Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västerås
VIK

Målsnålt när Timrå föll mot Västerås

3 januari 2020 20:19
Efter match

Efter 3-7 borta mot Modo senast var Timrå tillbaka på hemmais för att ta sig an toppkonkurrenten Västerås. Det skulle visa sig bli en mycket jämn historia med två riktigt spelskickliga lag, där förlängningstid var tvungen att avgöra matchen.


Jämn inledning

Timrå startade denna match med en urstark bortavinst senast mot Modo. Siktet är helt klart inställt på topplaceringarna och då är ett lag som Västerås som också är en toppkonkurrent ett lag man måste slå. Det är två lag som startar piggt och Västerås är de som kommer till de första skotten mot mål, som dock inte är något problem för Timrås keeper Victor Brattström. Timrå behöver dock inte många anfall för att sätta siffror på tavlan. Efter 2.16 hittar Emil Berglund in med en passning hårt framför mål som Sebastian Hartmann bara kan raka in för 1-0 till hemmalaget. Berglund måste snart patentera denna typ av passning då den är identisk med 1-0 passen i förra matchen mot Modo. Timrå ångar på även efter målet och den är tydligt att laget är på hugget. De stöter ändå på patrull när en offensiv tekning resulterar i en utvisning för Timrå efter 4.35. Timrå klarar av utvisningen men det är inte helt utan problem då ett skott med bra skymning styrs via en till synes ovetande Brattström i en båge över målet och precis utanför. Kort efter Timrå är fulltaliga är det Västerås tur att trotsa regelverket och således en utvisning för interference. Timrå har till en början bättre positionering än Västerås och krymper deras box, men skotten uteblir och resterande tid av utvisningen har Västerås full kontroll på.

Efter lite avtagande anfallsspel i periodens senare hälft får Västerås ett mycket bra tryck på Timrå där de i över 1 minut spelar runt och bombarderar Brattström med skott och mycket folk framför kassen. Bratten är dock lika tät som vi ära vana att se honom denna gång och istället kontrar Timrå med en minst lika intensiv anfallssekvens direkt efter. Det är två tre studspuckar som är direkt avgörande i farliga lägen som lika gärna skulle kunna resulterat i mål, otur denna gång för hemmalaget. Det dröjer tills 3.48 innan vi får ett powerbreak. Västerås kommer ut rätt pigga efter detta och kommer sånär till ett friläge men starkt hemjobb av Timråbackar reder ut detta läge. Västerås är de som avslutar bäst och med endast 36 sekunder kvar gör de också 1-1 efter ett ihärdigt anfall. Målskytt är Fredrik Johansson. 1-1 blir också slutresultat i perioden.

Timråtryck, utan resultat

Det hinner endast gå ett par sekunder av andra perioden innan första läget kommer. Det är Västerås som kommer mer eller mindre fri men spelaren får pucken lite för långt ifrån sig och hinner inte riktigt ta vara på läget innan den är bakom buren. Dock är Brattström lite ur position och en passning bakom förlängd mållinje är riktigt nära att ge Västerås öppet mål. Pucken studsar dock över klubban och ur zonen. Timrå gör ett ryck efter detta och framförallt genom ett anfall där Boyce kommer med raketfart vid blå och drar iväg ett skott nära buren som Emil Kruse i Västerås mål precis får plockhandsken på och kan styra utanför. Timrå bibehåller denna fart kommande minuter och när Kruse blockerar pucken efter 3.20 spelade är Västerås ganska tillbakatryckta. Detta ger också utdelning i form av att Lukas Zetterberg drar på sig en utvisning när Timrå trycker på. Powerplay för Timrå. Trots en trög inleding i denna spelform för Timrå lyckas man etablera sitt spel när halva utvisningen gått, bäst läge har Sebastian Hartmann vars slagskott styrs framför Kruse och han lyckas rädda med hjälmen. Inga mål så långt för Timrå i powerplay. Västerås är absolut inte ofarliga i sina kontringar i perioden men det är Timrå som etablerar de längre anfallen och ser på det stora hela hungrigare ut när vi spelat 10 minuter av andra.

Efter 8.48 kommer nästa nämvärda läge, då Jonathan Dahlén får pucken på blå och skrinnar in mot Kruse, Jonte avlossar ett hårt slagskott från vänsterkanten och det är en kanonräddning av Kruse med plocken som håller den borta från krysset. Sedan får vi se ett konststycke när Timrå dansar sig in i zon, och i liggande position kan pucken passas fram till Dahlén som precis blir lite störd i skottögonblicket, annars hade 2-1 pucken suttit bakom en chanslös Kruse. Timrå fortsätter att vara det spelförande laget när vi jobbar oss ner mot periodvila och med 6.47 kvar att spela tvingas Västerås till en puck-out och ytterligare ett powerplay för Timrå. Denna gång är spelet återigen sisådär men chanserna är desto fler, och många hade nog måljublet nära till hands vid två tillfällen när många Timråklubbor smattrar framför Kruse som endast kan hålla pucken utanför mål via sitt benskydd när Timråspelarna inte får upp pucken ovanför det. När Västerås blir fulltaliga är det istället de som går på anfall, och via en genomskärande pass genom hela Timrås slott frispelas målskytten Johansson som bara ska raka in den bakom Brattström, men Timråkeppern är blixtsnabb i sidled och blockerar pucken. Han får samtidigt ett par rapp på sig när han blockerat pucken och samme Johansson visas ut för Västerås. Det är inte Timrås kväll powerplaymässigt och Västerås klarar av även detta numerära underläge. Västerås avslutar även denna period starkt men denna gång inget sent mål, och 1-1 blir även resultatet efter andra.

Fortsatt spänning efter tredje

Vi startar perioden med likaläge, och känslan av vilken viktig period detta är. Västerås får till periodens första skott, som Brattström plockar. Därefter har Timrå en fin kortare sekvens, innan Västerås fortsätter att anfalla frenetiskt, och visar att man verkligen vill ha taktpinnen såhär i inledningen. Timrå lyckas ändå lugna ner spelet lite, vilket passar hemmalaget bättre för att bygga upp anfall, och när 4 minuter är avverkade är det betydligt jämnare spel. Timrå vinner en offensiv tekning i denna sekvens och pucken landar hos Hartmann som drar till direkt, och Kruse kan rädda den med tån och mycket synd med Timråögon att returen inte landar hos en rödvit-spelare då det varit öppet mål. Timrå fortsätter att forcera en del efter detta, men en lång rensning ner i Timrås zon är nära att bli ödesdiger då Brattström åker ut långt och precis kan peta undan pucken. Denna petning resulterar i ett Timråanfall där pucken efter lite tumult når fram till Sebastian Ohlsson som nyper till direkt nära buren, och det är beundransvärt att Kruse hinner uppfatta detta och rädda pucken. Timrå tar över mer och mer ju längre tiden går och de får ytterligare ett jätteläge att ta ledningen när pucken serveras till Jonathan Dahlén framför mål, men Kruse gör återigen en klassräddning.

Om Kruse är den som håller resultatet för Västerås så vill inte Brattström vara sämre direkt efter powerbreakf. Västerås bryter loss till ett friläge och Brattström läser av situationen riktigt fint när han sträcker ut sig och räddar den med benskyddet. Det är flera gastkramande situationer när vi jobbar oss mot 15 minuter spelade, först när tumult uppstår framför Timrås mål och målet åker ur sin position, som kanske räddade Timrå i just denna sekvens. Sedan när Timrå kommer i ett fint anfall och pucken skjuts i stolpen och studsar på Kruse och precis utanför. Timrå åker på en utvisning i denna sekvens och ska alltså spela boxplay när 5.30 återsår. Precis som Timrå har Västerås svårt att etablera sin specialfemma och det dröjer cirka halva utvisningen innan de får till något spel. Det är dock Timrå som får det farligaste läget i denna spelform när Madsen bryter sig helt fri, skottet går dessvärre precis utanför och spänningen håller i sig. Västerås har någon extra energi att ge i periodernas slutskede för även denna period kör de riktigt hårt med Timrå som får jobba extremt hårt i defensiven. Det blir snäpper för jobbigt för Timrå som tvingas dra på sig en utvisning. Det är någon jobbig minut kvar för Timrå, som lyckas spela av perioden. Förlängning väntar vid slutställning 1-1.

Förlängning

Förlängningen hinner knappt börja innan Västerås utnyttjar sitt numerära överläge från tredje periodens slut och avgör matchen i spel 4 mot 3.

Tyngre kväll ikväll jämfört med senaste matchen, men Västerås bjöd på bra motstånd och det märks att dessa lag ska vara i toppen då det är en mycket jämn match. Tack för allt stöd ikväll, vi ses till nästa match