Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Västerås
VIK
Borta
Timrå
TIK

Tre poäng efter tight tillställning borta mot Västerås

7 mars 2021 19:40
Matchrapport

Det var dags för helgen att avrundas och det skulle göras med ett möte med Västerås borta i ABB Arena Nord. Timrå skulle inleda på bästa möjliga sätt med ett tidigt ledningsmål. Västerås lyckades dock kvittera ledningen innan periodens slut, och spelmässigt var det en sannerligen jämn drabbning. Timrå tog förvisso ledningen i den andra perioden, men i stora delar av matchen stod det och vägde och det skulle dröja till en bit in i den tredje perioden innan Timrå på riktigt tog över. När man gjorde det så lyckades man också att stänga matchen och kunde räkna hem tre nya, friska poäng.


Jämnt, jämnt, jämnt

Matchen inleds utan några tydliga besked om vilka som har för avsikt att placera sig i förarsätet. Det är förvisso ett relativt högt tempo i förflyttandet av spelare och puck, men inget av lagen tar sig fram till några chanser.

Det är Timrå som kopplar grepp om matchen när man tar ledningen genom Albin Lundin, som styr in en flippmacka serverad av Jonathan Dahlén.

Efter Timrås mål fortsätter matchen vara helt jämn, där båda lagen anfaller med hög intensitet men får ingen direkt betalning för det, då målchanserna lyser med sin frånvaro. Men fler mål ska komma i perioden.

Med drygt fem minuter kvar av perioden kvitter Västerås matchen genom Filip Karlsson, då han strategiskt placerad snett framför Adam Ohre kan slå in ett inspel av Simon Edvinsson.

Halvminuten senare kommer matchen första utvisning, då hemmalagets Marcus Bergman åker ut i två minuter för delaying the game. Powerplay Timrå alltså, men man lyckas inte skapa något riktigt farligt.

I samma ögonblick som Västerås blir fulltaligt åker Timrå på sin första utvisning för kvällen. Timrås boxplay är, precis som det varit under hela säsongen, oerhört starkt och man stänger ned Västerås på ett bra sätt och släpper inte till någonting.

Innan perioden ska summeras så ska ytterligare en utvisning dömas ut. Henrik Hetta i Västerås får sätta sig på botbänken för en crosschecking, men tiden är för knapp för att Timrå ska hinna skapa någonting innan perioden är slut.

Sent ledningsmål

Timrå inleder den andra perioden i numerärt överläge, men precis som vi så lyckas Västerås krympa ytor och hålla pucken borta från farliga lägen.

Matchen fortsätter vara väldigt jämn, där båda lagen vill mycket och har höga ambitioner, men man får som tidigare nämnt dåligt betalt för det. Man har förtvivlat svårt att komma till avslut, och med mer än halva matchen spelad har lagen knappt kommit upp i tvåsiffrigt antal avslut på mål.

Men den som väntar på något gott. Med två minuter kvar av perioden tar Timrå till slut ledningen igen då Jacob Blomqvist får ett jätteläge, ensam framför Jesper Myrenberg i hemmakassen, och gör inga misstag utan skickar in pucken nära Myrenbergs vänstra stolpe. Timrå får således kliva ut på isen till den tredje perioden i ledning.

Timrå stänger igen

Matchens sista period hinner bli blott två och en halv minut gammal innan dess första utvisning tilldöms, då Lukas Zetterberg åker ut för en roughing.

Powerplayproblematiken fortsätter dock, då man precis som tidigare har haft svårt att komma till några skarpa avslut, utan man får finna sig i att ha det spelmässiga övertaget utan att få någon målmässig utdelning för det.

Man får ytterligare chanser att håva in något från ett numerärt överläge. Hemmalagets Sam Marklund blir, med drygt elva minuter kvar av matchen, utvisad i två minuter för en interference.

Den här gången kommer Timrå till något fler chanser och man utmanar och ställer frågor till Jesper Myrenberg och Västeråsförsvaret, men återigen står man utan mål i spelformen.

Strax därefter är det ombytta roller, då Timrå får spela boxplay efter en holding-utvisning på Sebastian Hartmann. Det är inte bara Timrå som får kämpa i powerplay, utan även Västerås står utan utdelning och Timrå visar fortsatt prov på suveränt boxplayspel.

Med drygt 90 sekunder kvar av matchen tar Västerås timeout, och strax därefter rycker man målvakten för en sista forcering. Det resulterar i en Timråutvisning med tio sekunder kvar. Västerås lyckas vinna pucken vid den efterföljande tekningen, men man löser inte en kvittering, utan när signalen ljuder läser vi Västerås 1 - 2 Timrå, och tre poäng plockas med hem till Medelpad.