ledningsmål ligger nästan lite i luften. Det är också mycket nära när Dahlén frispelas längs kanten men vinkeln är svår för Jonte och pucken glider retsamt längs mållinjen. Södertälje klarar ytterligare ett boxplay och det ser ut som Timrå blir utan utdelning med en man mer i matchen. Spelet böljar lite fram- och tillbaka när vi jobbar oss in i perioden, men Timrå åker på en utvisning när 8 minuter är spelade och 2 minuters boxplay väntar. Det hinner dessvärre inte gå mycket av utvisningen innan Södertälje tar ledningen. Det är en skridskostyrning mot ett tomt mål som ger Sörmlänningarna taktpinnen i matchen. Målet videogranskas men det konstateras att det inte föregicks av någon sparkrörelse.

Precis som i andra perioden låter inte Timrå målet trycka ner dem och endast 1 minut senare får de med sig en utvisning. Om de tidigare powerplayen ändå bjudit på Timråtryck trots att målen uteblivit så är detta motsatsen. Timrå kommer inte alls upp i något spel och när Södertälje är fulltagliga väntar 9 minuters jakt på kvittering för Timrå. Spelet blir något tillknäppt och detta passar inte alls ett jagande Timrå. Det är tjockt längs sargerna och mycket tid går åt att gräva fram puckar. När vi nått powerbreak har Timrås assisterande tränare Anders Karlsson har detta att säga om den väntande slutforceringen:

"Vi måste skapa skottlägen och göra det enkelt för oss."

När matchen blåses igång igen återstår 5.30 av perioden, men slutforceringen är något rörig och när Timrå väl etablerar anfallsspel hittar de inte fram till lägena. Det är några nervkittlande situationer framför Södertäljes mål men när Timrå tar timeout med 2 minuter kvar passar man också på att plocka Ohre och ta in en extraspelare. Chansningen ger tyvärr ingen utdelning och Södertälje gör 3-1 i öppen bur, vilket också blir slutresultatet.

Det är surt att laget behöver lämna Södertälje utan poäng. Men vi kommer tillbaka starkare och siktar på revansch redan på fredag när vi tar emot Tingsryd i hemmaborgen! Tack för allt stöd ikväll, både på plats och framför skärmarna.