Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Timrå uddamålsförlorade "måste"matchen mot serievinnarna Björklöven

4 mars 2020 21:40

Viktig match för Timrå och slagläge för klara serievinnarna Björklöven. Timrå hade chansen att hålla kvar hoppet om andra platsen men då krävdes åtminstone poäng i dagens match. Vi krigade och kämpade hela vägen in i slutet men det slutade ändå tillslut med en bitter uddamåls förlust 3-4.


Trots spel och chansmässigt övertag så är vi i underläge efter första

Dubbla missar som kunde ha lett till mycket mer inledande 30 sekunderna. Först ett inspel där pucken studsar rakt in i mitten men Timråförsvarare håller bort. Direkt efter så snappar Hartmann upp en lös puck in i mitten och får iväg ett farligt skott.

Inledningen på matchen visade att det skulle vara två lag som verkligen skulle ge allt och det skulle vara hög fart matchen genom.

Lundin försökte sig på en riktig fräckis. Han drar till från tekningscirkeln och får en klockren träff på pucken men Cannata håller igen benskydden.

VILKET LÄGE!! Dahlén blir frispelad längst högra sargkanten, bryter in och hittar en framstörtande Jens Lööke som söker stötkrysset hos Cannata men pucken susar precis utanför.

Otur i egen zon av Timrå i boxplay. Leon Lerebäck ska bara dra ut pucken ur zon men istället stannar den i zon och Sebastian Selin får autobahn fram mot Brattström och gör inget misstag 0-1 till Löven efter ca 10 minuter.

Timrå är ytterst nära en kvittering bara minuter efter gästernas ledningsmål och det är Tobias Lindberg som håller sig framme. Först går pucken precis utanför och andra gången så hinner Cannata upp med stöten i sista sekund.

Efter första perioden så var gästerna ledningen efter ett något oturligt misstag i egen zon av Timrå. Men sett till chanserna och farligheterna så har Timrå ett klart övertag. Men i en sån här match så måste puckarna in och det vill de inte riktigt göra för hemmalaget än. Men det är bara att gå in i omklädningsrummet, svalka av sig och komma igen med samma intensitet till andra perioden så ska målen säkert trilla in också.

Bitter eftersmak för Timrå, kvittering men Björklöven slår tillbaka dubbelt upp

Andra periodens första riktigt heta läge fick Timrås Albin Carlsson efter att Tobias Lindberg något turligt fått pucken till sin klubba och styrt in den till Albin. Han fick hög fart med sig in i zon men skottet går via en Björklöven klubba och över målet.

Björklöven ställde om i boxplay och kom fram i en 2-mot-1 men pucken studsade till och hamnar lite bakom Sebastian Selin som precis skulle trycka av men situationen rann istället ut i sanden.

Efter lite mer än 1.10 i offensiv zon i powerplay så hittar Timrå en farlig puck in mot mål. Framför Cannata stod både Hartmann och Lundin, och det är den sistnämnda som får en klubba på pucken men den smeker utsidan av stolpen.

Lägena avlöser varandra för Timrå i detta läget och man har en tydlig ide om att komma in framför mål för att hitta styrningar framför Björklövens kanadensiska målvakt. Nu är det Sebastian Ohlsson som höll sig framför mål och styr återigen precis utanför.

Bara sekunder senare, när målet verkligen låg i luften så kommer kvitteringen, med 11.13 kvar av mellanakten så kom en ny puck in mot mål och denna gången så styrs pucken framför mål av Erik Walli Walterholm och in bakom Cannata.

Bara tre minuter efter den dominanta perioden av Timrå så kommer Björklöven återigen i en snabb omställning, 2-mot-1 och nu utnyttjade gästerna manövertaget när Emil Lundberg blir frispelad och trycker in pucken till 1-2 bakom Brattström.

Timrå viker inte ner sig efter målet utan Jonathan Dahlén hittade en yta framför mål och tog även egen retur runt målet men tyvärr ingen utdelning denna gången. Han fick med sig en utvisning istället och var det oerhört nära mål flera gånger om men farligast blev det för Albin Lundin som inte lyckades få sin skarvning in bakom Cannata.

Istället så är det Björklöven som kunde utnyttja powerplay, Olle Liss blev frispelad vid högra tekningscirkeln och pricksköt in 1-3.

Med 2.42 kvar av perioden så tilldöms Timrå en straff. Detta efter att Sebastian Ohlsson blivit frispelad och nerdragen när han skulle göra sin dragning framför mål. Jonathan Dahlén som kliver in och försöker med en lång dragning men Cannata är följsam och täcker hela målet.

Efter den andra perioden så var det fortsatt Timrå som hade spelmässigt och chansmässigt övertag. Timrå fick även in kvitteringen men det stannade också vid ett samtidigt som gästerna var sylvassa i sina omställningar och straffar Timrå.

Rejäl uppryckning målmässigt för Timrå i den sista perioden

Björklöven kommer återigen i en kontring, det var Kristoffer Söder som letade sig igenom och kom ensom mot Brattström. Timrå målvakten håller sig tät och håller kvar siffrorna i samma läge.

Efter lite mindre än 2 minuter gångna så hittar Filip Lander igenom med ett skott men inte heller denna gången vill styrningen hitta in.

Efter 2.30 så utökar gästerna till 1-4 efter ytterligare en snabb omställning. En passning bakom backarna så kommer en framstörtande William Eriksson och kan stöta in utökningen.

Ny jättechans för Timrå, Tobias Lindberg blir frispelad inne i slottet av Albin Carlsson men Cannata lyckas rädda även detta läget.

Efter otalt massa chanser så kommer också utdelning. Hardegård drar återigen in en puck på mål, Cannata lämnar retur rakt ut och där hugger Dahlén som en kobra och trycker in reduceringen 2-4.

Nu har Timrå kommit in i zonen och lyckades återigen att få in ytterligare en reducering. En nästan lika snabb kobra som Dahlén var, var även Filip Lander vid 3-4.

Gästerna hitter luckor i Timrå försvaret igen men Brattström har växt i målet och håller tätt mellan banskydden.

Timrå får en jättechans till kvittering men Cannata kan ha stått för säsongens räddning. Dahlén drog först iväg ett skott som letade in mellan benen på Björklövens målvakt. Pucken letade sig fram till Filip Westerlund som sköt mot öppet mål men gästernas målvakt kastar sig raklång och hinner plocka det avslutet.

Timrå trycker på med uttagen målvakt och den stora chansen skulle också komma. Jens Lööke hittar över till en fristående Dahlén som hittar en yta mellan benen men Cannata i gästernas mål lyckas knipa ihopa och vinner matchen för gästerna.

Gästerna från Umeå vinner alltså dagens match med 3-4. Timrå gör en riktigt bra match men det räcker alltså inte riktigt hela vägen fram idag. Nu blickar vi framåt och närmast mot sista seriematchen borta mot Kristianstad på fredag. Vi vill tacka alla er som kom till dagens match och forcerade fram oss.