Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 24 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Kristianstad
KIK

Tre nya Timråpoäng i mötet med Kristianstad

22 januari 2020 21:50
Efter match

Heta känslor, medialt intresse och gratismatch. Tre stora nycklar till en het och intressant match stod för dörren mot Kristianstad. Timrå levererade med storpublik på plats och bärgade en 2-1 seger mot gästerna från Skåne.


Mjukstart som bjöd på två mål

Första perioden mellan Timrå och Kristianstad kommer inte gå till historien som den mest intressanta. Men det var ändå heta känslor och fysiskt spel direkt från start och gästerna tog taktpinnen genom att göra första målet efter sju minuters spel. En tilltrasslad situation där Adam Ohre inte riktigt får tag på pucken och tre Kristianstad spelare står och hugger efter pucken. Kristianstads amerikan Riley Bourbonnais var den som till slut fick klubban på pucken och stötte in 0-1 bakom Ohre.

Timrå hade bra kontroll under första perioden men gav lite enkla omställningar till gästerna som inte var försiktiga på att ställa om snabbt. Men när det återstod en minut av perioden så serverade Marcus Hardegård en perfekt krosspass till Jonathan Dahlén som inte tvekade utan slog till direkt och hittade nätet bakom Lehktonen i gästernas mål.

1-1 var ett välförtjänt periodsresultat sett till spelet och chanserna från lagen.

Powerplay levererar igen

Andra perioden var desto mer händelserik, Kristianstad ställde om tidigt och fick en 3-mot-1 situation tidigt i perioden men en något självisk Kristianstadspelare sköt själv och missade mål. Strax därefter så kom Timrå i en omställning genom Jeremy Boyce som avancerade från egen zon och hela vägen ner till offensiv förlängd mållinje. Serverade en macka in mot Morten Madsen som kom in skrinnande framför mål men fick inte träff på pucken.

Sen var det dags för Albin Lundin att komma in i handlingarna. Först efter att Timrå avverkat en utvisning så tar vi tag i spelet offensivt och Lundin skjuter först strax över sen efter en rundtur i zon så skjuter han rakt på Kristianstad målvakten. I detta läget så åker Kristianstads Willman Borvik på en 2+2a och under denna 4 minuters utvisning så får även gästerna en utvisning till. 5-mot-3 spel väntade och Timrå skulle leverera. Total dominans i offensiva zonen och efter några snabba pass så kommer pucken till just Albin Lundin som dundrar in ledningsmålet för Timrå.

Timrå fortsätter att dominera ut perioden men får inte till fler mål utan 2-1 stod sig perioden ut.

Heta känslor och dubbla matchstraff

Tredje perioden präglades av utvisningar på gästande Kristianstad (totalt 0-51). Men sett till spelet så dominerar Timrå från start till mål. Men några mål föll inte under sista 20 utan allt spel och finess blev utpräglat av alla utvisningar. Först var det Fredrik Hansson som satte in en hög armbåge i ansiktet på Lindholm och åkte på matchstraff. I samma situation så åkte även gästerna på en abuse of officials och fick därför spela 5-mot-3 i 2 fulla minuter.

Av bortalagets aggerande att döma så verkade som att man hade många åsikter kring domarnas beslut och det slutade med att med 6 sekunder kvar av matchen så åkte även Kristianstads ledare på ett matchstraff.

Heta möjligheten i perioden stod Erik Walli Walterholm för. Efter att ha gjort bort sin back kommer han fri mot målvakten Lehtonen men får inte tillräckligt med höjd på pucken utan målvakten kunde rädda med benskyddet.

Sett till matchens utveckling och det enorma skott- och anfallsövertaget ville nog många se fler än 2 mål gjorda. Även om det kan önskas så ska det ej förringas att Timrå vänder och kontrollerar matchen, och bärgar 3 otroligt viktiga poäng i toppstriden. Stort tack till den stora skaran människor som skapade en grym stämning på plats!

Stort tack till alla företag som gjorde kvällen möjlig! Klicka här för mer information