Hemma
Timrå
TIK
Borta
Almtuna
AIS

Straffavgörande när Timrå besegrade Almtuna

16 augusti 2019 22:41
Efter match

Det blev en målsnål historia när Timrå träningsmatchade mot seriekonkurrenten Almtuna hemma i NHK Arena. Matchen som slutade 1-1 efter ordinarie tid fick till slut avgöras på straffar. Där spikade Victor Brattström igen och Jonathan Dahlén fick sätta den avgörande straffen i sin comeback i Timråtröjan.


Det märktes tydligt att det fortfarande är tidigt på säsongen under inledningen av matchen. Men efter halva den första perioden så började spelet stämma lite bättre och båda lagen skapade en del lägen. Dom hetare chanserna tillhörde hemmalaget med det var gästande Almtuna som, strax innan den första perioden tog slut, satte ledningspucken efter att comebackande Jonathan Dahlén missat en passning till Albin Lundin.

Även under den andra perioden blir de strax över 1000 personerna i NHK Arena påminda om att det är tidigt på säsongen då det stundtals bjuds på en del misstag och slarviga passningar. Men det glimtade också till en del gobitar, som när Dahlén växlade tempo i offensiv zon och med en diagonalpassning hittade Albin Lundin som kunde sätta kvitteringen för Timrå.

I den tredje perioden tar Timrå över spelet under stora delar och skapar flera fina lägen att ta ledningen. Men det blir inga fler mål utan matchen avgörs till slut på straffar. Där släpper inte Victor Brattström några puckar förbi sig och när både Tim Wahlgren och Jonathan Dahlén sätter sina straffar så är saken klar. Timrå vinner kvällens drabbninig och kan nu ta sikte mot nästa motstånd under försäsongen som är Mora IK. Den matchen spelas onsdag 28 augusti kl. 19.00 i Gärdehov, SCA Cupen.