Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Timrå
TIK

Säsongens första bortamatch slutade med förlust

14 oktober 2020 22:03

Timrå åkte idag ner till Tingsryd för årets första bortamatch med en stark form, men utan Jonathan Dahlén som tidigare under dagen meddelade att han skulle missa dagens match. Tingsryd kom till spel med två raka förluster i bagaget. Men det var ändå Tingsryd som skulle gå segrande från matchen och vi går ifrån matchen utan poäng.


Lugn första period i årets första bortamatch.

Matchen inleddes i ett lugnt tempo, första skottet på mål stod Timrå för efter cirka fyra minuters spel. Det var Sebastian Hartmann som blev frispelad i central zon och drog iväg ett tidigt skott som inte var några större problem för Andreas Ljunggren i Tingsryds mål.

Timrå fick också matchens första riktigt farliga läge. Efter en tekningsvinst i egen zon så vänder man fort, en passning på djupet till en snabb Jens Lööke som droppar puck till Lundin som skjuter på mål. Pucken trillade in bakom Ljunggren men plockades bort av försvarare.

Timrå fick första utvisningen och Tingsryd fick lite press ner mot Adam Ohre som vaktade Timrås mål idag. Men i detta boxplayspelet så var det ändå Timrå som skulle få det farligaste läget. Hemmalaget spelade en blindpass som Walli Walterholm som får det rakt på klubban och släpper till Morten Madsen som fick öppen gata men fick inte pucken förbi Ljunggren.

Första perioden var en lugn historia, målvakterna blev inte ställda på några direkt jättesvårigheter. Men det var ändå Timrå som hade ett visst spelövertag om man kollar över perioden i helhet.

Powerplayutdelning för båda lagen

Timrå startade andra perioden med ett nästan fullt powerplay och får i stort sett hela övertaget i offensiv zon. Farligast blev det för Jens Lööke som blev helt frispelad av Jesper Boqvist men Ljunggren är snabb i sidleds förflyttningen och kan rädda.

Blev ytterligare ett läge precis när Tingsryd blev fulltaliga då fick Sebastian Hartmann stå helt ren i ena tekningscirkeln men hans skott gick millimeter utanför den närmsta stolpen.

Farligt i egen zon när vi slår en blindpassning rakt upp i mitten, Tingsrydsspelare är först på pucken och slår in pucken mot Ohre som inte riktigt har koll på vart pucken tar vägen. Men den rensades precis framför en framstörtande Tingsrydare.

Jätteläge för Tingsryd i Timrås powerplay. De hittar en passning genom hela plan och Jacob Heljemo kommer helt ren mot Ohre som håller tätt.

Hemmalaget skulle också ta ledningen i matchen, efter att ha fått ett powerplay och vunnit nästkommande tekningen så hittar Rasmus Bengtsson en öppen Anton Svensson som i sin tur hittar in mellan benen på Ohre fram till 1-0.

Timrå skulle komma tillbaka till likaläge i perioden och även detta i powerplay. Efter att ha pressat ner Tingsryd och kommit till en mängd chanser så är det inte det hårdaste skottet som hittar nätet. Sebastian Hartmann får tag på pucken bakom mål och hittar Jesper Boqvist som skjuter mot mål och styrs på vägen av en Tingsrydsspelares skridsko och in i mål fram till 1-1.

Andra perioden bjöd på flera stora chanser åt båda hållen, men det var tillslut i powerplay som det skulle resultera för båda lagen.

Baklängesmål, försök till kvittering men istället spiken i kistan

Tingsryd öppnade den tredje perioden i ett rasande tempo och kommer också till några farligheter, hetaste chansen fick Filip Heljemo som nästan kunde styra in en passning från sargkanten men Adam Ohre höll sig tät.

Timrå kommer till ett tryck nere i offensiv zon och skjuter ett par distansskott från Hardegård som hittar fram till Ljunggren som utan problem kan rädda utan att släppa några farliga returer.

Hemmalaget skulle återta ledningen efter Timrås offensiva press. Jacob Heljemo får yta längst sargen och hittar en passning över centrallinjen till Filip Cederqvist som stöter in 2-1 med skridskon. Målet kollades över för eventuell sparkrörselse men målet godkändes.

Timrå gjorde ett sista försök och tar ut målvaken med tre minuter kvar. Men då kan Tingsryd utöka till 3-1 i tom kasse. Vilket också skulle bli slutresultatet i matchen.