Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Södertälje
SSK

Tre nya poäng hemma mot Södertälje

23 oktober 2020 21:38
Matchrapport

Fredagskvällen bjöd på hockey, och för motståndet stod Södertälje. Det skulle börja som en svängig tillställning, där Timrå tog ledningen två gånger om och Södertälje kvitterade lika många gånger. Men efter ytterligare en oerhört stark tredjeperiod så stannade siffrorna till slut på 6-2, och tre poäng var ett faktum.


Timrå inleder starkt

Det var full gas direkt från start, med Timrå i förarsätet. Per Svensson inleder skyttet redan efter femton sekunder, men Alexander Sahlin i bortamålet räddar utan att behöva svettas allt för mycket. Kort därefter så är det Isac Lundeström som ska testa Sahlin, när han får en riktig smörpassning av Jonathan Dahlén som ställer Lundeström ren framför mål, men Sahlin gör en bra insats och räddar även detta skott.

Näst på tur att testa Södertäljes målvakt är Jesper Boqvist, som sånär lyckas göra ett riktigt drömmål efter ett riktigt fint solonummer, men lyfter pucken något högt och den går över både målvakt och mål.

Matchens första utvisning tilldelas Södertälje efter en tripping, och Timrå tackar och tar emot. Efter en dryg minut in i powerplay så gör Sebastian Hartmann matchens första mål, då han från sin position mitt i slottet direktskjuter in 1-0, assisterad av Jonathan Dahlén.

Södertäljes första skott på mål kommer efter sex minuter, ett skott som Jacob Johansson räddar utan några som helst problem.

Sett till matchinledningen så kommer det som en blixt från klar himmel, kvitteringsmålet. Nick Olesen skjuter ett stenhårt handledsskott som Jacob Johansson tyvärr inte har något val än att kapitulera inför.

Efter kvitteringsmålet så jämnar spelet ut sig och matchen blir mer fysisk, vilket ska kokas ner i en riktig bröstvärmare från Marcus Hardegård. En tackling som dessvärre ger honom en tvåminutersutvisning för charging. Timrå löser dock det efterföljande numerära underläget med bravur, och ställningen fortsatt 1-1.

En knapp minut efter att Timrå blivit fulltaligt så är det just Hardegård som bryter sig loss och kommer fri med målvakten, och lägger en isare mellan benen på honom och Timrå återtar ledningen, 2-1, vilket också är periodens slutresultat.

Jämnare andraperiod

Den andra perioden inleds inte riktigt på samma sätt som den första, utan Södertälje är mer på tårna i mittenakten och detta är en jämnare historia än den föregående. Det ska ta drygt sju minuter in i perioden innan den första händelsen för böckerna inträffar, då Albin Carlson åker ut i två minuter för en hooking och Timrå får spela två minuter med decimerat manskap.

Södertälje tar tillvara på chansen och kvitterar igen, denna gång genom Ludwig Blomstrand som, även han, drar till med ett stenhårt handledsskott från distans som är svårt för Jacob Johansson att stoppa.

När drygt halva perioden har passerat så sätter Södertälje en enorm press på Timrå och nära både en och två gånger, men Jacob Johansson står på huvudet och håller tätt, och Timrå reder till slut ut bortalagets press.

34:17 på matchuret så är det dags för Timrå att återigen ta ledningen i matchen. Det är Jens Lööke som, med en stenhård passning över centrallinjen, hittar Albin Lundin som bara kan slå in pucken i öppet mål då Alexander Sahlin i Södertäljemålet inte har någon möjlighet att hinna över till andra sidan.

En halv minut efter ledningsmålet får Timrå spela powerplay för andra gången i matchen då Evan Bouchard åker ut för en hakning på Jacob Blomqvist, men den här gången lyckas inte Timrå förvalta chansen. Perioden slutar 1-1, i matchen har vi 3-2.

Game, set och match

Även den tredje perioden har en jämn inledning, med chanser åt båda håll, men där Södertälje får anses ta position i förarsätet. Något som också leder till att Timrå tar en timeout efter drygt fyra minuter.

Fem minuter in i perioden så får Timrå spela boxplay i två minuter efter att Morten Madsen blir utvisad för en checking to the head.

Timrå löser uppgiften, och några minuter senare så är det Jacob Blomqvist tur att hamna i målprotokollet, assisterad av Marcus Hardegård. För första gången i matchen har Timrå så en tvåmålsledning.

Efter 4-2-målet så kontrollerar Timrå matchen trots att Södertälje kämpar och sliter och jagar ett reduceringsmål. Det slitet straffar sig till slut.

Med mindre än sex minuter kvar av matchen så bjuder Jens Lööke på show, då han på helt egen hand tar sig igenom Södertäljeförsvaret och sätter dit 5-2.

I samband med det målet så får Evan Bouchard i bortalaget en utvisning för abuse of officials, vilket ger Timrå en ny möjlighet i powerplay, och trettio sekunder senare så visar Jens Lööke att han fått mersmak. Det är Jonathan Dahlén som spelar pucken rakt till Lööke som piskar upp pucken i första krysset, och det är spiken i kistan.

Resten av matchen spelas av och vi skriver slutsiffrorna till 6-2, och efter ännu en urstark slutperiod så är det tre nya poäng in på kontot.