Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Timrå
TIK

Seger efter straffläggning i Nobelhallen

6 november 2020 21:45
Matchrapport

Det var ett Timrå i god form som kom till Nobelhallen ikväll men över dom två första perioderna hade man svårt att få till ett ordentligt spel under dom två första perioderna. Karlskoga hade ständigt ledning i matchen men Timrå höll tätt efter och mot slutet hade man även kvitterat, tagit matchen till förlängning och straffar där man drog det längsta strået!


Målrik inledning på matchen

Matchen inleds utan att någon tar kommandot. Men efter en minut så lyckas Karlskogas Björklund pilla in pucken bakom Jacob Johansson lite på slump. Karlskoga gör matchens första mål efter lite drygt en minut.

Strax efter det efterföljande nedsläppet åker Timrå på matchens första utvisning. Jakob Ragnarsson får åka och sätta sig i två minuter. Timrå har så här långt in på säsongen haft ett fantastiskt boxplay och det visar man även ikväll. Karlskoga får inte igenom något alls och efter att det har gått två minuter har Karlskoga knappt ens varit i Timrås zon.

Men Karlskoga har i och med sitt numerära överläge skapat ett momentum som man kan leva på en stund. Allt eftersom jobbar sig Timrå in i matchen igen och lyckas skapa en målchans från ett Svensson-skott. Därefter är det nästan en repris av den första matchen lagen emellan. Timrå tar över totalt och parkerar i offensiv zon med ett enormt tryck på Tim Juel i Karlskogamålet och till slut orkar inte Karlskoga hålla emot längre. Isac Lundeström, som firar sin födelsedag idag, ligger framme och hittar till slut en lucka från nära håll att lirka in pucken i mål. Timrå IK har kvitterat efter nästan åtta minuter in i matchen.

Men glädjen blir kortvarig. Närmare bestämt 2 minuter och 17 sekunder. David Lindquist anfaller i hög fart och hittar till Sebastian Fakt på andra sidan isen som lägger in pucken i ett öppet mål.

Efter målet blir det återigen svårspelat från Timrås håll. Man får svårt att skapa lägen och Karlskoga tar över mer och mer. Till slut händer det igen. Efter en tilltrasslad situation vid Karlskogas blålinje lobbas pucken iväg mot Timrås zon där Linus Karlsson till slut får tag på pucken och kan nästan helt fri pricka in Karlskogas tredje mål i matchen.

Men Timrå ska få en sista chans denna period i fixa ett bättre läge inför den andra perioden. Karlskogas Tor Immo åker på en utvisning för slashing med tre minuter av perioden kvar att spela. Timrå är vassa i powerplay och visar direkt att man tänker utnyttja chansen man fått. Omgående ställer man upp i offensiv zon och är ytterst nära att reducera när Jens Lööke träffar ribben. Men bara sekunder senare efter tekning så är det istället Sebastian Hartmann som får pucken och sprätter in reduceringen till 3-2. Totalt spelades det 21 sekunder i powerplay.

Med det målet så börjar perioden gå mot sitt slut. Perioden spelas av och spelarna går till pausvila med just 3-2 på resultattavlan.

Sen reducering inför tredje!

Direkt efter nedsläpp är Karlskoga ytterst nära att utöka sin ledning efter ett hårt skott som styrs strax ovanför Timråmålet. Bara sekunder senare blir det ytterligare en liknande chans. Lite tveksam första minut med andra ord men Timrå vaknar till därefter och vänder på spelet. Man skapar lite under en period men allt eftersom så övergår spelet till att turas om med pucken mellan lagen. Inga riktigt farliga målchanser skapas men ett och ett annat skott avlossas under periodens första fem minuter.

Efter sex minuter får vi se periodens första utvisning efter att Karlskogas Roos åkt ut för en ”delaying the game”-utvisning efter att ha låst fast pucken vid sargen för länge. Vi får alltså spela i numerärt överläge i två minuter. Timrå låser fast sig i offensiv zon återigen och skjuter en hel del mot Tim Juel. Många räddningar och styrningar upp i nätet dock så vi får se en hel del tekningar. I slutändan orkar Karlskoga hålla emot denna gång.

Det numerära överläget gav kanske inte mål, men det har gett Timrå ett rejält momentum som skapar ett enormt tryck på Karlskoga och en hel del riktigt bra målchanser under ett par minuter.

Efter ett tag jämnar perioden ut sig igen och vi får ett ställningskrig under en längre tid. Det ställningskriget avslutades abrupt strax efter powerbreak då Hugo Reinhardt får åka och sätta sig i utvisningsbåset efter slashing bakom Karlskogas mål. Det kommande numerära underläget blev allt annat än en solskenshistoria. Det räckte med sju sekunder innan Karlskogas Gustaf Thorell hittar in pucken bakom Jacob Johansson och med det utökar sin ledning till 4-2.

Mot slutet av perioden gasar Timrå på igen. Man utmanar Tim Juel ett flertal gånger under en – två minuters tid. Det så ut som att Karlskoga skulle få leda med 4-2 i periodvilan men med ett sista försök att reducera innan vilan går pucken in! Jacob Blomqvist avlossar ett skott som Juel räddar men lämnar en retur som Filip Westerlund fångar upp strax utanför slottet och enkelt kan lägga in pucken bakom Juel!

Målet innebar 4-3 och med 17 sekunder kvar av perioden händer inte speciellt mycket mer innan pausvilan.

Kvitterat!

Det blir en rivig start av perioden efter en lite längre pausvila än vanligt. Timrå inleder snabbt med att lägga högt tryck på Karlskoga men utan resultat. Istället är det Karlskoga som fångar upp och går mot anfall, men får ett abrupt tillfälligt stopp efter en stenhård open ice tackling av Lerebäck! Strax därefter är Karlskoga i Timrås zon igen och där drar Timrås Lodin på sig en tvåa efter att han fält en Karlskogaspelare.

Ett numerärt underläge väntar för Timrå. Men Timrå visar upp ett riktigt stabilt boxplay där man håller Karlskoga från att skapa något överhuvudtaget. Sagt och gjort, Timrå klarar av det numerära underläget galant.

Därefter blir det lite av ett dödläge mellan lagen. Det skapas lite chanser av båda lagen men inga direkt farliga. Förns klockan tickar upp mot sju spelade minuter. Då tar Timrå över matchen totalt och skapar en rejäl oreda i Karlskogas försvar. Man skapar ett par riktigt bra målchanser men Tim Juel hinner med skotten. Istället för att fortsätta lägga press mot Karlskoga får man dock ställa in sig på boxplay igen efter att Lerebäck åkt på en utvisning.

Denna gång lyckas Karlskoga etablera ett sig i Timrås zon och skapar en hel del chanser under en lång period. Men Timrå blockerar och hjälper Jacob Johansson en hel del i och tillslut har man klarat av det numerära underläget även denna gång. Strax efter att man blivit fulltaliga är det ombytta roller. Karlskogas Berglund hakar upp en Timråspelare och får åka och sätta sig i två minuter. Vi får se ett skickligt powerplay av Timrå under hela perioden. Man är inte långt ifrån att kvittera men det vill sig inte riktigt. Klockan rinner ner och Karlskoga blir fulltaliga utan att Timrå kvitterat.

Spelet fortgår och klockan tickar närmare matchslut. Men med sex minuter kvar av perioden fångar Blomqvist upp pucken på en Karlskogarensning som han sedan avlossar mot målet. Men på vägen mot målet står Viktor Lodin som långt ut i banan styr pucken in i målet och kvitteringen är ett faktum!

Timrå ligger på för att matchen inte ska gå till förlängning. Man vill ha samtliga tre poäng med sig hem och spelar riktigt fint mot slutet av perioden. Med 10 sekunder tar Fredrik Andersson även en timeout i ett försök att få ihop laget i slutsekunderna. Men målet uteblir och vi får förlängning.

Förlängning & Straffar

Tre mot tre spel väntar och det brukar historiskt kunna gå fort, både i spelet men även för ett avgörande. Ikväll gick spelet fort och det är Timrå som är det bättre laget rakt igenom. Karlskoga får sig lite puck och chanser mot slutet av dom fem minuterna man spelar men den absolut bästa chansen är med bara sekunder kvar när Jacob Blomqvist får friläge men tyvärr är Tim Juel vig och sträcker ut sina benskydd och blockerar Blomqvists möjlighet att göra mål.

Straffar väntar istället där Timrå inleder straffläggningen.

  • Timrå: Jesper Boqvist, MÅL!
  • Karlskoga: Linus Karlsson, MISS!
  • Timrå: Sebastian Hartmann, MISS!
  • Karlskoga: Henrik Björklund, MISS!
  • Timrå: Albin Lundin, MÅL!

Timrå vinner straffläggningen och tar med sig bonuspoängen. Jesper Boqvist får det avgörande målet.