Hemma
MODO
MODO
Borta
Timrå
TIK

Tung kväll i Bjästa Ishall

6 september 2019 21:20
Efter match

För knappt en vecka sedan möttes lagen i SCA cupen där Timrå tog en komfortabel seger med 2-6. I kvällens match fick vi se ombytta roller.


Tung inledning för Timrå

Matchen inleds i ett rasande tempo och tidigt skapar både lagen rejäla chanser. Timrå har kanske det bästa inledningsvis när man kommer fri mot Modomålvakten men blir hakad och får istället en straff. Straffen tas av Tim Wahlgren men tyvärr tar Modomålvakten pucken.

Strax därefter är det dags för matchens första utvisning - Som tyvärr drabbar Timrå. Filip Westerlund får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Under försäsongen har Timrå gjort det riktigt bra i boxplay och det första boxplayspelet är inget undantag. Man håller ute modospelarna på ett bra sätt. I sann derybanda blir det också nu grinigt på isen och precis när Timrå blivit fulltaliga bryter det första bråket ut på isen.

Efter nästan åtta spelade minutrar kommer matchens första mål. Modos Kim Rosdahl kommer in från högersida och kilar in pucken bakom Brattström. Direkt därpå blir det återigen lite grinigt precis vid målgården.

Matchbilden går i samma veva över till ett enormt övertag till Modo som ser väldigt mycket hungriga ut idag än senast lagen möttes. I flera minuter äger dom pucken och flera gånger ser det ut att kunna bli ett nytt mål för Modo men Adam Ohre gör en och en annan akrobatisk räddning och håller med det kvar laget i matchen.

Timrå kämpar sig kvar i matchen men med två minuter kvar av perioden blir det tyngre. Timrås Gustav Nielsen får åka och sätta sig i utvisningsbåset och vi har återigen ett boxplay att vänta. Men återigen så gör man ett fantastiskt boxplay. Utjatat uttryck, ja. Men inte mindre sant för det. Timrå håller Modo borta från mål och lägen under i princip hela två minutersutvisningen och dödar den i slutändan. Iomed att Timrå blir fulltaligt tar även perioden slut och vi går till pausvila med ett mål mot noll i Modos favör

Modo utökar

Den andra perioden är mer jämn än den första inledningsvis. Timrå har hittat ny energi och bjuder upp mycket bättre än i den första. Stundtals är man dessutom det laget som styr och ställer på isen vilket även resulterar i att man får spela powerplay 8 minuter in i perioden.

Stundtals har man ett bra spel i powerplay men man får svårt att komma till farliga avslut. Modo är snabba med att fånga upp pucken och rensa ut lite för många gånger för att man ska lyckas göra något utav det numerära överläget.

Någon minut efter att Modo blivit fulltaligt blir det svettigt för Timrå och Ohre i målet. Modo pressar på och efter lite om och men hittar dom nätet och utökar till 2-0.

Timrå tappar sitt tempo mer och mer. Man spenderar stora delar av perioden efter målet med att försvara. Man undviker fler mål och går till periodvila med 2-0 till Modo.

Bra start av Timrå men tyngre fortsättning

"Kom igen grabbar, nu vänder vi det här!" gormar Fredrik Andersson precis innan nedsläpp och Timrå fick onekligen en bra start! Endast två minuter in i perioden kommer det efterlängtade målet från Albin Carlsons klubba.

Glädjen blir dock kortvarig. Bara två minuter senare styr Patrk Karlkvist in Modos tredje mål och vi har 3-1 på resultatavlan.

Om inte ställningen var jobbig nog får Morten Madsen åka och sätta sig i utvisningsbåset strax efter målet och vi får återigen spela i boxplay. Timrå håller emot bra i powerplay men tyvärr med 30 sekunder kvar hittar Modo nätet igen och vi har 4-1 på tavlan.

Modo har hittat formen rejält och Timrå har det riktigt tufft just nu. Dom radar upp målchans efter målchans och så småningom hittar ytterligare en puck förbi Ohre in i målet.

Resultatet till trots så ger man sig inte. Strax efter att halva perioden har gått så börjar man hitta in i matchen igen vilket även resulterar i att Tim Wahlgren reducerar till 5-2.

Innan matchen är över hinner Modo göra ytterligare ett mål. Matchen slutar 6-2 till Modo och vi kan konstatera att kvällen inte var Timrås bästa.