Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Målexplosion i andra bäddade för kvällens seger

13 december 2020 17:22
Matchrapport

Timrå kom till kvällens match med ett färskt rekord i bagaget. Rekord är till för utökas och även så blev det ikväll. Dock blev det en lite halvseg start för Timrå och matchen i sig men i den andra perioden small det till rejält!


Inte riktigt med från start

Kvällens match inleds med ett tidigt boxplay för Timrå IK efter att Dahlén har fått åka och sätta sig i utvisningsbåset. Timrå håller Mora ute ur zon tidigt men efter ungefär en minut av det numerära överläget bryter man igenom Timrås försvar. Daniel Ljunggren för pucken på höger sida och skickar över den till andra sidan där Johan Persson tar emot och hittar nätet. Matchens första mål.

Timrå fortsätter att ha det tungt i någon minut till efter Moras mål men därefter hittar man in i matchen. Man ligger på och utmanar i långa stunder. Ett mål ligger i luften under en lång stund. Till slut så blir det utdelning. Moras Wernbloom åker på en utvisning för charging och sedan räckte 11 sekunder. Strax efter nedsläpp passas pucken i högt tempo över banan och Mora hinner inte med. Till slut landar den hos Sebastian Hartmann som rappar in kvitteringen!

Timrå fortsätter att vara det bättre laget under långa stunder. Mora får en och en annan målchans men i stora drag är det Timrå som styr i perioden. Ju längre perioden går, desto mer kommer Mora in i matchen igen. Det är lite slarvigt spel från båda hållen dock. Allt som allt i den första perioden så har vi två lag som troligtvis inte är helt nöjda med den första perioden.

Det går fort i hockey

Den andra perioden inleds lite som den första slutar. Lite halvdålig timing på spelarna. Inledningsvis i varje fall. Efter fyra minuter får Timrå spela powerplay igen och det är starten på en händelserik sekvens i matchen. Även denna gång blir det numerära överläget kortvarigt då Marcus Hardegård efter 20 sekunder dundrar in ett skott från blå rätt upp i krysset.

En och en halv minut senare för Viktor Lodin in pucken i offensiv zon där han först tunnlar en Moraförsvare och sedan skickar han pucken rakt över isen till Hartmann som enkelt styr vidare den till en helt frispelad Albin Carlson som snyggt prickar pucken i krysset!

Det räckte dock inte. En minut senare kliver Jonathan Dahlén fram på högerkanten och glider relativt enkelt förbi Moraförsvararna och drar sedan bort Matteus Ward i Moramålet!

Det går fort i hockey.

Efter det målet får vi hämta andan en stund. Timrå fortsätter att spela fantastiskt bra och har chans efter chans att utöka ytterligare en gång och två gånger. Det målet kommer, men det dröjer 10 minuter. Då är det Erik Walli Walterholm som glider fram på högerkanten, likt det förra målet, men istället för att åka fram och dra bort Ward så trycker han till stenhårt upp i krysset och fem-ett är ett faktum.

Lagen åker tre minuter senare ut i periodvilan med 5-1 på resultattavlan. Noterbart är att Mora inte sköt ett endaste skott på mål i perioden.

Kaffe, Kaka – Sexton raka!

Timrå fortsätter att vara det bättre laget och kontrollerar perioden under nästan dom sex första minuterna i perioden. Mora får då komma in i matchen igen genom ett powerplay efter att Per Svensson fått åka och sätta sig i utvisningsbåset. Mora cementerar sig i Timrås zon under större delen av hela det numerära överläget men det är ganska chansfattigt trots det. Timrå boxade ut Mora på ett väldigt bra och effektivt sätt under i princip hela utvisningen.

Minuterna senare är det ombytta roller. Moras Ludvig Larsson får åka och sätta sig i utvisningsbåset efter en late hit och snabbt lutar det åt att det ska utökas. Chanserna blir inte mindre av att Moras Adam Masuhr drar på sig en trippingutvisning bara femton sekunder in i utvisningen. Timrå får alltså spela nästan två minuter i fem mot tre. Men det tar endast 11 sekunder innan Jonathan Dahlén står fri framme vid målet och enkelt kan vaska in pucken bakom Olof Lindbom som byttes in istället för Matteus Ward. Dock krävdes det en videogranskning innan målet godkändes. Resten av utvisningen lyckas Mora spela av.

Timrå är helt klart det bättre laget och visar gång på gång klass dock så har matchen efter målet förvandlats till en match som endast ska spelas av. Det blir relativt händelselöst fram till att det är tre minuter kvar då Mora får något av ett slumpmål eller tröstmål. Men mycket mer än så blir det inte av den tredje perioden. Timrå vinner matchen med klara 6-2 och utökar därmed rekordet till 16 raka vinster.