Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Timrå IK gästar Umeå!

17 januari 2020 13:00
Inför match

Det är tätt mellan matcherna och redan ikväll är det dags igen. Timrå reser norrut för att ta sig an serieledarna Björklöven i A3 Arena!


Timrås senaste match hade mycket att önska. Trots ett knackigt spel krävdes det ett fem mot tre boxplay för att Timrå skulle släppa in det avgörande målet. Men utvisnignarna var ett stort problem under matchen. Timrå drog på sig alldeles för många onödiga utvisningar och det blev även nådastötet i slutändan.

Ikväll är det en ny match och nya förutsättningar som gäller. Vi gästar Umeå och Björklöven som leder serien med en ganska stor marginal och har i skrivande stund åtta raka vinster.

Tittar man på den underliggande statistiken så är det egentligen bara Björklövens defensiv som sticker ut jämfört med Timrås. I Powerplay, antal mål gjorda, skottprocent och så vidare, så är lagen väldigt jämna. Men Björklövens defensiva arbete är det som sticker ut. Timrå är det lag som släppt in näst minst mål i ligan. Totalt 85 insläppta samtidigt som Björklöven ligger på 57 insläppta. Timrå måste alltså hitta ett sätt att knäcka och hitta igenom Björklövens defensiv på ett helt annat sätt än tidigare matcher.

Timrå IK Supporterklubb

Med oss på plats i A3 Arena har vi en hel drös med supportrar! Timrå IK Supporterklubb har anordnat resa upp för att stötta laget - Det kommer att bli en välbehövlig syn och energikick att ha er i ryggen ikväll.

Information

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på onsdag och då är det Kristianstads tur att gästa NHK Arena. Timrå IK tillsammans med samarbetspartners bjuder på entrén - Det är dags för årets Gratismatch! Mer information om det hittar du här

Biljetterna är släppta - Säkra din plats på tik.ebiljett.nu