Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Timrå
TIK

Säkrad serieseger efter bortavinst mot Modo

26 februari 2021 21:22
Matchrapport

Fredag, helgen står för dörren och derby. Optimala förutsättningar för en härlig kväll alltså. Det var Modo som stod för motståndet då Timrå tagit sig upp till Fjällräven Center för att avhandla match nummer 45 för säsongen. Det var en match som var ett rejält ställningskrig i knappa 37 minuter, innan Timrå till slut lyckades spräcka målnollan och gå upp i ledning. Det var ett mål som fick en förlösande effekt och innan den andra perioden var över hade Timrå lyckats gå ifrån till en tvåmålsledning. Den tredje perioden kontrollerade Timrå fullständigt, och när matchen var slut hade Timrå gått ifrån till 0-4 och kunde inkassera tre nya poäng.


Helt jämn första period

Timrå kommer ut på isen och tar tag i spelet direkt och för matchen. Man håller pucken inom laget och försöker gnugga ned Modo-försvaret, men har svårt att komma till några direkta målchanser. Modo ligger på rulle och utnyttjar de möjligheter de får till snabba spelvändningar.

Matchens första målchans får Modo, då Johan Harju drar en puck rakt i ribban bakom Jacob Johansson.

Några minuter senare är det Timrås tur att ha en puck i målramen då Filip Westerlund så när får in pucken bakom Tex Williamsson, men den tar vägen ut på isen igen.

Matchens första utvisning tilldelas Timrå då Albin Carlson får två minuter för en holding, och powerplay för Modo att vänta.

Modo lyckas skapa en handfull målchanser under sitt numerära överläge, men Jacob Johansson är fullständigt omutbar och spikar igen målburen ordentligt.

Allt eftersom perioden fortlöper så tappar Timrå det spelmässiga övertag man haft, och det är hemmalaget som för den senare delen av perioden.

När matchens första akt ska summeras så kan man konstatera att det är en jämn tillställning, men där det ändå är mersmak för Timrå.

Timrå bryter mönstret

Matchens andra period håller på att få en tråkig start då Modos Villiam Haag får ett oerhört farligt läge, men pucken går utanför Jacob Johanssons vänstra stolpe.

Den andra perioden är i många fall väldigt lik den första. Spelet är jämnt, skottstatistiken likaså. Timrå äger mer puck än vad Modo gör, men i övrigt är det inte mycket som skiljer lagen åt.

Med drygt tre minuter kvar av perioden så bryter till slut Timrå mönstret. Detta då Jens Lööke, efter en strålande soloprestation tar sig runt Modos mål, tar sig upp en bit i zon och avlossar ett fenomenalt skott, välplacerat vid Williamssons vänstra stolpe.

Jacob Johansson, som gjort en kanonmatch så här långt, står för en jätteräddning då Villiam Haag får ännu ett farligt läge, och vi har fortsatt Timråledning.

Drygt två och en halv minut efter ledningsmålet så är det Viktor Lodins tur att hitta nätet. Lodin, som haft lite show under matchen och visat prov på riktigt vassa handleder, kommer helt fri mot Williamsson och med några fina dragningar får han ner Modomålvakten för att sedan lägga in pucken i en i stort sett öppen kasse. Modo 0 - Timrå 2 med en period kvar att spela.

Spiken i kistan

Den tredje perioden hinner inte bli en minut gammal innan det ringer i målklockan. Det är Jens Lööke som gör sitt andra, och Timrås tredje för kvällen. Han står fint placerad framför Tex Williamssons vänstra sida och är tokredo då Wiercioch skickar in pucken från sin position bakom Modokassen. Bästa möjliga start på slutakten!

Kort därefter är det dags för matchens blott andra utvisning. Även den här gången tilldelas den Timrå då Jonathan Carlsson åker ut i två minuter för en tripping. Det efterföljande boxplayet löser man dock med bravur och låter inte Modo komma till några chanser man skriver hem om.

När Timrå klivit upp i sin tremålsledning så tar man fullständig kontroll över matchen och ger inte Modo något alls att jobba med. Man ser dessutom till att utöka ledningen ytterligare.

Dahlén till Lööke till Lundin. Mål. 0-4, och spiken var defintivt nedslagen i kistan.

Resten av matchen spelas av och Timrå kan räkna in tre nya poäng och säkrad serieseger.