Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Timrå
TIK

Målkalas när Timrå bortaslog Modo

29 december 2019 17:30
Efter match

En match som på förhand kändes väldigt tuff för Timrå skulle visa sig bli ett styrkebesked. Det var riktigt nervöst många stunder av matchen, trots att Timrå hade stor ledning i mitten av den. Modos återupphämtning grusades av Timrås stabila försvar och istället är det Timrå som står för en offensiv topprestation.


Jämn förstaperiod

Timrå kom till Modo under söndagen med revanschlust från förra matchens dråpliga resultat. Det är inte bara en match med två lag med mycket historia, utan rent tabellmässigt så stod extremt mycket på spel. Till publikens hejarop satte båda lagen igång i full fart och Modo kommer till matchens första farlighet efter 1 minut när man sätter Brattström på prov. Inga problem denna gång för Timråkeepern. Nästa farliga läge får Tim Wahlgren när han driver långt in i zon och håller in skottet så pass länge att han får fri sikt mot Lundin, men Modomålisen gör en riktigt bra räddning. Timrå får lite press efter detta och Hardegård hinner också avlossa ett bra skott innan första målet ska komma. Det är Emil Berglund som jagar en puck långt ner i offensiv zon och drar in en hård passning mot Lundin som Jens Lööke dyker upp på och mycket snyggt styr in pucken för 0-1. Direkt i anslutning till detta kommer Timrå in offensivt igen och är extremt nära att utöka ledningen när Lundin släpper en puck mellan benen, men den går precis utanför stolpen. Modo känns lite oorganiserade efter Timrås lilla övertag och har svårt att etablera anfall. Timrå är mer målmedvetna i offensiven och har inga problem att driva runt puck och leta lägen. Det märks dock att Modo är ett topplag när de lyckas vända på den negativa trenden och pressa ner Timrå lite när vi närmar oss 8 minuter spelade. Timrå jobbar ändå hårt och bra i försvaret och även fast Modo har offensiv speltid blir det inte några farliga lägen. Modo får med sig en utvisning i detta skede och ett tryck i detta powerplay är att vänta. Det tar också bara 12 sekunder innan kvitteringen kommer genom Mathias From då han utnyttjar en retur.

När vi jobbat oss fram mot 9.30 spelade kommer Modo 2 mot 1 efter riktigt snygga dribblingar, passningen över slottet sitter perfekt på Max Wahlgrens klubba och han är nog övertygad om att pucken går in, men Brattström är blixtsnabb i sidled och gör en fenomenal räddning när han visar sin storlek och spänst. Efter powerbreak avtar farten lite. Många puckdrop landar hos motståndarlagets backar som lägger upp i neutral zon. Modo är de som tar lite offensivt initiativ i detta skede men det resulterar endast i en offensiv utvisning och Timrås första powerplay. Timrå har ett av de bästa powerplaysekvenserna på länge i detta överläge och det tar över en minut innan Modo får ut pucken och deras spelare är helt slut. Närmast mål är duo Lundin och Dahlén som så när kan överlista Lundin. Modo hinner knappt bli fulltaliga innan de åker på nästa utvisning då Brattström körs på. Snabbt i powerplayets inledning får Hartmann ett jätteläge när Lundin lämnar retur men han får inte riktig träff på den wobblande pucken. Detta powerplay är inte alls lika övertygande som de första och efter Hartmanns chans sysslar man mest med att att försöka få fast den i Modos zon igen. När endast en minut återstår är känslan att lagen ska spela av perioden och få en välförtjänt vila. Men med 40 sekunder kvar får Modo ett jätteläge när Jonathan Jonsson blir fri med Brattström, Bratten räddar och även returen. I detta tumult går pucken till en fri Jonathan Dahlén. Han åks dock ikapp och väljer att runda målburen och hittar fram till en framstormande Jens Lööke som drar till direkt. Pucken får lite fladdrig fart och Lundin hinner styra bort den med stöten så den landar ovanför målburen. Likaläge efter första perioden.

Målkalas i andra

Andra perioden inleds inte alls bra för Timrå då Lööke kör på en fallande medspelare i offensiv zon och ser ut att få riktigt ont i knät. Han haltar ut och det är bara att hoppas att Jens inte fick någon bestående skada. Spelmässigt är Timrå pigga och kommer tämligen omgående till offensiva lägen. Det dröjer bara till 18.31 innan Timrå tar ledningen igen. Det är Johan Lindholm som är påpassligt framme på en retur och rakar in pucken för 1-2. Modo eldar på fort efter detta och får med sig en utvisning offensivt. Timrå har nog Modos förra powerplay i åtanke när man denna gång sätter hög press på powerplayfirman. Modo har mycket svårare denna gång att etablera spel och de blir inga större farligheter. Timrå får fart när man är lika många man på banan och Dahlén åker på en offensiv räd där han rundar kassen och hittar Jeremy Boyce som bara stänker in pucken för 1-3. Modo försöker ta tillbaka förarsätet men Timrå ser oförskämt stabila ut och och bara 2 minuter efter förra målet når Filip Lander med en passning över hela banan som ger Dahlén ett jätteläge som han inte gör några misstag på. 1-4 efter 8 minuter och vilken sekvens för Timrå! Det blir dock mörkare för Timrå när man först får en utvisning på Albin Lundin, och i detta underläge drar man på sig en till och ger Modo ett 5 mot 3 läge när 10 minuter är spelade. Timrå ser ut att klara detta underläge, speciellt genom en helt fenomenal räddning från Brattström igen. Men precis när man får ut första spelaren får Jonsson i Modo pucken över slottet och kan trycka dit pucken för 2-4. Spänning i matchen igen! Precis som i första perioden slås tempot av lite efter powerbreak. Detta passar nog Timrå bättre som gärna vill ha med sig detta resultat till periodvila. När vi jobbat oss ner till 5 minuter spelade har faktiskt Modo press på Timrå och det är nästan powerplaykänsla över anfallen. Det är mycket nära när ett backskott tar sig igenom klungan av spelarna framför en helt skymd Brattström, men Timråkeepern lyckas ändå rädda pucken med nöd och näppe. Timrå tar tillbaka lite offensiv vilja efter detta men det är Modo som har överhängande initiativ, och de ska även knappa in ytterligare. När 2.45 återstår drar Modo iväg ett höstlöv från blå, pucken styrs framför Brattström och ställer honom helt. 3-4 och nu är det match på riktigt! Det blir inga fler farligheter efter detta och Timråledning inför tredje!

Timrå glänser i tredje

Med Timråögon är det rejält nervöst när pucken släpps för tredje. Modo avslutade starkt i andra och en 1-målsledning mot Modo är inte något man ska känna sig allt för bekväm med. Timrå startar dock perioden på bästa sätt och visar vilken vilja detta lag har. Sebastian Ohlsson hittar Albin Lundin med en passning av högsta klass och Lundin kan bara raka in den i öppet mål efter 59 sekunder och 5-3 till Timrå. Modo visar direkt att man vill täppa igen detta glapp i resultatet och när Jonsson åker upp längs högerkanten och avlossar ett stenhårt skott tror hela Modolaget att den är inne och börjar fira. Men reprisen visar att den tar i kryssribba och ner. Modo fortsätter att trycka på och Timrå tvingas till en puckout när dryga 4 minuter är spelade och ytterligare ett numerärt överläge för Modo. Det börjar lite hattigt för Ångermanlänningarna men de är ju livsfarliga i denna spelform och efter 1 minut av överläget har de ytterligare ett skott klockrent i stolpen. Timrå reder ut återstående tid och får lite andrum i Modos övertag. Sedan utspelar sig en väldigt slarvig sekvens där bägge lagen fumlar med puck och drar halvdana passningar vilket hakar upp spelet litegranna. Det är Timrå som får ordning på maskineriet och har en mycket fin spelperiod i Modos zon när vi kliver över halva perioden spelad. Det blir en lång sekvens utan avblåsning och Modo får inte alls till den forcering de vill för att kunna jämna ut matchen. Timrå gör ett fantastiskt jobb i försvarszonen och de ser ut att ha Modo under full kontroll.

När 3 minuter återstår väljer Modo att rycka Lundin i målet, för att visa på hur lång denna spelsekvens utan avblåsning varit så har vi t.ex. inte tagit powerbreak när detta sker. När klockan står på 2.02 bedöms Timrå slå en icing som Kaijser dock till synes är först på. Timrå vinner ändå tekningen och Sebastian Hartmann frispelas och kan göra 6-3 för Timrå i öppen kasse. Nu går all den sista luften ur Modo och resterande tid spelas av utan farligheter, och Timrå lyckas också göra 7-3 när Lindberg, Kaijser och Berglund har lekstuga med 3 sekunder kvar och den sistnämnde kan lägga in pucken i tom bur.

Att kunna resa upp till Övik och stå för en sådan match mot tabelltrean och ärkerivalen är inget annat än en mindre bragd. Nu lever toppstriden i allra högsta grad och Timrå är helt klart med och slåss om de bästa placeringarna. Många fans på plats idag som vi måste ge en eloge som sjunger fram grabbarna på bortais. Tillsammans är vi röda och vita!