Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Timrå
TIK

Timrå kniper extrapoängen i Södertälje efter en mäktig vändning

28 februari 2021 20:00
Matchrapport

Det var ingen önskvärd start på matchen för Timrå. Snabbt SSK-mål, följdes upp med ytterligare två mål. 3-0 efter första perioden, trots att Timrå sköt hela 17 skott. Trots att Timrå spräckte målnollan, var det fortsatt tre mål upp efter två spelade perioder. Vi skulle sedan få se en total scenförändring i den tredje perioden när Timrå kom ikapp till 4-4 under fulltid, och sedan avgjorde i övertidsspelet. Efter en mäktig vändning slutade matchen 4-5 (3-0, 1-1, 0-3, 0-1)


Lång uppförsbacke

Det blev en tuff start på matchen för Timrå. Ett taggat Södertälje kom ut hårt och tog ledningen tidigt. Tid 1:43 hittade Sam Bitten en lucka på Jacob Johansson, som därmed också stoppade Johanssons långa streak i hållna nollor.

Matchtempot var högt samtidigt som spelet gick fram och tillbaka där båda lagen skapade målchanser. Allra farligast var hemmalaget, som tryckte på för ett 2-0-mål.

Timrå var inte ofarliga de heller. Efter drygt nio minuter spelade fick de matchens första powerplay. I det efterföljande numerära överläget, hade Timrå ett mäktigt tryck mot SSK-målet. Jussi Rynnäs var däremot en räddande ängel för hemmalaget som höll dem kvar i ledningsläge.

Efter att Timrå aldrig lyckades utnyttja lägena, stack Södertälje istället upp. SSK stressade Timrå och vann pucken i offensiv zon. Snabbt pass och en riktig projektil av Lucas Nordsäter, innebar 2-0 till hemmalaget. Det skulle inte heller sluta där. Med 28 sekunder kvar av perioden kom även 3-0. Nu väntade en lång uppförsbacke för Timrå, som sköt hela 17 skott utan att få hål på Södertäljemålvakten.

Spräckte målnollan

Timrå började perioden bäst och hade ett bra tryck mot Södertäljekassen. Trots det ville pucken inte in, samtidigt som SSK var ruskigt effektiva. Efter att Timrå etablerat spel i offensiv zon, bröt hemmalaget pucken och gick på kontring. Timrå hängde inte med och 4-0 var ett faktum.

Dryga två minuterna senare replikerade Timrå, som till slut spräckte målnollan bakom Rynnäs. I powerplay kunde Jens Lööke göra sitt 22:e mål för säsongen efter fin genomskärare av Dahlén, som innebar en väg in i matchen igen.

Efter målet skapade Timrå fortsatt lägen. Med lite mer skärpa och flyt, hade det kunnat sett annorlunda ut. Det var fortsatt ett tremålsunderläge för Timrå efter två spelade perioder. Nu krävdes det en mäktig vändning för att få med sig poäng hem till Timrå.

Mäktig vändning

Timrå fick sånär en drömstart i den tredje perioden, men precis som genom hela matchen landade pucken på fel sida av mållinjen. Målet skulle till slut komma ändå. I nytt powerplayspel reducerade firma "Dahlén-Lööke", där Lööke den här gången serverad Dahlén, som lyckades överlista SSK-målvakten. Södertälje tog timeout i samband med det, efter Timrå startade perioden offensivt.

Det var ett betydligt intensivare Timrå som vi fick se i den tredje perioden. Det var ett kraftigt övertag som skulle ge utdelning. Timrå var ineffektiva under stora delar av matchen, men denna gången hade de flytet på sin sida. Det var tänkt att Viktor Lodin skulle kasta pucken in på mål för att hitta en medspelare. Istället styrdes pucken på en SSK-klubba, som i en båge gick in i mål.

Timrå var ett helt nytt lag på isen. Bara minuten efter reduceringen, kom även kvitteringen. På mindre än elva minuter hade Timrå kommit ikapp från ett tremålsunderläge. Nu var det Albin Carlsons tur att hitta nätet, tid 10:44.

Det var en otrolig scenförändring vi fick se under slutperioden. Även efter kvitteringsmålet radade Timrå upp målchanser, och var helt plötsligt laget närmast seger. Under slutskedet av perioden öppnade spelet upp sig rejält. Båda lagen gick för tre poäng, och lade alla korten på bordet för ett segermål.

Efter 60 minuter spelade var det lika 4-4, där skotten till slut landade på 23-37 till Timrå.

Comebacken fullbordades

I övertidsspelet kunde Timrå till slut knipa extrapoängen. Viktor Lodin blev matchhjälte när han skickade upp sitt andra mål för dagen, som innebar fullbordad comeback för Timrå. En mäktig vänding och ännu en moralhöjare inför det stundande slutspelet.