Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Fenomenal insats i Luciafirandet

13 december 2019 21:25
Efter match

Timrå tog emot Karlskrona i NHK Arena denna Luciaafton. Förra matchen lagen spelade här var ingen rolig historia för Timrå, men denna skulle bli desto roligare. Timrå gör en perfekt match i 60 minuter och visar att man verkligen är ett lag att räkna med denna säsong.


Timrå trampar igång

Det är en fartfylld inledning på perioden, men båda lagen har svårt att komma in i anfallszon och spelar därför fysiskt i mittzonen i jakten på passningsvägar. Matchens första farliga läge får Karlskrona när pucken tar en jättemärklig studs i sargen bakom Brattström och studsar in framför honom, men Bratten är med på noterna och räddar. Direkt efter går Sebastian Ohlsson på kontring med sin extrema speed och är riktigt när att trycka sig förbi för ett friläge, men en klubba emellan grusar detta försök. Även om Karlskrona har hunnit få till några etablerade anfall när 6 minuter är spelade så är det Timrå som får till det längsta och ihärdigaste i denna sekvens. Spelet är bra och farten är hög, men bristen på avslut håller de farligaste lägena borta. Istället drar Timrå på sig en offensiv utvisning efter 6.46, och matchens första powerplay tillfaller Karlskrona. Det är svårt att säga om det är Karlskronas uppspel som är dåliga, eller om det är Timrås försvar på blålinjen som är effektiva men powerplayspelet är till en början mest utkämpat i Karlskronas försvarszon. Det blir inte speciellt mycket bättre heller och när Timrå är fulltaliga är det Sebastian Ohlsson i Timrå som haft det farligaste läget då han på eget bevåg fintar sig fram i slottet, men skottet styrs upp i skyddsnätet.

När exakt 10 minuter är spelade har Timrå en bra sekvens efter en vunnen tekning i offensiv zon. Pucken landar hos Dahlén som har tagit position på blålinjen och laddar på ett kraftigt slagskott. Pucken får potentiell en liten styrning men den är riktigt nära att ställa Hellgren i Karlskronamålet. Timrå får efter detta uppsving med sig en utvisning när Karlskrona åker ut för holding. Inledningen på överläget är inte heller det lysande, men det blir bättre. Först lirar Timrå riktigt fint när de direktpassar fram pucken till Lundin som bara ska raka in den i tom bur men stolpen hindrar pucken från att gå in! Men anfallet efter lämnas pucken över till Jonathan Dahlén vid blålinjen. Jonte får väldigt mycket yta att glida fram och drar sedermera iväg ett stenhårt slagskott högt förbi Hellgren. 1-0 med 8.35 kvar. Karlskrona försöker ta tillbaka matchen efter målet och jagar intensivt fast pucken offensivt. Men de får inte till någon etablering när Timrå försvarar bra, och istället kontrar Timrå när 6.30 återstår. Sebastian Ohlsson hittar Albin Lundin med en riktig smörpass över slottet och 2-0 på tavlan. Karlskrona drar kort efter målet på sig ytterligare en utvisning vilket kan tyda på viss frustration. Timrå ställer upp bra men blir kanske lite för heta och drar i sin tur på sig en offensiv utvisning. Det är dock lite för kort tid kvar på powerplayet när Karlskrona är fulltaliga för att de ska få till något farligare anfall. Avslutande minuter spelar Timrå behärskat och är ganska nära på att utöka ledningen när Hellgren släpper en puck mellan benen, men den går utanför. 2-0 efter första perioden.

Fullkomligt Timråövertag

Timrå inleder andra lite som man avslutade första, riktigt hungriga. De kommer snabbt in i anfallszon och spelar med ett enormt självförtroende. De skapas också ett par farliga chanser, där framförallt en styrning som Hellgren inte ser är riktigt nära på att glida in. Karlskrona låter inte detta spel hålla i sig allt för länge utan spelar sig ur pressen och går i sin tur på anfall. De får också ett bra läge när Roslund dribblar sig loss vid blå och kommer fri med Brattström, men Timråmålisen gör en mycket bra räddning. Timrå drar dock på sig en hakningsutvisning i detta skede. Powerplayspelet vill sig inte riktigt för Karlskrona hittills i matchen och så är det även detta PP. Timrå vill snabbt återta kommandot i matchen när de är fulltaliga, och det gör man med råge. Efter fint lir i offensiv zon hittar Jonathan Dahlén fram till Filip Westerlund från bakom förlängd mållinje, och Filip drar iväg ett stenhårt direktskott rakt upp i nättaket. 3-0 efter 5.05! Karlskrona är mycket nära att direkt reducera efter målet men Brattström lyckas avvärja även denna gång. Bortalaget hade nog behövt detta mål för efter detta tar Timrå över fullständigt. De får ett powerplay när 7.36 är spelat, lite slarvigt spel i början men de lyckas till slut parkera bussen. Där spelar Timrå runt med finess och skicklighet på ett sätt som ett som vittnar om att ambitionen är topp 2-placering i ligan. Långt efter att Karlskrona är fulltaliga har Timrå fortfarande inte lämnat offensiv zon och här är det inte mycket som tyder på att kvällen ska bli annat än en triumf för Timrå.

När klockan har jobbat sig ner mot 12 minuter spelade har Karlskrona fortfarande inte återhämtat sig från Timrås övertag. Det är som att Timrå trots ledningen kämpar för sin överlevnad och de gör de inte lätt för bortalaget. Det blir också mer firande minuten senare när Jens Lööke passar upp till Marcus Hardegård på blå linje. Hardegård gör som han gjort flera gånger under säsongen och avlossar sin monumentala bössa, och pucken sitter hårt till höger om Hellgren. Resultatet är nu 4-0 och känslan är att det inte finns något som kan stoppa Timrå ikväll! De spelar också otroligt kontrollerat när sista minuterna avverkas, och spelet är överhängande i Karlskronas zon. Inga fler mål tillkommer och en rejäl uppförsbacke för Karlskrona inför tredje perioden.

Komfortabel avslutning

Det är nog inte så svårt att lista ut vad Karlskrona pratat om i periodvilan, pucken måste in och det är fort! De kommer också ut med bra fart och trycker ner Timrå lite till en början. Även om det inte är någon katastrofstart från Timrå så väljer ledningen att ta en tidig timeout efter 1.30 för att lugna ner laget lite. Efter snacket går Timrå direkt på anfall, men Karlskrona får till en kontring där man till synes är 2 mot 1, men ett fantastiskt hemjobb av Sebastian Hartmann resulterar i att han avvärjer pucken och således läget. Kort efter sticker Timrå upp på offensiva äventyr och Tobias Lindberg drar iväg ett dragskott från högerkanten som sitter klockrent i stolpen. Mer Timrå efter detta när Filip Westerlund dribblar sig igenom Karlskronaförsvaret och rivs ner framför mål. Ingen straff men utvisning. Timrå spelar stabilt och innovativt i PP, trots att Karlskrona får ut pucken några gånger. Det är dock Timrås kväll, och när Hellgren räddar ett skott han knappt ser hamnar pucken framför honom. Det blir lite hönsgård framför målet innan pucken når fram till Sebastian Ohlsson som kan trä in den bakom en chanslös Hellgren och 5-0 är ett faktum!

Detta tar nog helt musten ur Karlskrona som trots sina försök inte lyckas värja sig mot varken Timrås anfalls- eller försvarsspel. De försöker verkligen jobba in något form av övertag när de går på anfall men i princip allting sitter för Timrå och de blir inga riktiga farligheter. Att Karlskrona inte skulle kunna bättre vet vi av erfarenhet att så inte är fallet, men när Timrå spelar på detta sätt måste det kännas lönlöst att ha sådan uppförsbacke. Timrå drar på sig en utvisning för puck out när halva perioden är spelad, ska Karlskrona åtminstone kunna putsa till siffrorna lite? Till en början ser det inte ut så, men ett snabbt anfall efter att pucken rensats gör att de hittar fram till en fri Janne Kivilahti vid bortre stolpen som kan sätta reduceringen bakom en chanslös Brattström. 5-1 när 8.30 återstår. Kort efter reduceringen drar Timrå på sig ytterligare en utvisning, men denna gång vill man inte låta Karlskrona krypa ännu närmare och spelar mycket stabilt. När Timrå är fulltaliga återstår 5 minuter av perioden och känslan är att Karlskrona hade behövt ett mål i sitt powerplay för att på något sätt skapa spänning i matchen. Ännu tyngre blir det för KHK när de med 3.54 kvar drar på sig en 2+2 utvisning. Timrå gör inga fler mål i det avslutande powerplayet, trots att det är nära flera gånger. De parkerar dock i offensiv zon, och slutskedet blir ett en bra sammanfattning på vilken fantastisk match Timrå gör. 5-1 slutar det och 3 härliga poäng!

En av de bästa insatserna hittills under säsongen förgyllde denna Luciaafton. Hatten av till hela laget som bjöd på fredagsunderhållning av högsta kvalité! Tack till alla som hejade från laget på plats eller framför skärmarna, tillsammans är vi röda och vita.