Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Timrå
TIK

Märkligt avslut när Timrå förlora på straffar

29 januari 2020 21:45
Efter match

Södertälje har spelat bra på senaste och trots att det skiljde ett par placeringar mellan lagen visste nog Timrålägret om att detta inte skulle bli någon lätt match i Scaniarinken. Efter böljande spel och sena mål fick matchen avgöras på straffar, där det minst sagt blev lite kaosartat då Timrå först firade seger men till slut fick se sig besegrade.


Timråledning och sen kvittering

Timrå kommer till matchen med en del poäng i de senaste matcherna, men med ett spel som fått lite kritik. Första läget får Södertälje efter endast 20 sekunder, då en puck studsar lite vanskligt vid sidan av Brattström och runt bakom mål. Brattström är snabb i sidled och gör direkt en kvalificerad räddning. Timrå tar över något efter detta och med många nya kedjeuppsättningar börjar man lira runt i anfallszon. Skotten är dock ingen fara för Sahlin i Södertäljes mål som kan mota bort dem oskymd. Nästa farliga läge får återigen Södertälje när Olesen trycker sig förbi Timråbackarna och kommer ren med Brattström. Han kommer dock lite för nära och Bratten kan mycket skickligt styra undan skottet med stöten. När vi spelat 5 minuter kommer Timrås första kvalificerade chans. Södertälje slarvar lite i egen zon, och Morten Madsen snor åt sig pucken i ett identiskt läge som han avgjorde på senast. Denna gång går den stenhårda handledaren tyvärr utanför, även om det är ytterst nära. Spelet ebbar ut sig lite efter lagens chanser och de heta lägena lyser med sin frånvaro. Men Timrå är de som tar det stira offensiva lasset och när vi närmar oss 10 minuter spelade har Timrå haft många långa anfall där man främst fokuserar på tunga backskott med trafik framför mål, men pucken tar sig sällan genom allt folk och när den gör det så landar skotten mitt på Sahlin.

Powerbreak tar vid när 9 minuter återstår och då har Brattström fått stå för två relativt svettiga räddningar, men han är så stabil att de kvalificerade lägena ser ut som plockmat för honom. Timrås anfallssekvenser avtar något när vi jobbar oss ner mot periodvila, men det ska bara visa sig vara tillfälligt. Först går man på en kontring när 7.30 återstår, och även fast Dahlén väntar in spelare så det blir ett 3 mot 1 läge så hinner Södertäljes backar ikapp genom hårt jobb. Dahlén går istället på skott själv men det lurar inte Sahlin. Returen behåller dock Timrå och Filip Westerlund får ett ypperligt läge när han går på ett direktskott i slottet men dessvärre ingen ren träff på pucken och Sahlin kan styra undan pucken med benskyddet. Spelet blir något rörigt efter detta, och även fast Timrå har det offensiva övertaget så jagas det mest puck längs sarger istället för att komma till avslut. Det behövs dock bara tillfälligheter för att målen ska trilla in, och denna gång är det till Timrås favör. Ett höstlöv från Westerlund på offensiv blå styrs helt perfekt framför mål av en uppvaktad Erik Walli Walterholm och den går rakt upp i nättaket bakom Sahlin. Ledning för Timrå när 3.10 återstår av perioden. Södertälje gör ett gediget försök att kraftsamla en replik i slutminuterna, och de skapar lite oreda i Timrås försvarszon, men Brattström är fortsatt oförskämt stabil. Istället får Timrå ett gyllene läge att utöka när 40 sekunder återstår då Walli Walterholm får en macka serverad till sig i slottet. Han får dock inte riktigt ordning på pucken och kommer lite för långt ut till höger, och Sahlin kan rädda tämligen enkelt. Med endast 10 sekunder kvar av perioden drar Timrå på sig en defensiv utvisning när Tobias Lindberg åker ut för holding. Det ska visa sig att 10 sekunder räcker gott och väl för att utjämna matchen. Södertälje vinner tekningen och spelar över pucken längs blålinjen där Anton Blomberg avlossar ett hårt skott som Brattström inte kan hålla. 1-1 med 4 sekunder kvar, vilket också blir periodens resultat.

Hemmavändning fullbordad

Första periodens snöpliga avslut för Timrås del lämnade lite osäkerhet hur laget skulle uppträda i inledningen av andra. Det öppnas något återhållsamt från bägge lag, men det är Södertälje som kommer till de första farligheterna när spelet börjar komma igång. Först är det en puck som på måfå spelas in i Timrås slott och landar hos en Södertäljespelare, skottet går med extrem fart men precis utanför. Nästa läge kommer Södertälje i ett 2 mot 1 läge men passningen är millimeter för snäv för att Olesen ska få tag i den. Timrå kontrar istället och har ett lika fint läge när Lundin tar sig igenom offensivt och serverar Berglund, men han blir lite upphakad i skottögonblicket och skottet räddar Sahlin med målvaktsklubban. Timrå kommer snabbt till anfall igen, och denna gång är Dahlén mer eller mindre fri men Sahlin gör ytterligare en kvalificerad räddning. När 6 minuter är spelade kommer nästa utvisning, det är återigen Timrå som åker på den och det hawaiispel vi sett de senaste minuterna bör bytas ut mot lite Södertäljetryck. De har dock svårt att etablera sitt spel till en början, och det dröjer c:a 1 minut innan man får ordning på sitt spel. Det räcker för att man ska sätta Brattström på prov, och efter en spektakulär dubbelräddning ser det ut som Timrå ska reda ut det numerära underläget, men med 10 sekunder kvar kryper Timrås box ihop lite för mycket och August Berg kan servera Martin Janolhs som har öppet mål, inga misstag från honom och 2-1 till Södertälje.

Timrå svarar upp bra efter målet och verkar något irriterade. De anfaller målmedvetet och sätter Sahlin på prov både 2 och 3 gånger. Efter powerbreak är Södertälje relativt heta, och även fast Timrå spenderar mycket tid i offensiv zon är Södertälje ettriga i deras backcheck och har ett par lägen där det mycket väl kunnat bli riktigt farliga omställningar, men Timrås backar är uppmärksamma och lyckas störa i avgörande lägen. När 12 minuter är spelade får Timrå sitt första läge i powerplay då Södertälje åker ut för too many player on the ice. Timrås passningsspel är inledningsvis alldeles för långsamt och Södertälje kontrollerar underläget bekvämt. Bortalaget får dock ordning på spelet när minuten återstår men de hotar aldrig riktigt Sahlin på ett sätt som får en att känna att målet är nära. Precis när Södertälje är fulltaliga åker de ut igen när Madsen får en klubba i ansiktet. Denna gång är det mer distinkt spel från Timrå redan från start, och minuten in i powerplayet har Timrå ett ypperligt läge att kvittera när Ohlsson störtar fram på en retur, men får inte pucken över Sahlins benskydd. 20 sekunder senare kommer nästa monsterläge då Dahlén serverar Walli Walterholm över slottet, Sahlin är blixtsnabb i sidled och lyckas mirakulöst rädda direktskottet. Södertälje reder ut resterande sekunder men Timrå behåller pressen när man snabbt får in pucken i offensiv zon igen. Det är inget fel på varken finessen eller farten när Timrå anfaller men Södertälje vill inte ge bort något gratis och de försvarar som att det är ett kontrakt som står på spel. Det grusar också Timrås försök i de avgörande lägena. Istället är det Södertälje som avslutar bäst, och när endast några minuter återstår har de bra tryck på Timrå. Det ger också utdelning i form av att de får med sig en utvisning när Boyce åker ut för en highsticking. Denna gång är de inte lika lyckosamma som i första perioden och inga fler mål tillfaller. 2-1 efter två spelade perioder.

Timrå svarar

Timrå inleder period 3 med en man mindre då Södertälje har drygt 50 sekunder kvar med en man mer. Hemmalaget visar inte upp något ordnat spel i denna spelform och Timrå betar av kvarvarande sekunder relativt enkelt. Efterföljande minuter i inledningen är inget skönlir och lagen hackar i sina spel när det blir många stillastående puckkamper. 5 minuter in i perioden har det knappt varit några farligheter, och svettigaste läget har Södertälje när pucken dimper in lite chansartat framför Brattström, men Timråkeepern får plockhandsken på pucken innan framstormande Södertäljespelare hinner attackera. Vi får återigen uppleva ett par intetsägande minuter innan matchen får liv igen. När 7 minuter är spelade har Timrå etablerat lite anfall, och krymper ihop Södertäljes försvar. Dahlén hittar upp till Albin Carlson i backposition, han siktar medan han glider långsamt framåt och drar iväg en handledsprojektil i högra krysset. 2-2 på tavlan och nu är det match igen. Det dröjer inte många sekunder innan Timrås glädje är på väg att vara kortvarig. Södertälje kommer i ett flygande 2 mot 2 anfall, en flippass in mot en framstormande Berg i Södertälje är så när att ge ett friläge. Men Linus Nässén kastar sig uppoffrande i situationen och landar så han touchar Bergs skridsko, Berg kommer ur balans och faller in i mål samtidigt som han tar med sig Brattström. Pucken åker även den in och till synes ledning för Södertälje igen. Målet rings på av domarna och det konstateras att Bergs närvaro i målet orsakar målet och döms bort.

Timrå klarar sig med andan i behåll denna gång, och snart efter det bortdömda målet har vi powerbreak. Tacksamt för Timrå då Södertälje känns på hugget efter Timrås mål. Efter det lilla uppehållet återvänder spelet till det vi såg i periodens inleding. Lagen brunkar i neutral zon och de sporadiska anfallen blir inte farligare än handledsskott från tämligen ofarliga vinklar. Det är ändå Södertälje som tar någon form av initiativ när perioden jobbar sig ner mot 20 minuter spelade, och de varierar sina sätt att anfalla så pass att Timrå får svårt att stå upp på egen blå. Ett sådant anfall genererar också ytterligare en powerplaymöjlighet då en soloshow tvingar Jonathan Carlsson att ta till en slashing för att avvärja ett potentiellt friläge. Powerplayspelet från Södertälje är inget vi sett hittills i matchen då de knappt har något anfall under dessa 2 minuter. Det är istället Timrå som kontrollerar spelet och när de är fulltaliga är det direkt farligt, först genom Hartmann som är ettrig i sin forecheck och sedan Albin Lundin som avlossar ett tungt skott från mitt i slottet, men tyvärr rakt i magen på Sahlin. Timrå avslutar perioden i en tät anfallssekvens, där Södertälje känns rejält nedtryckta. Det är också horribelt nära ett sent ledningsmål för rött och vitt när Hartmann styr ett backskott då 12 sekunder återstår, men pucken studar inte tillräckligt hårt ner i isen för att hoppa över Sahlins benskydd och Täljekeepern räddar pucken. Inga fler mål tillfaller och förlängning väntar.

Förlängning

Förlängningen avgörs som bekant i spel 3 mot 3, vilket bägge lagen har kvalificerat spelarmaterial till. Det är något tillknäppt fram till 3 minuter återstår då Hartmann får pucken i ett helt fritt läge. Dragningen sitter fint men pucken läggs högt i stolpen. Läget efter bryter Nässén in framför mål och är även han nära att ge extrapoängen till Timrå. Timrå fortsätter att ha övertag i förlängningen och nästa läge har Madsen och Ohlsson i Timrå när de kommer 2 mot 1, Madsen går på eget avslut men tyvärr mitt i magen på Sahlin. Även Lundin hinner få ett läge innan förlängningen är slut när han snor åt sig en puck bakom förlängd mållinje. Han bryter in ensam framför Sahlin men backhandskottet smiter precis över. Inget mål tillfaller hur nära det än är, och straffar får avgöra.

Straffar

Lundin lägger första straffen för Timrå. Det är en läcker dragning i lite Peter Forsberg-anda, men Sahlin dröjer kvar med benskyddet och kan rädda. Gustafsson lägger nästa straff för Södertälje och försöker med en liknande dragning, men Brattström är påpassligt med och rädder stabilt. Dahlén lägger Timrås andra straff och går på ett rappt skott som inte överlistar Sahlin. Södertäljes andra straff läggs av Olesen, och han försöker också dra Brattström som dock läser av det väldigt skickligt och räddar. Nässén lägger Timrås tredje straff, det ser ut som Sahlin räddar avslutet men den glider in mellan hans ben och fördel Timrå. Ludvig blomstrand lägger Södertäljes tredje straff och är drypsäker när han stänker in den för ett likaläge. Det blir ett snöpligt avslut på straffläggningen för Timrå då det först ser ut som Timrå vinner matchen när Hartmann stänker in en straff i sjätte rundan, och Södertälje missar nästkommande straff. Dock döms det att Södertälje får lägga om sin straff då Brattström bedöms fälla spelaren i skottögonblicket. Många förvånade över detta men domaren har säkert sina anledningar. Södertälje sätter sin omtagna straff genom Sebastian Bengtsson, och likaläge igen. Albin Lundin ser ut att sätta sin nästkommande straff men vid videogranskning konstateras att den går i ribban och ner. Södertälje sätter istället sin sista straff genom samme Bengtsson och kniper extrapoängen.

Märkligt avslut på denna match, som Timrå såg ut att gå segrande ur. Vi får ändå med oss 1 poäng och får ladda om inför Tingsryd på fredag, då nygamla tröjor ska pryda våra rödvita hjältar. Tack för allt stöd ikväll!