Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Timrå
TIK

Svettig seger på bortaplan mot Vita Hästen

3 december 2019 21:52

Timrå kom till spel mot ett formtoppat Vita Hästen som vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

Det var en jämn och tät match men det var ändå Timrå som tillslut kunde visa vem det är som gått bäst hittills under säsongen.

Men man ska verkligen stryka under Brattströms enorma spel i matchen som föranledde Timråseger i dagens match.


Två lag som vill mycket men inte får nätkänning

Första perioden startade ganska trevande men ändå med viss Timråpress, bästa läget i inledningen har Tim Wahlgren vars skott räddas med axeln av Vita Hästens målvakt, hade den gått förbi så hade det ringt 0-1 redan efter tre minuter men en kanonräddning där. Utvecklingen efter det är Timrå säkerligen inte nöjda med då Vita Hästen tar över mer och mer. Men Victor Brattström som var tillbaka mellan stolparna (vilade mot Kristianstad) var på spelhumör och visade vilken potential han innehar under Hästens tryck mitt i den första perioden. Inget utav lagen lyckades särskillt bra i PP under första perioden heller utan perioden slutade efter bra försvar/målvaktsspel mållöst.

Vintertema på andra perioden från Timrå med både kyla samt dunder och brak

Andra perioden startade likt den första med fria ytor på båda hållen och Vita Hästen lyckades nästan ta ledningen efter lite kalabalik framför Brattström. Men återigen så fredar Timråmålvakten sitt lag med fantastiska räddningar och håller därefter tätt intill sin stolpe. Ledningen skulle instället Timrå ta, efter sex minuter så får Sebastian Kaijser en fri yta längst sargen och avancerar in i offensiv zon och med sig har han Tim Wahlgren, tillsammans mot en ensam Hästenförsvarare så hittar Kaijser en öppnande passning till Wahlgren i fart och efter en dragning så lägger han pucken kyligt in mellan benen på målvakten. Riktigt vackert.

Efter målet så öppnar det upp sig igen och men inget utav lagen får några direkt farliga lägen till mål. Det skulle istället dröja till periodens slutskede då Vita Hästen drar på sig en utvisning och Timrås powerplay entrar scenen. Första formationen inne och pucken hittar till Marcus Hardegård som drar iväg en ritkig raket mot mål och hittar nätmaskorna i Vita Hästens mål. Utökad ledning i slutet på perioden och det stod sig perioden ut.

Enorm hemmapress under sista 20

Tredje perioden vill Timrå säkerligen glömma så fort som möjligt. Vita Hästen kommer ut och dominerar spelet från första nedsläpp till slutsignalen ljuder. Mycket fokus på defensiva arbetet och man gör det bra många gånger. Hästen hittar dock igenom ett antal gånger och får en kavalkad med chanser mot Brattström som såg ut att stå på huvudet i vissa stunder och pallade ihop stora räddningar på hög. Räddade han inte själv så var det misslyckade skott, skymning eller annat som höll pucken ute. Tillslut kunde vi inte stå emot längre, i boxplay mitt i perioden så hittar Hästens skyttekung Linus Andersson igenom med ett stenhårt skott, en skymd Brattström kunde inte göra något utan reduceringen var faktum. Men trots det fortsatta höga trycket från hemmalaget så lyckas Timrå hålla undan och vinner matchen med 1-2 och tar sin andra raka seger.

På fredag är det återigen dags för ny hemmamatch och denna gången så gästas vi av Södertälje SK klockan 19:00 i NHK Arena. Glöm inte att gå in och säkra plats på tik.ebiljett.nu och heja fram oss till en ny seger och fortsatt jakt på SHL spel nästa säsong. Tillsammans är vi röd och vita Timrå IK!