Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskoga
BIK

Kross av Timrå i toppmötet med BIK Karlskoga

10 februari 2020 21:30

På förhand så var det trean mot fyran i tabellen där Karlskoga låg före Timrå fast med en match mer spelad. Efter matchen så var det åter Timrå som tog ett fast grepp om tredje platsen efter storseger med 4-0. Extra skönt var att Victor Brattström fick hålla nollan och storspelade inför onsdagens "Slaget om Västernorrland" mot Modo.


Fysiskt, svängigt och chansrikt

Gästerna från Karlskoga kom till den första riktiga farligheten i matchen redan efter 20 sekunder, då man lite turligt lyckades trockla sig fram och få fritt mot Brattström. Men Timråmålvakten visade att han var med direkt från start. Efter 6.20 kommer Karlskoga till ett riktigt drömläge, efter en passningsmiss i egen zon så gav det till slut Max Wennlund ett helt ensamt läge i slottet. Men återigen så står Brattström stabilt i målet och räddar upp det lilla misstaget. Timrås första riktigt etablerade anfall kommer efter åtta minuter och leder fram till två riktigt bra lägen, först är det Sebastian Ohlsson som bakom förlängd mållinje får in en passning mellan benen mot Hartmann men ingen han fick ingen klar träff på pucken. Direkt efter så får passningsläggaren Ohlsson ett nytt läge att få in pucken mot mål och det blev farligare än vad det såg ut för Henrik Lundberg i gästernas mål som ändå kan hålla pucken ute.

12 minuter in i matchen kommer den farligaste möjligheten sålångt in i matchen, efter att ha varit fysisk i sargen och vunnit puck så lägger Sebastian Hartmann en backhandpassning in mot Morten Madsen som störtade fram mot första stolpen. Hans styrning räddas ut till Sebastian Ohlsson som oturligt missar pucken. Med 4.30 kvar av första perioden så kör Timrå med en bra offensiv forecheck och Jens Lööke som var tillbaka i spel idag vinner pucken framför mål fram till Albin Lundin, men målvakterna visade att de var på sitt absolut bästa humör under den första perioden.

Första perioden slutar mållöst efter storspel stundvis av de båda målvakterna. Summerar man den första perioden så kan man säga att det var gästerna som kom ut och tog taktpinnen första halvan. Men Timrå med fysiskt spel tog över mer och mer ju längre in i perioden man kom.

Timrå får det viktiga ledningsmålet

Timrå inledde den andra perioden i powerplay och kunde få kontroll på spelet direkt från start. Man kommer till ett par halvfarliga chanser men närmast målet var två skott i hjälmen på Henrik Lundberg i gästernas mål.

Halvvägs in i mittperioden så får Timrå en ritkigt bra chans, Andreas Söderberg hittar rak passning mellan zonerna till Erik Walli Walterholm som glider in framför målvakten men skottet går rakt på.

Bara sekunder efter Walli Walterholms jättechans så skulle också Timrå ta ledningen, efter att vunnit en andra puck i egen zon så hittar pucken till Morten Madsen som elegant styr in pucken centralt till Sebastian Hartmann som glider in i offensiv zon och drar iväg en projektil i krysset fram till 1-0 för Timrå.

Nu syns det att första kedjan är komplett när Lööke är tillbaka i spel. Dahlén, Lundin och Lööke bjuder på riktigt hockeygodis med 5.30 kvar, ett vackert klapp-klapp spel som till slut hittar Lööke och det är väldigt nära ytterligare Timrå mål.

Perioden var Timrås i stort sett rakt igenom, man fick också in en välförtjänt ledningspuck efter halva perioden. Ledning med 1-0 inför tredje med bud på mer.

Total hockeyglädje i tredje av Timrå

Timrå får ett drömläge redan efter 25 sekunder, Lööke får helt öppet mot mål men Lundberg stod för kvällens svettigaste räddning i det läget.

Efter flera småchanser för Timrå så ska pucken tillslut hitta nät, presspelet gav utdelning när Morten Madsen bryter ett uppspel hittar Sebastian Hartmann som hittar Jonathan Dahlén på bortre stolpen helt ren, han gör inga misstag utan tog emot pucken och lade in den till 2-0.

Karlskoga fick en chans in i matchen genom ett powerplay strax efter utökningen men Timrå visade hjältemod och kastade sig för att blockera skott och när man missade så står Brattström oerhört säkert längst bak och plockar in resterande.

Med 8.30 kvar så fick Timrå utdelning igen och detta efter att en Karlskoga spelare tappat skäret bakom eget mål, Erik Walli Walterholm tog pucken fick valmöjlighet av Emil Berglund som gick på bortrestolpen. Walli Walterholm drog på eget skott istället och hittar första krysset fram till 3-0.

Timrå bara fortsatte med offensiven och ytterligare mål skulle komma och Hartmann skulle bli tvåmålsskytt ikväll. Ett fint klapp-klapp spel skulle ge Hartmann friläge framför mål och med enorm kyla lade han in pucken under benskyddet på målvakten till 4-0 som också blev slutresultatet.

Fantastisk laginsats av Timrå ikväll med fyra mål framåt och en skön nolla bakåt i toppmötet mot BIK Karlskoga. Vi tackar alla er som var på plats och stöttade fram Timrå ikväll. Nu blickar vi framåt mot onsdagens derby borta mot Modo och hoppas att vi får ett stort stöd med oss dit. Sen är det tät matchning för Timrå och nästa hemmamatch är redan på fredag den 14 februari då vi tar oss an AIK hemma i NHK Arena.