Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Mora snäppet bättre i kvällens drabbning

28 augusti 2019 21:15
Efter match

Första matchen i SCA Cupen och en ishall fylld med Timråiter bäddade för en härlig onsdagskväll! En härlig onsdagskväll fick vi också till en början när Timrå var dominanta i den första perioden. Tyvärr spelade Mora upp sig i andraperioden och var även snäppet bättre i den tredje perioden och tog med sig kvällens vinst.


Timrå visar prov på ett starkt powerplay

Timrå inleder matchen piggare än Mora och kontrollerar pucken och matchen i en bra del av inledningen. Efter fem minuter hittar dock Mora in i spelet och sätter press en kortare stund innan man drar på sig matchens första utvisning. Det dröjer dock nästan en och en halv minut innan utvisningen kan verkställas till matchens första powerplay.

Timrå inleder sitt powerplay riktigt starkt och är ruskigt nära att även göra matchens första mål. Detta powerplay blev mållöst men trots det fanns det härliga indikationer på att lagets powerplay kan bli farligt i vinter. Man rörde på sig riktigt bra och satte hela tiden press på Mora.

Timrå fortsätter att sätta press på Mora även efter att det numerära överläget är över men det dröjer inte länge efter det innan Mora hittar in i matchen på riktigt. Man börjar hålla pucken och lyckas skapa längre anfall stundtals. Däremot så skapas det inte speciellt mycket farliga målchanser.

Mora drar på sig ytterligare en utvisning med cirka fem minuter kvar av perioden. Denna gång ska det visa sig vara en kostsam utvisning. Timrå forstätter att spela sitt fartfyllda och rörliga powerplay och denna gång går det vägen. Jens Lööke gör matchens första mål!

Perioden går mot sitt slut och med 15 sekunder kvar åter Timrå på sin första utvisning. Timrå vinner tekningen och perioden går mot sitt slut. Timrå har en 1-0 ledning inför den andra perioden.

Mora går upp i ledning

Timrå inleder perioden i boxplay och får kämpa inledningsvis med att hålla pucken från mål. I slutändan gör man dock ett bra boxplay och kan döda utvisningen. Men det dröjer inte lång tid innan det är dags igen. Man drar på sig ytterligare en utvisning för för många spelare på isen.

Även under detta boxplay håller sig Mora inne i Timrås zon och har skapat ett etablerat spel. Däremot så händer inte så mycket mer än så. Timrå håller Mora i utkanterna och låter dom inte alls komma till avslut eller närma sig målet. Sagt och gjort, Timrå dödar även denna utvisning på ett snyggt sätt.

Därefter både ger och tar perioden åt båda hållen. Matchbilden jämnar ut sig något med lite övertag för Mora. Tyvärr lyckas även Mora hitta fram till Timrås mål och sätta den i krysset bakom Ohre och med det kvittera matchen till 1-1.

Målet verkade göra spelarna nedstämda utan istället tog man återigen kommandot över matchen i ett par minuter där det var nära ett flertalet gånger att gå upp i ledning igen. Tyvärr hittar inte pucken förbi Moramålvakten och istället kan Mora med cirka fyra minuter kvar av perioden ta kontroll över matchen vilket resulterar i att Timrå drar på sig en utvisning. En utvisning som ska visa sig bli kostsam. Med femton sekunder kvar av perioden gör Mora sitt andra mål och går upp i ledning.

Fortsatt tufft för Timrå

Vi får se en inledning med hög fart från båda lagen där båda lagen är ytterst nära att göra mål. Närmast är dock Mora som får sig ett friläge, men Adam Ohre gör sig stor och räddar skottet.

Matchbilden skiftar återigen till ett Moraövertag och under en lång stund pressar Mora för att utöka. Ohre gör ett flertal svettiga räddningar men till slut så tvingas Ohre släppa en puck förbi sig. Mora utökar till 1-3.

Efter målet spelar Timrå upp sig en aning och skapar återigen tryck mot Moramålet. Tyvärr blir det inte långvarit utan med åtta minuter kvar av perioden åker Sebastian Hartmann ut i två minuter och Timrå får åter spela boxplay. Det blir dock ingen större fara och Timrå klarar av det numerära överläget.

Strax efter att Timrå blivit fulltaligt drar Mora på sig en utvisning. En ypperlig chans att komma in i matchen igen men tyvärr hittar man inte igenom försvaret och Lindbom i Moramålet. Mora blir fulltaligt men det dröjer inte länge innan Timrå får ytterligare en chans i numerärt överläge. Med tre minuter kvar av matchen åker Mora ut igen och Fredrik Andersson tar timeout. Siktet är tydligt - Ett snabbt mål för att sedan ha chans att kvittera. Ohre lämnar kassen men tyvärr vinner Mora tekningen och skickar iväg pucken genom hela planen och träffar målet. Moras fjärde mål.

Det må vara tre mål upp till Mora men Timrå ger inte upp för det! Man plockar Adam Ohre igen. Med en minut kvar av matchen ger det även utdelning. Jonathan Dahlén hittar in bakom Lindbom och det är även det sista som händer i matchen.

Mora vinner matchen med fyra mål mot Timrås två.