Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Timrå mållösa mot Karlskrona

3 november 2019 17:45
Efter match

Timrå tog emot Karlskrona under söndagen med en vinst i bagaget. Segersviten skulle dock visa sig bli kortvarig då Karlskrona drog det längsta stråt och nollade hemmalaget.


Lågt tempo

Det är ingen jätteintensiv inledning av matchen och det dröjer 4 minuter innan första läget kommer. Det är Albin Lundin i Timrå som trampar stenhårt längs högerkanten och lyckas bryta in framför mål, men ingen utdelning. Timrå fortsätter att skapa lite lägen efter Lundins initiativ men får svårt att bibehålla press. Karlskrona i sin tur skapar inte heller speciellt mycket och matchen är något intetsägande när vi spelat 8 minuter. När halva perioden är spelad har Timrå börjat hitta uppställningar offensivt men avsluten är inte tillräckligt farliga för att överlista Jaillet i Karlskronas mål.

Det dröjer tills 15 minuter spelade innan något häpnadsväckande händer. Det är Viktor Liljegren i Karlskrona som går på en snabb omställning och får ett friläge som han förvaltar helt rätt när både puck och han själv hamnar i mål bakom Brattström. Ledning för gästerna. Timrå känns lite påverkade av målet och KHK får direkt offensiv tid i Timrås zon. Timrå får ordning på spelet och går till anfall när 3 minuter återstår av perioden och de är nära att kvittera när Lander avlossar 2 farliga slagskott. Timrå spenderar sista minuterna i anfallszon men kommer inte till några farligare lägen och perioden slutar 0-1.

Karlskrona utökar

Timrå börjar andra piggt och är nära att göra mål tidigt men pucken smiter retsamt utanför. Hemmalaget försöker inledningsvis etablera spel i anfallszon medan gästerna går på kontringar. Timrå drar dock på sig en utvsning när man spelat 4 minuter och ger Karlskrona en chans att utöka sin ledning. Men Timrås box är riktigt effektiv och de avvärjer det numrära underläget relativt enkelt. Det är inget ordnat spel från Timrå när man är fulltaliga och när halva perioden är spelad har det inte varit några chanser på ett par minuter. När vi nått fram till 10.15 spelat tar Albin Karlsson ett bra initiativ när han skrinnar längs sargen och är riktigt nära att kvittera via köksvägen.

Det blir lite frustrerat i Timråläget när 5 minuter återstår och det utnyttjar KHK som får till en del lägen i periodens slutskede. De får även ett friläge när målskytten Liljegren återigen bryter sig loss, men denna gång gör Brattström en grym räddning. Dock kommer ett mål innan perioden är över. Karlskrona får iväg ett dragskott från blå och Brattström är helt skymd och ser inte pucken som smiter in bakom honom. 0-2 med 3.49 kvar av perioden. Periodens slutskede är rörigt och resultatet står sig inför tredje.

Mållöst hemmalag

Det blir farligt tidigt i perioden när Timrå lägger en puck mot mål som precis styrs utanför. Timrå vill verkligen få till en tidig reduceringspuck och farten ger resultat när Karlskrona får en utvisning 2.26 in i perioden. Powerplayspelet är bra från Timrå och det är extremt nära mål när Westerlund har ett skott i ribban. Timrå har också flera farliga lägen framför mål men pucken vill inte leta sig in bakom Jaillet. När lagen är lika många utespelare får Karlskrona kontroll på matchen och spelar lugnt och behärskat.

Timrå jagar på och när 9.42 återstår får de med sig ytterligare en utvisning. Det är bra fart på pucken och Karlskrona tar sig knappt ur zon på hela underläget. De skapas flera farliga lägen och gästerna är här under djup press. Det visar sig också när Karlskrona blir fulltaliga och diret drar på sig en till utvisning. Denna gång slarvar Timrå i passningsspelet i offensiv zon och det utnyttjar Karlskrona som går på kontring och dessutom gör 0-3 på en retur från Brattström när 7.17 återstår att spela. Målet kommer som ett slag i magen på Timrå och man jagar febrilt en reduceringspuck. De tar också ut målvakten när hela 4 minuter återstår, vilket vittnar om att man menar allvar i sin jakt. Timrå parkerar i offensiv zon i slutminuterna men det vill sig inte målmässigt och matchen slutar 0-3 till Karlskrona.

Det är bara att ta nya tag inför nästa match som är borta mot AIK den 13 november. Tack för allt stöd idag!